Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

Δευτέρα 1/6/2009

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ 1/6/2009 Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην διάρκεια της ημέρας στην δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει στο νότιο αιγαίο.

Βροχή αναμένετε να πέσει στην δυτική βορειοδυτική Μακεδονία μετά το μεσημέρι .

Ασθενής θα είναι η βροχή που θα πέσει μετά το απόγευμα στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει με την παρουσία της επάνω από τον Ελλαδικό χώρο εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή στην περιοχή της Πελοποννήσου και Κρήτης και σε υγρή μορφή στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα.

Την Χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοδυτική Μακεδονία. Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο. 2 - 3 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου

και 3 – 4 στο νότιο αιγαίο. 2 - 3 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Γενικά η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 10C έως 30C.

Ο καιρός στην Λάρισα: Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει από το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι μεταβλητοί Α - ΝΑ από το απόγευμα σε Δ – ΝΔ θα κυμανθούν από 6 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 28C. Η ατμοσφαιρική πίεση σε (mbars) στους 1014 . Η υγρασία θα κυμαίνεται από 55% έως και 83%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. ON LINE ο καιρός στην Λάρισα.



Sexy tamara-witmer

Ο πάγος λιώνει, το ενδιαφέρον ζεσταίνεται για το αέριο της Αρκτικής

Το ένα τρίτο των αποθεμάτων φυσικού αερίου που απομένει να ανακαλυφθoύν σε όλο τον κόσμο βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, δείχνει η ποσοτική ανάλυση Αμερικανικής υπηρεσίας. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κοιτασμάτων ανήκει στη Ρωσία, ωστόσο πολλές ακόμα χώρες εκδηλώνουν ενδιαφέρον τώρα που οι πάγοι λιώνουν.

Η μελέτη που δημοσιεύεται την Παρασκευή στο Science δεν εξετάζει το κατά πόσο είναι δυνατό να ανακτηθεί το φυσικό αέριο της περιοχής, ούτε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από ενδεχόμενη δραστηριοποίηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Δείχνει όμως ότι στο μέλλον, «η εξέχουσα θέση του ρωσικού στρατηγικού ελέγχου, ειδικά στα αποθέματα φυσικού αερίου, είναι πιθανό να ενισχυθεί και να επεκταθεί», όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Γκότιερ της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS), επικεφαλής της διεθνούς μελέτης. Η έρευνά του εκτιμά επίσης ότι η Αρκτική ίσως κρύβει το 3 έως 4 τοις εκατό των κοιτασμάτων πετρελαίου που απομένει να ανακαλυφθούν στον κόσμο.

Διένεξη

Όπως επισημαίνει το Nature.com, το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων αερίου της Αρκτικής βρίσκονται έξω από τις ακτές, αλλά εντός των ορίων των ηπειρωτικών υφαλοκρηπίδων, οπότε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς δεν είναι αμφισβητήσιμο.

Ωστόσο ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα κοιτάσματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν διενέξεις μεταξύ κρατών, τώρα που η κλιματική αλλαγή ανοίγει το δρόμο προς το Bορρά.

Η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία, η Νορβηγία ήδη διεκδικούν περιοχές της Αρκτικής βάσει της Διεθνούς Συνθήκης του ΟΗΕ για το Νόμο της Θάλασσας, η οποία παραχωρεί στις κυβερνήσεις μια ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης έως τα 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές.

Ειδικά η Ρωσία, σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου, έστειλε το 2007 δύο υποβρύχια στο Βόρειο Πόλο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ισχυρισμό της ότι η υποβρύχια οροσειρά που διασχίζει την περιοχή είναι φυσική επέκταση της υφαλοκρηπίδας της.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, τα δύο τρίτα του ανεξερεύνητου αερίου της Αρκτικής εντοπίζονται σε τέσσερις μόνο περιοχές: Τη Νότια Θάλασσα Κάρα, τη Βόρεια και Νότια Λεκάνη του Μπάρεντς και την Πλατφόρμα της Αλάσκας.

Πλουσιότερη από όλες φαίνεται ότι είναι η Νότια Θάλασσα Κάρα έξω από τη Σιβηρία, όπου κρύβεται το 39% των άγνωστων ως σήμερα κοιτασμάτων της Αρκτικής.

Η Αλάσκα είναι πάντως πλουσιότερη όσον αφορά το πετρέλαιο, καθώς εκτιμάται ότι κρύβει 22 έως 256 δισεκατομμύρια βαρέλια. Η παγκόσμια ζήτηση σε πετρέλαιο σήμερα είναι περίπου 30 δισ. βαρέλια το χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ



Olivia Newton John - Hopelessly devoted to you

Σάββατο, Μαΐου 30, 2009

Κυριακή 31/5/2009

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ 31/5/2009 Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, συννεφιά θα έχει η ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο αιγαίο, από το μεσημέρι αραιή συννεφιά θα έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική και η ανατολική Μαγνησία, συννεφιά από το απόγευμα θα έχει η βόρεια Πελοπόννησο.

Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει στην ανατολική Θράκη από τις βραδινές ώρες.

Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει να πέφτει σε ξηρή μορφή στην νότια Πελοπόννησο και Κρήτη.

Την Χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοδυτική Μακεδονία. Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο. 2 - 3 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου

και 3 – 5 στο νότιο αιγαίο. 2 - 4 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Γενικά η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 12C έως 30C.

Ο καιρός στην Λάρισα: Με ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι μεταβλητοί Α - ΝΑ θα κυμανθούν από 5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 28C. Η ατμοσφαιρική πίεση σε (mbars) στους 1018 . Η υγρασία θα κυμαίνεται από 40% έως και 88%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. ON LINE ο καιρός στην Λάρισα.



Juliette Rose

Την ελευθερία της έκφρασης μέσω των blogs αναγνωρίζει ελληνικό δικαστήριο

Τα ιστολόγια (blogs) δεν υπάγονται στο νόμο περί ηλεκτρονικού τύπου. Αυτό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με την υπ’ αριθ. 44/2008 σε δίκη που αφορούσε υπόθεση προσβολής της προσωπικότητας μέσω ιστολογίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το δικαστήριο προχώρησε -για πρώτη φορά στα σύγχρονα δικαστικά χρονικά της χώρας- στον ορισμό για την έννοια και τη φύση των ιστολογίων, αναγνωρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης που συνεπάγεται «η διαδραστική τους φύση και η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων».

Επίσης αναγνώρισε ότι η ανωνυμία των ιστολόγων δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, «διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο», αλλά και την αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου προκειμένου να καλυφθεί το «κενό νόμου».

Με βάση την ίδια απόφαση, θεωρείται πως «μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας».

Τέλος το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρία που παρέχει τον διαδικτυακό χώρο δεν έχει ευθύνη για όσα δημοσιεύονται στα ιστολόγια την τεχνολογική πλατφόρμα των οποίων παρέχει στους χρήστες.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο νομικό περιοδικό «Αρμενόπουλος», αλλά και στο blog Information Law.

Newsroom ΔΟΛ



Kim Cloutier Model Diary-SI Swimsuit 2009

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

Σάββατο 30/5/2009

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ 30/5/2009 Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ηλιοφάνεια αρχικά θα έχει η κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο κεντρικό και νότιο αιγαίο, από το μεσημέρι τα σύννεφα θα καλύψουν και την υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός της περιοχής του κεντρικού και νοτίου αιγαίου που θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Από τις βραδινές ώρες τα σύννεφα θα υποχωρήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Λίγες ασθενής βροχές από το πρωί θα πέσουν στην δυτική Μακεδονία και Θράκη, από το μεσημέρι έντονα θα είναι τα φαινόμενα με βροχές σε όλη την Μακεδονία, ασθενής θα είναι οι βροχές που θα πέσουν μετά το μεσημέρι στην κεντρική Ελλάδα.

Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει με την παρουσία της επάνω από τον Ελλαδικό χώρο εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή στο νότιο μέρος της Χώρας.

Την Χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοδυτική Μακεδονία. Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 3 - 4 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου

και 3 – 4 στο νότιο αιγαίο. 2 - 3 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.

Γενικά η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 11C έως 30C.

Ο καιρός στην Λάρισα: Με συννεφιά από το πρωί και καθ’ όλη την σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, περισσότερη ηλιοφάνεια θα έχει από το απόγευμα. Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει μετά το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι μεταβλητοί Α - ΝΑ θα κυμανθούν από 8 έως 22 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 28C. Η ατμοσφαιρική πίεση σε (mbars) στους 1017 . Η υγρασία θα κυμαίνεται από 38% έως και 87%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. ON LINE ο καιρός στην Λάρισα.



Blogger Gadgets