Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2010

Οι ευκαρυωτικοί οργανισμοί «εμφανίστηκαν στη Γη πολύ νωρίτερα»


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι ευκαρυωτικοί οργανισμοί, στους οποίους ανήκουν οι περισσότερες μορφές ζωής που γνωρίζουμε σήμερα, εμφανίστηκαν στη Γη πριν από 2,1 δισ. χρόνια, πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα, καταλήγει μελέτη που παρουσιάζεται στο εξώφυλλο του περιοδικού Nature.

Οι πρώτες μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στη Γη ήταν μονοκύτταροι προκαρυωτικοί οργανισμοί, των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι η απουσία ορισμένων εσωτερικών δομών, και ειδικότερα η απουσία οργανωμένου πυρήνα.

Στην κατηγορία των προκαρυωτικών οργανισμών κατατάσσονται μόνο τα βακτήρια και τα αρχαιοβακτήρια, τα οποία κυριάρχησαν στον πλανήτη για μεγάλο μέρος της ιστορίας του.

Όλες οι υπόλοιπες μορφές ζωής, από τα έντομα μέχρι τον άνθρωπο, κατατάσσονται στους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι συγκεντρώνουν το γενετικό υλικό τους σε έναν ευδιάκριτο πυρήνα στο κέντρο των κυττάρων.

Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι επιστήμονες πίστευαν ότι οι ευκαρυωτικοί οργανισμοί εμφανίστηκαν πριν από περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια. Πρόσφατα, πάντως, ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ενός μονοκύτταρου οργανισμού, του Grypania spiralis, ο οποίος έζησε πριν από 1,6 δισ. χρόνια και δεν αποκλείται να ήταν ευκαρυωτικός.

Τα απολιθώματα που παρουσιάζονται τώρα στο Nature είναι αρχαιότερα και από το Grypania spiralis, καθώς χρονολογούνται στα 2,1 δισεκατομμύρια χρόνια.

Η εμφάνιση της ευκαρυωτικής ζωής «δεν συνέβη πριν από 600 εκατομμύρια χρόνια, αλλά πριν από 2,1 δισεκατομμύρια χρόνια» σχολίασε στο AFP ο Αμπντεραζάκ ελ Αλμπανί, μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας.

Τα απολιθώματα που εξέτασαν οι ερευνητές βρέθηκαν στη Γκαμπόν της Αφρικής και πιθανότατα ανήκουν σε πολυκύτταρους οργανισμούς, δεδομένου ότι έχουν μήκος από 7 χιλιοστά έως 12 εκατοστά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

MAXI PRIEST - Close To You (WITH LYRICS)

Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

Τετάρτη 30/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  30/6/2010  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.  Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιο αραιή συννεφιά με αρκετή ηλιοφάνεια θα έχει το Ιόνιο και αιγαίο πέλαγος.
Σποραδικές θα είναι οι βροχές που θα πέσουν το πρωί την στερεά Ελλάδα, βόρειο Εύβοια και στην βορειοδυτική Μακεδονία.
Έως το απόγευμα σταδιακά βροχές θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 2 – 5 στο νότιο αιγαίο. 3 – 5 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   11C  έως 32C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και με διαστήματα  ηλιοφάνειας από το πρωί, Βροχή αναμένεται από το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ από το απόγευμα σε ΝΑ θα κυμανθούν από 5  έως 24  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 21C και υψηλή 32C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 31% έως και 71%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Diana_Dagota

Κατασκήνωση για λάτρεις της αστρονομίας τον Ιούλιο στη Θάσο


Αθήνα
Έπειτα από την επιτυχία της περυσινής αντίστοιχης κατασκήνωσης, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας προγραμματίζει για τα μέσα Ιουλίου το επόμενο πενθήμερο Astrocamping, το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Αστρονομία και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.

Η φετινή κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-19 Ιουλίου στο Υψάριο της Θάσου. Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαράδρες, λίγο κάτω από την υψηλότερη κορυφή της Θάσου, και είναι μια από τις σκοτεινότερες περιοχές της Ελλάδας, ιδανική για παρατηρήσεις του ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο νυχτερινό ουρανό, εργαστήριο για τον εξοπλισμό αστρονομικής παρατήρησης, αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και διαλέξεις του Σ.Θεοδοσίου, αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η τιμή συμμετοχής και για τις πέντε ημέρες του Astrocamping είναι 30 ευρώ με πλήρη σίτιση (πρωινό,  μεσημεριανό, βραδινό, νερά και αναψυκτικά). Η συμμετοχή  και η σίτιση των παιδιών προσφέρεται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Newsroom ΔΟΛ

kalomoira - pethainw gia sena (official video clip)

Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2010

Τρίτη 29/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  29/6/2010  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, συννεφιά από το πρωί θα έχει η κεντρική Ελλάδα, η στερεά Ελλάδα, ανατολική Πελοπόννησο και το βορειοδυτικό αιγαίο.
Από το μεσημέρι συννεφιά θα έχει το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση το Ιόνιο και τι αιγαίο πέλαγος όπου θα επικράτηση ηλιοφάνεια.
Σποραδικές θα είναι οι βροχές που θα πέσουν αρχικά από το μεσημέρι στα βόρεια της Μακεδονίας και Θράκης.
Από το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν και θα καλύψουν την ανατολική και δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, κεντρική στερεά Ελλάδα, πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην δυτική και νότια Θεσσαλία.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 2 – 5 στο νότιο αιγαίο. 2 – 6 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   7C  έως 33C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και με  ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το απόγευμα με πιθανή ασθενή βροχή. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από 5  έως 15  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 20C και υψηλή 33C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1007. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 27% έως και 71%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Anastasia Arad

Δέκα χιλιάδες γονιδιώματα θα προσδιορίσουν Βρετανοί ερευνητές


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Με αφορμή την επέτειο των δέκα ετών από την ολοκλήρωση της πρώτης ανθρώπινης γενετικής αλληλουχίας, το μεγάλο ερευνητικό ίδρυμα Wellcome Trust της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης τριετίας θα αναλύσει τα πλήρη γονιδιώματα 10.000 ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει τα γενετικά αίτια ασθενειών.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Wellcome Trust είναι σημαντικό για δύο λόγους, επισημαίνει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science:

Ο πρώτος λόγος είναι το μέγεθος του δείγματος, το οποίο υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλη αντίστοιχη προσπάθεια. Συγκριτικά, το αμέσως μικρότερο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση, εξετάζει τα γονιδιώματα μόλις 3.500 ανθρώπων με διαβήτη.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πολλοί από τους εθελοντές που θα προσφέρουν γενετικό υλικό συμμετέχουν ήδη σε άλλες ιατρικές έρευνες και έχουν ήδη υποβληθεί σε πολλαπλές ιατρικές εξετάσεις.

Αυτό θα διευκολύνει σημαντικά τους ερευνητές στην προσπάθειά τους να αντιστοιχίσουν γενετικές ποικιλομορφίες με συγκεκριμένα νοσήματα όπως η παχυσαρκία και η καρδιοπάθειες.

Από τους 11.000 εθελοντές, οι 4.000 ήδη συμμετέχουν σε μακροπρόθεσμα ερευνητικά προγράμματα. Από τους υπόλοιπους 6.000, οι δύο χιλιάδες θα είναι παθολογικά παχύσαρκοι, οι 3.000 θα πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός, και οι 1.000 θα πάσχουν από σπάνια νοσήματα όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες.

Οι αναλύσεις σίγουρα θα είναι χρονοβόρες και δύσκολες. Στα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από τη δημοσίευση του πρώτου ανθρώπινου γονιδιώματος, η πρόοδος παραμένει μικρή όσον αφορά τα γενετικά αίτια πολλών ασθενειών.

Αυτό που έχει καταστεί σαφές τα τελευταία χρόνια είναι ότι η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και άλλα τέτοια νοσήματα δεν οφείλονται σε μεμονωμένα γονίδια, αλλά σε συνδυασμούς πολυάριθμων γενετικών ποικιλομορφιών που μπορεί να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.
Newsroom ΔΟΛ

Dj Tiesto - Touch Me (Remix)

Κυριακή, Ιουνίου 27, 2010

Δευτέρα 28/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  28/6/2010  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.  Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια αρχικά θα έχει η δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, κεντρικό, ανατολικό και νότιο αιγαίο.
Από το μεσημέρι συννεφιά θα έχει και η δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας, θα πέσουν σε όλη σχεδόν την βόρεια Ελλάδα, κεντρική και νότια Ελλάδα και βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο. 2 – 4  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 2 – 4 στο νότιο αιγαίο. 2 – 5 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   8C  έως 29C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά από το πρωί, και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, βροχή αναμένεται  από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΝΑ θα κυμανθούν από 5  έως 17  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 20C και υψηλή 28C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1012. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 39% έως και 71%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Sexy louise_glover

Σεληνιακή έκλειψη σε «μεγέθυνση» λόγω δυσεξήγητου φαινομένου


Ουάσινγκτον
Μερική έκλειψη Σελήνης, που θα γίνει ορατή το Σάββατο από τη Βόρειο Αμερική και μέρος της Ασίας, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω ενός δυσεξήγητου φαινομένου, το οποίο κάνει το φεγγάρι να φαίνεται μεγαλύτερο όταν βρίσκεται χαμηλά πάνω από τον ορίζοντα.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει στη 01.17 ώρα Ελλάδας την Κυριακή και η σκιά της Γης θα καλύψει σταδιακά το 54% του δίσκου της Σελήνης.

Το παράξενο φαινόμενο της μεγεθυμένης έκλειψης δεν θα είναι ορατό από την Ευρώπη -θα γίνει αντιληπτό μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιαπωνία και ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το ανθρώπινο μάτι βλέπει την πανσέληνο πιο μεγάλη όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, παρόλο που οι κάμερες αποδεικνύουν ότι πρόκειται μόνο για ψευδαίσθηση -ο δίσκος της Σελήνης στην πραγματικότητα δεν μεγαλώνει.

«Αν και η έκλειψη θα είναι μόνο μερική, θα φαίνεται μεγεθυμένη λόγω της "σεληνιακή ψευδαίσθησης" -αποτέλεσμα του γεγονός ότι η έκλειψη συμβαίνει κοντά στον ορίζοντα» αναφέρει ανακοίνωση της NASA.

«Για λόγους που δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητοί από τους αστρονόμους ή τους ψυχολόγους, η Σελήνη φαίνεται αφύσικα μεγάλη όταν βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό και λάμπει μέσα από δέντρα, κτήρια και άλλα αντικείμενα σε πρώτο πλάνο».

»Στην πραγματικότητα, το χαμηλό φεγγάρι δεν είναι πιο πλατύ από οποιοδήποτε άλλο φεγγάρι. Οι κάμερες το αποδεικνύουν, αλλά το ανθρώπινο μάτι επιμένει για το αντίθετο» συνεχίζει η ανακοίνωση.

To φαινόμενο της μεγεθυμένης Σελήνης έχει παρατηρηθεί από την εποχή του Αριστοτέλη, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταλήξει σε μια ικανοποιητική εξήγηση.

Μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι ότι, όταν η Σελήνη βρίσκεται χαμηλά στον ουρανό, ο ανθρώπινος εγκέφαλος συγκρίνει το μέγεθός της με άλλα αντικείμενα, όπως βουνά, δέντρα και κτήρια, τα οποία βρίσκονται σε πιο μικρή απόσταση.

Γνωρίζοντας ότι τα μακρινά αντικείμενα φαίνονται μικρότερα στο μάτι, ο εγκέφαλος κάνει λάθος υπολογισμούς και συμπεραίνει ότι ο σεληνιακός δίσκος είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται.

Όταν αντίθετα η Σελήνη βρίσκεται ψηλά στον ουρανό, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθός της συγκρίνοντάς τη με άλλα αντικείμενα.

Η υπόθεση αυτή, γνωστή ως υπόθεση της φαινόμενης απόστασης, είναι μια από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του φαινομένου, δεν είναι όμως η μόνη ούτε μπορεί εύκολα να αποδειχθεί.

Έστω και χωρίς ικανοποιητική εξήγηση, εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική και την Ασία αναμένεται να βγουν για να απολαύσουν το σπάνιο και θεαματικό φαινόμενο.
Newsroom ΔΟΛ

Modelos Bolivianas

Σάββατο, Ιουνίου 26, 2010

Κυριακή 27/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  27/6/2010  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, συννεφιά από το πρωί θα έχει η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο και το δυτικό αιγαίο.
Από το μεσημέρι αραιή συννεφιά θα έχουν  και οι υπόλοιπες περιοχές  της χώρας, με εξαίρεση την Πελοπόννησο και το νότιο αιγαίο όπου θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια.
Ασθενής θα είναι οι βροχές που θα πέσουν από το μεσημέρι στην περιοχή της Θράκης,  στην Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία και κεντρική Εύβοια.
Έως το απόγευμα οι βροχές θα δυναμώσουν και θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, μέρος της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλίας, κεντρική και βόρεια Εύβοια και βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 4  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 1 – 5 στο νότιο αιγαίο. 2 – 5 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   5C  έως 32C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα  από το μεσημέρι. Με πιθανή βροχή στην διάρκεια του απογεύματος. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από 5  έως 24  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 19C και υψηλή 32C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1010. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 23% έως και 63%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

ALISHA KING

Τρισδιάστατη χωρίς γυαλιά η νέα φορητή κονσόλα της Nintendo


Λος Άντζελες
Την ώρα που η Microsoft και η Sony ποντάρουν σε νέα χειριστήρια που υπακούουν στις χειρονομίες των παικτών, η Nintendο παρουσιάζει τη φορητή κονσόλα 3DS που παίζει τρισδιάστατα παιχνίδια και ταινίες χωρίς να απαιτεί ειδικά γυαλιά.

Η συσκευή που παρουσίασε η Nintendo στην έκθεση ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας E3 στο Λος Άντζελες διαθέτει δύο οθόνες -η μία αφής- και είναι μια από τις ελάχιστες συσκευές που αξιοποιούν την τεχνολογία «φράγματος παράλλαξης»:

Η οθόνη του 3DS περιέχει ειδικά στρώματα με σχισμές ακριβείας, οι οποίες αναγκάζουν κάθε μάτι  να βλέπει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα, περίπου όπως συμβαίνει και με τα ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά.

Το μειονέκτημα όμως είναι ότι ο χρήστης πρέπει να κοιτά την οθόνη από συγκεκριμένη απόσταση και γωνία, γεγονός που εμποδίζει την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη αντίστοιχων 3D τηλεοράσεων.

Εκτός από 3D οθόνη, το 3DS διαθέτει ακόμα διπλή κάμερα για τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών.

Η Nintendo δεν ανακοίνωσε τιμές και λεπτομέρειες και περιορίστηκε να προαναγγείλει ότι η φορητή κονσόλα θα φτάσει στα καταστήματα πριν από το Μάρτιο του 2011.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, στις 15 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να φτάσει στα καταστήματα το «χειριστήριο κίνησης» Move της Sony, το οποίο αναγνωρίζει από μακριά τις κινήσεις του χρήστη στα παιχνίδια του PlayStation.

Το αντίστοιχο σύστημα της Microsoft για το Xbox 360, με την ονομασία Kinect, θα κάνει ντεμπούτο
στις 4 Νοεμβρίου.

Μέχρι σήμερα η Microsoft έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια κονσόλες Xbox 360, συγκριτικά με 35,7 εκατ. PlayStation 3 για τη Sony και 70,9 εκατομμύρια κονσόλες Wii για τη Nintendo.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Jessica Alba Sexy Slideshow

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

Σάββατο 26/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  26/6/2010  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, συννεφιά από το πρωί θα έχει η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, Αττική , Κυκλάδες και το ανατολικό αιγαίο.
Από το μεσημέρι συννεφιά θα έχουν όλες οι χερσαίες περιοχές.
Λίγες σποραδικές βροχές θα πέσουν στην διάρκεια της ημέρας στην Μακεδονία.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 2 – 6 στο νότιο αιγαίο. 3 – 5 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   5C  έως 32C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με ηλιοφάνεια από το πρωί, αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από 5  έως 24  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 32C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1007. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 24% έως και 61%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Katerina Stikoudi

Και πάλι ουρές για την κυκλοφορία του νέου iPhone


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Περισσότεροι από 1.000 άτομα περίμεναν στην ουρά έξω από το κατάστημα της Apple στο Λονδίνο για την άφιξη του iPhone 4, το οποίο πέτυχε ρεκόρ παραγγελιών και στις ΗΠΑ.

Η διάθεση του κινητού στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιαπωνία και ορισμένες ακόμα αγορές ξεκίνησε στις 7 το πρωί στις 24 Ιουνίου.

Παραμένει άγνωστο αν η εταιρεία θα μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση όταν η συσκευή φτάσει στην Ελλάδα στα τέλη Αυγούστου.

H τέταρτη γενιά τoυ iPhone είναι λίγο μικρότερη και ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο 3G S και ενσωματώνει μια σειρά άλλων βελτιώσεων:

Oθόνη υψηλότερης ανάλυσης που φτάνει την ευκρίνεια του τυπωμένου χαρτιού· μπαταρία που προσφέρει 40% μεγαλύτερο χρόνο ομιλίας· κάμερα 5 Mpixel με φλας στην πίσω όψη, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις στη μπροστινή όψη· και περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία για να βελτιώσει την ποιότητα του σήματος.

Στην αμερικανική αγορά, η Apple ανακοίνωσε στις 17 Ιουνίου ότι σε διάστημα μίας ημέρας είχε δεχθεί τον αριθμό ρεκόρ των 600.000 παραγγελιών.

Εκτός λειτουργίας λόγω της υψηλής ζήτησης είχε τεθεί την ίδια ημέρα ο δικτυακός τόπος της AT&T, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διάθεση του κινητού με συμβόλαιο στην αμερικανική αγορά.

Η μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινιών ανέφερε μάλιστα ότι τα έσοδα από τις παραγγελίες ήταν 10 φορές υψηλότερα από ό,τι την πρώτη ημέρα των προπαραγγελιών για το iPhone 3GS το 2009. Λίγες ώρες αργότερα, η AT&T σταμάτησε εντελώς να δέχεται παραγγελίες

Η Apple έχει κάθε λόγο να χαίρεται και για την επιτυχία της ταμπλέτας iPad, η οποία συμπλήρωσε 3 εκατομμύρια πωλήσεις τις πρώτες 80 ημέρες κυκλοφορίας της.
Newsroom ΔΟΛ

ΟΛΑ-Μπούστα που αφήνουν εποχή

Παρασκευή 25/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  25/6/2010  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.  Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει κεντρική Ελλάδα και το νοτιοανατολικό αιγαίο.
Από το απόγευμα ηλιοφάνεια θα έχει η κεντρική Μακεδονία και το μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου και του αιγαίου πελάγους.
Βροχές τις πρωινές ώρες θα πέσουν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, σποραδικές  και ασθενής θα είναι οι βροχές που θα πέσουν στην βόρεια Κρήτη και στα βόρεια διαμερίσματα της Μακεδονίας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική  Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 4 – 5 στο νότιο αιγαίο. 2 – 6 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   5C  έως 31C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με ηλιοφάνεια από το πρωί, αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από 5  έως 24  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 18C και υψηλή 30C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1009. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 23% έως και 70%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

JENNY P

Ανησυχία για ενδεχόμενη ρύπανση στον Έβρο από τη Βουλγαρία


Αλεξανδρούπολη
Βιομηχανικό ατύχημα σε συγκρότημα επεξεργασίας μεταλλευμάτων στη Βουλγαρία ενδέχεται να οδήγησε στη διαρροή τοξικών ουσιών και βαρέων μετάλλων σε ποτάμι που εκβάλλει στον Έβρο.

Όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Οικολογική Εταιρεία Έβρου», το πρόβλημα εμφανίστηκε στις διαδικασίες εξόρυξης και εμπλουτισμού του συγκροτήματος επεξεργασίας μεταλλευμάτων Assarel Medet, περίπου 60 χλμ βορειοδυτικά της Φιλιππούπολης.

«Αύριο [την Πέμπτη] θα γίνει ακόμη μια δειγματοληψία στο ελληνικό τμήμα του ποταμού Έβρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί οτιδήποτε ανησυχητικό που να υποδηλώνει επιβάρυνση της ποιότητας των υδάτων» ανέφερε ο αρμόδιος αντινομάρχης Έβρου Μιχάλης Κογιομτζής.

Τόνισε πάντως ότι «η μοναδική ενημέρωση που είχαμε για το θέμα ήταν μια ανακοίνωση της Οικολογικής Εταιρείας, ενώ επίσημα από τις βουλγαρικές αρχές δεν υπήρξε κάτι σχετικό».

Το εργοστάσιο της Assarel Medet βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Μπάνσκα Λούντα Γιάνα που εκβάλει στον Έβρο. Οι καταρρακτώδεις βροχές στην περιοχή θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη μόλυνση του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού σε περίπτωση διαρροής. Παράλληλα υπογράμμισε ότι "

Ιχθυολόγοι του τμήματος Αλιείας της Νομαρχίας Έβρου, πραγματοποιούν έρευνες για ύπαρξη νεκρών ψαριών χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύπτει πρόβλημα.

Παράλληλα έγιναν δειγματοληψίες,  σε διάφορα σημεία του ποταμού, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, του Γενικού Χημείου του Κράτους και του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΙΩΘΩ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2010

Πέμπτη 24/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  24/6/2010  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, συννεφιά από το πρωί θα έχει η περιοχή της Θράκης, δυτική Πελοπόννησο, Ιόνιο και αιγαίο πέλαγος.
Έως το απόγευμα συννεφιά θα έχει καλύψει το σύνολο σχεδόν της Χώρας.
Σποραδικές θα είναι οι βροχές που θα πέσουν στα βόρεια διαμερίσματα της Μακεδονίας και στην δυτική Κρήτη, το μεσημέρι βροχή επίσης θα πέσει στο κεντρικό αιγαίο, από το απόγευμα βροχή θα πέσει στην Καβάλα, στην Αττική και στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία. 2 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 1 – 6 στο νότιο αιγαίο. 5 – 6 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   3C  έως 30C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, λίγο πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Β – ΒΔ από το απόγευμα σε  ΝΑ  θα κυμανθούν από 5  έως 22  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 30C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 21% έως και 47%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.
           

Sexy Mariana-Rios

Σπηλιά στον Άρη ανακαλύφθηκε από μαθητές γυμνασίου


Ουάσινγκτον
Μαθητές γυμνασίου της Καλιφόρνια, που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA, εντόπισαν σε εικόνες του Άρη μια μυστηριώδη τρύπα, η οποία είναι πιθανότατα η είσοδος μιας υπόγειας ηφαιστειακής σπηλιάς.

Όπως αναφέρει την Τρίτη το Space.com, η σπηλιά ανακαλύφθηκε από 16 μαθητές του γυμνασίου «Έβεργκριν» στο Κότονγουντ της Καλιφόρνια, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα για να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα.

Εκεί, είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ένα επιστημονικό ερώτημα για τον Άρη και να ζητήσουν από τη NASA να φωτογραφίσει συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη με τη βοήθεια των δορυφόρων της.

Καθώς εξέταζαν τις εικόνες, η προσοχή των 12χρονων μαθητών έπεσε σε μια παράξενη μαύρη κηλίδα στις πλαγιές του αρχαίου ηφαιστείου Pavonis Mons.

Την εικόνα κλήθηκε να εξετάσει ο Γκλεν Κάσινγκ της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας, ο οποίος εκτιμά ότι πρόκειται για έναν λάκκο με διάμετρο γύρω στα 170 μέτρα και βάθος 115 μέτρα.

Το πιθανότερο είναι ότι η τρύπα σχηματίστηκε όταν κατέρρευσε η οροφή μιας υπόγειας σπηλιάς.

Η ίδια η σπηλιά θα μπορούσε να είναι ένας «σωλήνας λάβας», δηλαδή ένας κατακόρυφος αγωγός ή κοιλότητα που σχηματίστηκε από την άνοδο λάβας πριν από δισεκατομμύρια χρόνια (ο Άρης δεν έχει πια ενεργά ηφαίστεια και πιστεύεται ότι είναι γεωλογικά νεκρός).

Οι σωλήνες λάβας, συνήθης σχηματισμός και στη Γη, ήταν εξάλλου το ερευνητικό αντικείμενο που είχαν επιλέξει οι μαθητές. Αυτό που ανακάλυψαν όμως ξεπέρασε τις προσδοκίες τους.

«Αυτός ο λάκκος ήταν άγνωστος για μας. Και είναι μόλις ο δεύτερος που ανακαλύπτεται στο Pavonis Mons» δήλωσε ο Δρ Κάσινγκ.

Ο γεωλόγος είχε εντοπίσει παρόμοιους σχηματισμούς στον Άρη το 2007 και διατύπωσε την υπόθεση ότι πρόκειται για εισόδους ηφαιστειακών σπηλαίων.

Η σπηλιά του Pavonis Mons ανακαλύφθηκε σε εικόνες που έλαβε η θερμική κάμερα του δορυφόρου Mars Odyssey.

Οι μαθητές έχουν ζητήσει τώρα νέα φωτογράφιση της περιοχής με έναν δεύτερο δορυφόρο, τον Mars Reconnaissance Orbiter.
Newsroom ΔΟΛ

Αρχηγός ο Σπυρομήλιος

Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

Τετάρτη 23/6/2010


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  23/6/2010  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.  Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει το βόρειο και νότιο αιγαίο και η κεντρική Μακεδονία.
Βροχές από το πρωί θα πέφτουν σε όλη την δυτική Ελλάδα, βορειοδυτική Πελοπόννησο  και η δυτική Μακεδονία.
Έως το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν και θα καλύψουν την κεντρική Ελλάδα, την Θράκη, την στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, βόρειες Κυκλάδες, σποραδικές θα είναι οι βροχές που θα πέσουν στην ανατολική κυρίως Μακεδονία.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία.
1 – 5  Μποφώρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 3 – 7 στο νότιο αιγαίο. 4 – 7 Μποφώρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   7C  έως 29C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά για  όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, Ασθενή βροχή αναμένεται από το μεσημέρι έως και τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από 8  έως 24  χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 17C και υψηλή 29C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1005. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 27% έως και 52%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

MINNY FONG

Γερμανικός δορυφόρος βλέπει τη Γη σε 3D


Βερολίνο, Γερμανία
Ο γερμανικός δορυφόρος TanDEM-X που εκτοξεύτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας θα προσφέρει τον ακριβέστερο μέχρι σήμερα υψομετρικό χάρτη του πλανήτη.

Το νέο όργανο θα πετά σε στενό σχηματισμό με τον πανομοιότυπο δορυφόρο TerraSAR-X, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά από το 2007.

Τα ραντάρ των δύο δορυφόρων θα βλέπουν την ίδια περιοχή της Γης υπό ελαφρώς διαφορετική γωνία, περίπου όπως λειτουργούν τα ανθρώπινα μάτια. Αυτό σημαίνει ότι οι δίδυμοι δορυφόροι διαθέτουν στερεοσκοπική «όραση».

Εντός των επόμενων τριών ετών, το σύστημα θα προσφέρει ένα ψηφιακό υψομετρικό πρότυπο του πλανήτη με κατακόρυφη ακρίβεια δύο μέτρων και οριζόντια ανάλυση περίπου 30 εκατοστών
Θα είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους χάρτες που προσέφερε η Αποστολή Τοπογραφίας Ραντάρ (STRM) που ολοκλήρωσε η NASA το 2000

Ο παγκόσμιος τρισδιάστατος χάρτης που  προσφέρει η νέα μέθοδος θα έχει πολλές και σημαντικές εφαρμογές: οι Αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα τις φυσικές καταστροφές, οι εταιρείες κινητής θα εγκαθιστούν κεραίες με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα στρατιωτικά αεροσκάφη θα  πετούν σε χαμηλότερα ύψη και τα αεροδρόμια θα ελέγχουν καλύτερα την εναέρια κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο TanDEM-X εκτοξεύτηκε στις 05.14 ώρα Ελλάδας. Ο τροποποιημένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που τον μετέφερε αναχώρησε από σιλό στο Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν.

Ο TanDEM-X θα τεθεί τώρα σε πολική τροχιά και θα πετά πολύ κοντά στον πανομοιότυπο TerraSAR-X.

«Οι τροχιές τους τους φέρνουν σε ελάχιστη απόσταση μόλις 200 μέτρων. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό θα είναι μεγάλη πρόκληση για τους ελεγκτές της αποστολής» σχολίασε ο Τόμας Ράιτερ, μέλος του ΔΣ στο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος.

Για να να έχουν τρισδιάστατη όραση, τα ραντάρ θα λειτουργούν σε «κατάσταση συμβολομετρίας», κατά την οποία ο ένας δορυφόρος λειτουργεί ως πομποδέκτης και ο άλλος ως δεύτερος πομπός.

Ο TanDEM-X κατασκευάστηκε από την ευρωπαϊκή EADS Αstrium και ανήκει στη γερμανική υπηρεσία διαστήματος. Την εμπορική αξιοποίηση των δεδομένων ανέλαβε η γερμανική Infoterra.
Blogger Gadgets