Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 31, 2010

ΚΑΛΗ – ΧΡΟΝΙΑ

Καλή Χρονιά και χρόνια πολλά στους αναγνώστες του BLOG και σε όλο τον κόσμο με μια και μόνο ευχή Ευημερία.  

Σάββατο 1/1/2011

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  1/1/2011  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος  της  χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια από το πρωί θα έχει η Μακεδονία, η Θράκη, το ανατολικό και το νότιο αιγαίο.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην Πελοπόννησο και  στο νότιο Ιόνιο πέλαγος.
Από τις βραδινές ώρες βροχή επίσης θα πέσει και στην στερεά Ελλάδα.
Λίγες ασθενής χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, βόρεια Πελοπόννησο και κεντρική στερεά Ελλάδα.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
 1 –4  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 2 – 5 στο νότιο αιγαίο. 2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -7C  έως 14C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι
Α – ΝΑ θα κυμανθούν από 5  έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 0C και υψηλή 9C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1020. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 48% έως και 84%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Photo

Μικρόβια βρέθηκαν να συντηρούν προϊστορικές βραχογραφίες στην Αυστραλία

Σίδνεϊ, Αυστραλία
Εδώ και περίπου 46.000 χρόνια, οι διάσημες βραχογραφίες του Μπράντσο στην Αυστραλία διατηρούν τα χρώματά τους ασυνήθιστα ζωντανά. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρώμα είναι κυριολεκτικά ζωντανό, δείχνει νέα έρευνα: τα σχέδια συντηρούνται από χρωματιστά βακτήρια και μύκητες.

«Ζωντανές χρωστικές στις αυστραλιανές βραχογραφίες του Μπράντσο» είναι ο τίτλος της μελέτης που δημοσιεύουν στο περιοδικό Antiquity ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ.

Η ερευνητική ομάδα ταξίδεψε σε 80 τοποθεσίες της περιοχής Κίμπερλι στην Δυτική Αυστραλία και εξέτασε 80 βραχογραφίες του Μπράντσο, οι οποίες παίρνουν το όνομά τους από τον Άγγλο φυσιοδίφη που τις ανακάλυψε τον 19ο αιώνα.

Ο όρος ζωντανές χρωστικές «αναφέρεται στο γεγονός ότι οι χρωστικές ουσίες της αρχικής μπογιάς έχουν αντικατασταθεί από χρωματιστούς μικροοργανισμούς» εξηγεί στο BBC ο καθηγητής Τζακ Πέτιγκρου, επικεφαλής της μελέτης.

«Οι οργανισμοί αυτοί είναι ζωντανοί και θα μπορούσαν να ανανεώνουν τον εαυτό τους εδώ και χιλιετίες» πρόσθεσε.

Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι τα αρχικά χρώματα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις βραχογραφίες περιείχαν θρεπτικά συστατικά που ευνόησαν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων.

Οι οργανισμοί αυτοί σχημάτισαν με τον καιρό ένα ανθεκτικό βιοϋμένιο (βιοφίλμ) που ανανεώνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μάλιστα τα ερυθρά βακτήρια και οι μαύροι μύκητες φαίνεται ότι ανέπτυξαν μια συμβιωτική σχέση -τα βακτήρια παρέχουν στους μύκητες υγρασία, ενώ οι μύκητες παρέχουν στα βακτήρια πολύτιμους υδατάνθρακες.

Τα είδη μικροοργανισμών που ακμάζουν στις βραχογραφίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, φαίνεται όμως ότι οι μαύροι μύκητες ανήκουν στην ομάδα Chaetothyriales.

Η ύπαρξη των μικροβίων, εκτιμούν οι ερευνητές, ίσως είναι ο λόγος που οι προσπάθειες χρονολόγησης των βραχογραφιών δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα: τα σχέδια είναι προϊστορικά, οι χρωστικές τους όμως ανανεώνονται και είναι σύγχρονες.

Δεδομένου πάντως ότι κάθε νέο στρώμα μικροβίων αναπτύσσεται πάνω στο παλιό, δεν αποκλείεται οι σημερινοί μικροοργανισμοί των βραχογραφιών να είναι άμεσοι απόγονοι μικροβίων που κόλλησαν στα σχέδια πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

Θέλξη - Έχεις Τα Μάτια Που Λατρεύω


Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

Παρασκευή 31/12/2010

ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  31/12/2010  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος  της  χώρας, πιο αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια από το πρωί θα έχει η δυτική Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θράκη, το ανατολικό και νότιο αιγαίο.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο, πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην κεντρική Εύβοια και Κρήτη.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.  
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
 1 –5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
και 3 – 6 στο νότιο αιγαίο. 2 – 3  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -10C  έως 14C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι
Α – ΝΑ θα κυμανθούν από 5  έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 1C και υψηλή 9C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1023. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 49% έως και 87%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα.

Capri-Anderson

Στις αρχές του 2011 οι πρώτοι κοινοί φορτιστές για όλα τα νέα smartphone


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι πρώτοι γενικοί φορτιστές για κινητά, όπως και τα αντίστοιχα smartphone που θα τους υποστηρίζουν, «αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011»,  ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι εναρμονισμένες προδιαγραφές έχουν ήδη εγκριθεί και δημοσιευτεί, επιβεβαίωσε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Οι νέες προδιαγραφές, οι οποίες αφορούν μόνο τα «έξυπνα» κινητά που συνδέονται στο Διαδίκτυο, όπως τα Blackberry και το iPhone, θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα smartphone.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.

Στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ποικιλία φορτιστών για κινητά τηλέφωνα, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και δημιουργεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Blogger Gadgets