Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2011

Πέμπτη 1/12/2011


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/12/2011  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια σε όλη την Ελλάδα, λίγα σύννεφα θα έχει η δυτική Μακεδονία, το δυτικό και νότιο αιγαίο.
Ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει τις πρωινές κυρίως ώρες στην περιοχή της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες ορεινές περιοχές της ανατολικής  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
1 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
3  στο νότιο αιγαίο. 1 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -4C  έως 18C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με πλήρη  σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΒΒΔ – ΒΑ - Α – ΝΑ θα κυμανθούν από   5 έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 2C και υψηλή 14C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1027. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 48% έως και 85%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

BROOKE MARXS

Πριν από 42.000 χρόνια, ο άνθρωπος πήγε πρώτη φορά για ψάρεμα


Ουάσινγκτον
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα ερευνητών από την Αυστραλία οι οποίοι ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος είχε εντρυφήσει στην τέχνη του ψαρέματος πολύ παλαιότερα από όσο πιστεύαμε. Η χρονολόγηση των ευρημάτων δείχνει ότι ο άνθρωπος ψάρευε και μάλιστα σε μεγάλα βάθη πριν από 42 χιλιάδες έτη ενώ εντοπίστηκε και ένα αγκίστρι ηλικίας 23 χιλιάδων ετών.

Προϊστορικό ψάρεμα


Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η διατροφή του ανθρώπου από την θάλασσα ξεκίνησε πριν από περίπου 150 χιλιάδες έτη αλλά αφορούσε μόνο την συλλογή και κατανάλωση οστρακόδερμων που βρίσκονταν σε ρηχά νερά. Ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας ανακάλυψαν όμως σε μια περιοχή του Ανατολικού Τιμόρ στον Ειρηνικό Ωκεανό ευρήματα που δείχνουν ότι ο άνθρωπος είχε καταφέρει να αναπτύξει μεθόδους ψαρέματος πριν από δεκάδες χιλιάδες έτη.

Τα ευρήματα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ψαροκόκαλα από 23 διαφορετικά είδη ψαριών τα οποία είχαν αποτελέσει τροφή των κατοίκων της περιοχής. Η ραδιοχρονολόγηση των ευρημάτων έδειξε ότι ορισμένα από αυτά έχουν ηλικία 42 χιλιάδων ετών. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα ψάρια υπάρχουν τόνοι και άλλα είδη που ζουν σε μεγάλα βάθη γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι εκεί είχαν ανεπτυγμένες δυνατότητες αλιείας.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και αγκίστρια, το αρχαιότερο εκ των οποίων έχει ηλικία 23 χιλιάδων ετών και είναι φτιαγμένο από όστρακο, ενώ άλλα εργαλεία ψαρέματος (αγκίστρια, καμάκια κ.α) έχουν ηλικία 12 χιλιάδων ετών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ντόπιοι έβγαιναν στα ανοικτά και ψάρευαν με κάποια πρώιμα είδη πετονιάς. «Είναι τα παλαιότερα ευρήματα αλιείας στον κόσμο» αναφέρει ο Ίαν Μακ Νίβεν, του Πανεπιστημίου Monash στην Μελβούρνη που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

Stavento - Prin Se Gnoriso

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

Τετάρτη 30/11/2011


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   30/11/2011  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος  της Χώρας. Πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια θα έχει αρχικά τις πρωινές ώρες η βόρεια Ελλάδα και  έως το μεσημέρι η κεντρική και η στερεά Ελλάδα.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στο κεντρικό και νότιο αιγαίο.
Βροχές θα πέσουν στην περιοχή της δυτικής κυρίως Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες ορεινές περιοχές της ανατολικής  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
3  στο νότιο αιγαίο. 1 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -3C  έως 18C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες, περισσότερη ηλιοφάνεια θα έχει από το μεσημέρι  Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ θα κυμανθούν από   5 έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 3C και υψηλή 14C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1029. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 60% έως και 95%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

SEXY TALIA

Αναχώρησε για Άρη ο μεγάλος ρομποτικός εξερευνητής Curiosity


Ακρωτήριο Κανάβεραλ
Η πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα αποστολή στον Άρη συνεχίζει την επέλαση των γήινων ρομπότ: Η NASΑ εκτόξευσε το Σάββατο το Curiosity, ένα εξάτροχο όχημα του ενός τόνου, το οποίο θα ερευνήσει αν ο γειτονικός πλανήτης είναι, ή ήταν κάποτε, φιλόξενος για τη ζωή.

Φορτωμένο στην κορυφή ενός πυραύλου Atlas V, το Curiosity εκτοξεύτηκε στις 17.02 ώρα Ελλάδας. Θα φτάσει στον προορισμό του σε οκτώμισι μήνες, οπότε θα αρχίσει να εξερευνά τον μεγάλο Κρατήρα Γκέιλ, στον οποίο υπάρχουν ιζήματα που συνδέονται με τη ροή νερού.

Πολλά έχουν αλλάξει από το 1997, όταν προσεδαφίστηκε στον Άρη το Pathfinder, το πρώτο όχημα της NASA, σε μέγεθος τηλεκατευθυνόμενου αυτοκινήτου. Το 2004 ακολούθησαν τα δίδυμα ρομπότ Spirit και Opportunity, σε μέγεθος πλυντηρίου, από τα οποία το δεύτερο επιζεί ακόμα στο εχθρικό περιβάλλον.

Τώρα είναι η σειρά του Curiosity, ένα αυτόνομο όχημα σε μέγεθος αυτοκινήτου, το οποίο θα χρησιμοποιήσει δέκα όργανα, ανάμεσά τους ένα κρουστικό δράπανο και ένα λέιζερ, για να εξετάσει τα γύρω πετρώματα.

Η αποστολή, κόστους 2,5 δισ. δολαρίων, έχει ονομαστική διάρκεια 23 μηνών. Δεδομένου όμως ότι το ρομπότ τροφοδοτείται από μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια πλουτωνίου (ουσιαστικά μια πυρηνική μπαταρία) η περιπέτεια θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Γεωλόγος στον Κρατήρα Γκέιλ

Νερό υπάρχει σήμερα στον Άρη μόνο σε μορφή πάγου, κυρίως στους δύο πόλους του πλανήτη αλλά και σε μικρό βάθος στο υπέδαφος. Η αποστολή των ρομπότ Spirit και Opportunity έδωσε ενδείξεις ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πιο υγρός, ωστόσο το ερώτημα παραμένει για το αν ο Άρης φιλοξενούσε ποτέ μικροβιακή ζωή.
Περισσότερες ενδείξεις θα μπορούσε να δώσει τώρα ο Κρατήρας Γκούσεβ, μια λεκάνη διαμέτρου 150 χιλιομέτρων, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένα βουνό ύψους 5 χιλιομέτρων.

Δορυφορικές εικόνες υποδεικνύουν ότι στη βάση αυτού του βουνού υπάρχουν ιζήματα που συνδέονται με τη ροή υγρού νερού.

Η αρχαία πρόσκρουση που δημιούργησε τον κρατήρα είναι πιθανό να αποκάλυψε κι άλλα θαμμένα μυστικά από το γεωλογικό παρελθόν του πλανήτη.

Θα χρειαστεί καιρός μέχρι το Curiosity να εξερευνήσει επαρκώς τη γιγάντια κοιλότητα. Οι μηχανικοί της αποστολής εκτιμούν ότι το ρομπότ θα να διανύει μια απόσταση περίπου 200 μέτρων την ημέρα και θα έχει αναρριχηθεί σε ένα υψόμετρο 200 μέτρων σε περίπου ένα χρόνο.

Η μεγάλη απόσταση του σασί από το έδαφος, σε συνδυασμό με τις ειδικές αναρτήσεις των τροχών, επιτρέπουν στο όχημα να υπερπηδά εμπόδια ύψους 65 εκατοστών.

Ελεγχόμενη προσεδάφιση


Για να ξεκινήσει όμως η εξερεύνηση, το ρομπότ πρέπει να προσεδαφιστεί με ασφάλεια.

Οι δύο προηγούμενες ρομποτικές αποστολές της NASA προσεδαφίστηκαν στον Άρη τυλιγμένα με αερόσακους που τα προστάτευσαν από τους κραδασμούς μετά την πτώση του με αλεξίπτωτο.

Το Curiosity είναι όμως πολύ βαρύ για κάτι τέτοιο οπότε θα προσεδαφιστεί με πιο ελεγχόμενο τρόπο, κλεισμένο μέσα σε μια κάψουλα εξοπλισμένη με πυραυλοκινητήρες.


Η NASA θα παρακολουθεί από τη Γη με αγωνία, δεδομένου ότι η φάση της καθόδου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες για την επιτυχία της αποστολής.

Η αποτυχία στην προσεδάφιση έχει καταδικάσει εξάλλου αρκετές προηγούμενες αποστολές στον Αρη.

Πολλές όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε καν μέχρι τη γειτονιά του Κόκκινου Πλανήτη: Η ρωσική αποστολή Fobos-Grunt εκτοξεύτηκε στις αρχές Νοεμβρίου με το φιλόδοξο στόχο να φέρει στη Γη δείγματα από τον δορυφόρο του Άρη, Φόβο.

Το σκάφος εξήλθε με επιτυχία από την ατμόσφαιρα, απέτυχε όμως να πυροδοτήσει τον κινητήρα του και παραμένει «κολλημένο» σε χαμηλή γήινη τροχιά.
Newsroom ΔΟΛ

Sto diko mou ton planiti ~ Peggy Zina ~ New Promo Song 2011 + Lyrics


Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

Τρίτη 29/11/2011


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   29/11/2011  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος  της Χώρας. Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην ανατολική στερεά Ελλάδα, νότια νοτιοανατολική Θεσσαλία, Εύβοια και νότιο αιγαίο.
Πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει η ανατολική Μακεδονία, βορειοανατολικό αιγαίο και η περιοχή της Θράκης.
Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει στην δυτική Κρήτη.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες ορεινές περιοχές της ανατολικής  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
3  στο νότιο αιγαίο. 1 4  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -4C  έως 18C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια στην  μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΑΒΑ – ΒΑ θα κυμανθούν από   5 έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 3C και υψηλή 14C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1030. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 57% έως και 82%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

JELENA JENSEN

Ακόμα αρχαιότερος «ναός του Ήλιου» κρυβόταν στο υπέδαφος του Στόουνχεντζ


Λονδίνο
Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές απεικόνισης του υπεδάφους, διεθνής ομάδα αρχαιολόγων εντόπισε κοντά στο κεντρικό μνημείο του Στόουνχεντζ ενδείξεις για ένα ακόμα παλαιότερο χώρο λατρείας, στον οποίο φαίνεται ότι εορταζόταν το θερινό ηλιοστάσιο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα θαμμένα ίχνη δύο λάκκων, οι οποίοι ευθυγραμμίζονταν με τον Ήλιο την ώρα της ανατολής και της δύσης, όταν κανείς τις κοιτάζει από τη θέση ενός ογκόλιθου κοντά στην σημερινή κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Αυτό συνέβαινε μόνο κατά το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου.

Τα νέα ευρήματα δεν έχουν χρονολογηθεί με ακρίβεια, είναι όμως προφανές ότι είναι παλαιότερα από το διάσημο νεολιθικό μνημείο του Στόουνχεντζ, ηλικίας περίπου 5.000 ετών. Η περιοχή δεν έχει ανασκαφεί, ωστόσο οι λάκκοι είναι ορατοί σε εικόνες από μαγνητόμετρα (
παράδειγμα στην ένθετη αριστερά) και άλλα όργανα απεικόνισης του υπεδάφους.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, οι οποίοι συνεργάζονται με συναδέλφους τους στη Βιέννη, οι δύο λάκκοι πιστεύεται ότι ήταν τα σημεία στα οποία ξεκινούσε και τερμάτιζε μια πομπή που ακολουθούσε την κίνηση του Ήλιου στη διάρκεια της ημέρας.

«Τα συναρπαστικά αυτά ευρήματα υποδεικνύουν ότι, παρόλο που το Στόουνχεντζ έγινε τελικά το σημαντικότερο μνημείο του τοπίου, δεν αποκλείεται να μην ήταν πάντα το μόνο, ή το σημαντικότερο, τελετουργικό σημείο της περιοχής και ενδέχεται να έγινε σημαντικό ως ιερός τόπος παρά πολύ αργότερα» αναφέρει ο καθηγητής Βινς Γκάφνι, επικεφαλής της μελέτης από το Κέντρο Οπτικής και Χωρικής Τεχνολογίας IBM στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Οι λάκκοι, μέσα στους οποίους εκτιμάται ότι μπορεί να υπήρχαν ξύλινοι στύλοι, ογκόλιθοι ή φωτιές που σημάδευαν τα σημεία, βρέθηκε εντός του «Νεολιθικού Cursus», μιας γνωστής διαδρομής που ορίζεται από δύο παράλληλα χαντάκια.

«Είναι πιθανό οι πομπές εντός του Cursus να κινούνταν από τον ανατολικό λάκκο το ξημέρωμα, συνεχίζοντας ανατολικά κατά μήκος του Cursus και, ακολουθώντας την πορεία του Ήλιου, κινούνταν πίσω προς τη δύση, φτάνοντας στον δυτικό λάκκο το ηλιοβασίλεμα, γιορτάζονταν τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου» εικάζει ο Δρ Γκάφνι.

Η ομάδα του καθηγητή ερευνά το υπέδαφος της περιοχής από το 2010, στο πλαίσιο του ερευνητικού Προγράμματος Κρυμμένων Τοπίων του Στόουνχεντζ.
Newsroom ΔΟΛ

Shakira;Artista Invitado Alejandro Sanz - La Tortura

Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2011

Δευτέρα 28/11/2011


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   28/11/2011  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος  της Χώρας. Αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο πέλαγος και το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο πέλαγος.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στο νότιο Ιόνιο και νότιο αιγαίο πέλαγος.
Ασθενή και σποραδική θα είναι η βροχή που θα πέσει στην περιοχή της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες ορεινές περιοχές της ανατολικής  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
1  στο νότιο αιγαίο. 1 4  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -5C  έως 17C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΒΔ – ΒΑ θα κυμανθούν από   5 έως 12 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 0C και υψηλή 14C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1029. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 33% έως και 69%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

Jelena JENSEN

Η ανάλυση του «επιγονιδιώματος» ερευνητική προτεραιότητα της Ευρώπης


Λονδίνο
Η ανάλυση των χημικών «διακοπτών» οι οποίοι ρυθμίζουν τη λειτουργία του γονιδιώματος και εμπλέκονται σε πολλές ασθένειες είναι το αντικείμενο του μεγαλύτερου ερευνητικού προγράμματος που υλοποιεί ο τομέας Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με το πρόγραμμα Blueprint, το οποίο έχει προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ και ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται σημαντικό μέλος της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ανθρώπινου Επιγονιδιώματος (IHEC).

Οι λεγόμενες επιγενετικές τροποποιήσεις είναι ένα σύνολο μεταβολών στο DNA και το τρισδιάστατο σχήμα της αλυσίδας του, μέσω των οποίων ρυθμίζεται η λειτουργία των γονιδίων καθώς ο οργανισμός αναπτύσσεται.

Για παράδειγμα, με την προσθήκη χημικών ομάδων μεθυλίου πάνω σε συγκεκριμένα γονίδια, για παράδειγμα, τα κύτταρα του ήπατος διαφοροποιούνται και εξειδικεύονται σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Άλλα γονίδια που δεν χρησιμεύουν στη λειτουργία του ήπατος μπορεί επίσης να απενεργοποιούνται μετά το «τύλιγμα» του αντίστοιχου DNA σε συμπαγείς, ανενεργές δομές.

Αν και οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές είναι μόνιμες, ένα μέρος της επιγενετικής πληροφορίας μπορεί να αλλάζει λόγω περιβαλλοντικών μεταβολών ή λόγω ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Μέχρι σήμερα, όμως, λίγα είναι γνωστά για το πώς η επιγενετική πληροφορία ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Και η μελέτη του ρόλου του επιγονιδιώματος στις ασθένειες είναι ακόμα δύσκολη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν δεδομένα αναφοράς από υγιείς ανθρώπους.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Blueprint θα βοηθήσει τώρα να αλλάξει η κατάσταση. Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Nature, συνολικά 41 ερευνητικοί φορείς στην Ευρώπη θα προσφέρουν τουλάχιστον 100 από τα 1.000 επιγονιδιώματα που στοχεύει να ολοκληρώσει η κοινοπραξία IHEC έως το 2020.

Η προσπάθεια θα εστιαστεί στο επιγονιδίωμα των κυττάρων του αίματος, και αυτό για τρεις λόγους: Πρώτον, πολλά διαγνωστικά τεστ πραγματοποιούνται σε δείγματα αίματος. Δεύτερον, το αίμα αποτελείται από κύτταρα σε διάφορα στάδια ωρίμανσης, και αυτό θα διευκολύνει το ρόλο του επιγονιδιώματος στην ανάπτυξη των κυττάρων. Τρίτον, τέλος, το αίμα χρησιμοποιείται σε αναλύσεις του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Κάθε επιγονιδίωμα που παράγει το πρόγραμμα πρέπει να συνοδεύεται από το αντίστοιχο γονιδίωμα.

Εκτός από τα επιγονιδιώματα 60 διαφορετικών κυττάρων του αίματος, το πρόγραμμα θα δώσει επίσης επιγονιδιώματα αναφοράς για 60 είδη καρκινικών κυττάρων, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμο εργαλείο για νέες θεραπείες.

Το πρόγραμμα θα εξετάσει επίσης σε πειραματόζωα πόση από την επιγενετική πληροφορίας κληρονομείται.

Newsroom ΔΟΛ

Video chistosos de bebe bailando al escuchar la cancion de Beyonce, bebes bailando, videos tiernos

Σάββατο, Νοεμβρίου 26, 2011

Κυριακή 27/11/2011


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   27/11/2011  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος  της Χώρας. Συννεφιά θα επικρατήσει για μεγάλο διάστημα στην Αττική, την Εύβοια και στο μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Λίγες ασθενής βροχές θα πέσουν στην κεντρική κυρίως Εύβοια και στην Κρήτη.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι βόρειες ορεινές περιοχές της ανατολικής  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
1 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου  αιγαίου.
5 7   στο νότιο αιγαίο. 1 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -7C  έως 16C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά  και ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ - Α θα κυμανθούν από   5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή 3C και υψηλή 12C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1029. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 45% έως και 95%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην Λάρισα.  
Blogger Gadgets