Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2012

Τετάρτη 1/2/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/2/2012  ( Πολικό το ψύχος σε όλη την Χώρα ) Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στο Ιόνιο πέλαγος, στην δυτική Μακεδονία, κεντρική και νότια Ελλάδα.
Σταδιακά τα συννεφιά από το μεσημέρι έως και τις βραδινές ώρες θα καλύψουν το σύνολο σχεδόν της Χώρας, με εξαίρεση το ανατολικό και νοτιοανατολικό αιγαίο όπου θα επικρατήσει αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια.
Βροχές από το πρωί θα πέσουν στην ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική και Κρήτη.
Από το μεσημέρι και σταδιακά έως και το βράδυ βροχές θα πέφτουν σε όλη την κεντρική και την δυτική Μακεδονία, κεντρική, ανατολική  και δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα με καταιγίδες στο Ιόνιο πέλαγος και στην Ήπειρο.
Χιόνια αρχικά θα πέσουν περιμετρικά της Θεσσαλίας, στην  κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Από το απόγευμα το σκηνικό αλλάζει με έντονες χιονοπτώσεις σε όλη την κεντρική και δυτική Μακεδονία, κεντρική και νότια Ελλάδα.
Πιο  έντονη θα είναι η χιονόπτωση στην δυτική Ελλάδα.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
3 – 6   στο νότιο αιγαίο. 4 – 10  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -17C  έως 8C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα μετά το μεσημέρι και για το υπόλοιπο της ημέρας. Βροχές και χιόνια αναμένετε να  πέσουν μετά το μεσημέρι.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΝΑ  θα κυμανθούν από   8 έως 24 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -5C και υψηλή 2C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1024. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 64% έως και 86%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

CODY MILO

Συνετρίβη τεράστιο μη επανδρωμένο αεροπλάνο του Ισραήλ, ικανό να φτάσει στο Ιράν


Τελ Αβίβ
Το μεγαλύτερο και πλέον προηγμένο μη επανδρωμένο αεροπλάνο του Ισραήλ, ικανό να πετάξει μέχρι το Ιράν, συνετρίβη σε χωράφι στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ισραηλινός αξιωματούχος, το Heron TP («Ερωδιός») συνετρίβη την Κυριακή στη διάρκεια δοκιμής που πραγματοποιούσαν από κοινού ο στρατός και οι Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Channel 10, το γιγάντιο αεροπλάνο έχασε ένα φτερό και συνετρίβη, πιθανώς επειδή το φορτίο που μετέφερε ήταν υπερβολικά βαρύ. Η απώλεια εκτιμάται σε δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Το Heron TP μπορεί να πετά χωρίς ανεφοδιασμό για 36 ώρες και έχει άνοιγμα φτερών 26 μέτρα, περίπου όσο ένα επιβατικό Boeing 737.

Σε περίπτωση επέμβασης κατά του Ιράν, θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες αναγνώρισης, να μπλοκάρει τις εχθρικές τηλεπικοινωνίες και να λειτουργεί ως αναμεταδότης για την επικοινωνία των επίγειων δυνάμεων με επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να διαθέτει μόνο «λίγα» Heron TP.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Georges Moustaki : Le Métèque (1969) - Clip

Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

Τρίτη 31/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   31/1/2012  ( Πολικό το ψύχος σε αρκετές περιοχές της Χώρας ) Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην δυτική Μακεδονία, περιμετρικά της Θεσσαλίας, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, στο μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους μ εξαίρεση το ανατολικό αιγαίο όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην νότια και ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, βόρειες Κυκλάδες και Κρήτη.
Πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην δυτική και βόρεια Θεσσαλία, στις νότιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας  και στην ανατολική  Πελοπόννησο.
Χιόνια στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν περιμετρικά της Θεσσαλίας, στην  κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, Κρήτη και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
3 – 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
5 – 9   στο νότιο αιγαίο. 2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -17C  έως 10C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΒΑ  θα κυμανθούν από   10 έως 24 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -3C και υψηλή 2C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1024. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 44% έως και 71%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

NATALIA CRUZ

Σε δημόσιο διάλογο πρόταση για επιδότηση υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων


Αθήνα
Την επιδότηση για την αγορά υβριδικών και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η οποία θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με την επιβολή «τέλους ρύπανσης» στα παλιά και ρυπογόνα οχήματα, προτείνει επιτροπή που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με στόχο τη διάδοση των καθαρών τεχνολογιών αυτοκίνησης.

Η πρόταση τέθηκε σε δημόσιο διάλογο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου στο δικτυακό τόπο του υπουργείου.

Η επιτροπή προτείνει:


·         Επιδότηση των καθαρών οχημάτων με ποσό ίσο με το 10 % της τιμής τους και με ανώτατο όριο τις 3.000 ευρώ για τα υβριδικά και 5.000 ευρώ για τα ηλεκτροκίνητα.
·         Αυτό θα ισχύει για προκαθορισμένο αριθμό αυτοκινήτων κάθε χρόνο και για διάστημα 2-3 ετών.
·         Η επιδότηση αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί είτε από την επιβολή τέλους στα ρυπογόνα αυτοκίνητα, ή εναλλακτικά από το πράσινο ταμείο.
·         Απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας.
Για τα αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών αέριων ρύπων ισχύει ήδη η ελεύθερηκυκλοφορία στο Δακτύλιο και η απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας.

Η επιτροπή του υπουργείο προτείνει ακόμα να υλοποιηθούν ελληνικά προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης, επίδειξης και ενημέρωσης.

Το ΥΠΕΚΑ έθεσε το πόρισμα σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 10 Φεβρουαρίου.

«Η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία να συμμετάσχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια στη νέα εποχή μετακινήσεων» δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κ. ΧΑΤΖΗΣ [ ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ].avi


Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

Δευτέρα 30/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   30/1/2012  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, κεντρικό και νότιο αιγαίο.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην νότια και ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην δυτική Θεσσαλία, στις νότιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας  και στην ανατολική  Πελοπόννησο.
Χιόνια στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην νότια και ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο.
Πιο ασθενή θα είναι τα χιόνια που θα πέσουν στα νότια ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 10  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
5 – 9   στο νότιο αιγαίο. 1 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -15C  έως 13C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και με διαστήματα ηλιοφάνειας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΒΑ  θα κυμανθούν από   12 έως 24 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -3C και υψηλή 5C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1023. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 52% έως και 70%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

SUPER SEXY LAYA BELLA

Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πέρασε ξυστά από τη Γη


Ουάσινγκτον
Ένας διαστημικός βράχος με διάμετρο γύρω στα 11 μέτρα πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής σε εξαιρετικά μικρή απόσταση από τη Γη, μόλις 59.000 χιλιόμετρα. Συγκριτικά, η μέση απόσταση της Σελήνης είναι έξι φορές μεγαλύτερη στα 386.000 χιλιόμετρα.

Η NASA είχε πάντως διαβεβαιώσει ο αστεροειδής είναι τόσο μικρός ώστε, ακόμα κι αν βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης, θα ήταν απίθανο να έφτανε ανέπαφος στην επιφάνεια της Γης.

«O αστεροειδής 2012 BX34 είναι πολύ μικρός [...] Δεν θα περνούσε μέσα από την ατμόσφαιρα ακόμα κι αν τολμούσε» έγραψαν στο Twitter ερευνητές του προγράμματος Asteroid Watch της NASA.

Ο αδέσποτος βράχος, ο οποίος έγινε αντιληπτός μόλις την Τετάρτη, έφτασε στην ελάχιστη απόσταση από τον πλανήτη στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Ήταν αόρατος στο γυμνό μάτι, καθώς η φωτεινότητά του δεν υπερβαίνει τη φωτεινότητα του μακρινού Πλούτωνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα NEO της NASA, το οποίο επαγρυπνεί για τυχόν επικίνδυνους αστεροειδείς και κομήτες, ανακοίνωσε ότι έχει πλέον αναγνωρίσει το 90% των αστεροειδών που έχουν διάμετρο άνω του ενός χιλιομέτρων και βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 200 εκατ. χιλιόμετρα από την τροχιά της Γης.

Ευτυχώς, κανείς δεν θα βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης τους επόμενους αιώνες.
Newsroom ΔΟΛ

Xrispa feat Bo~Eisai asteri [Official Video Clip 2011]

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

Κυριακή 29/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   29/1/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο  μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, σχεδόν πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει η δυτική Ελλάδα, η δυτική Θράκη και από το απόγευμα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία.
Βροχές στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα πέσει περιφερικά της Θεσσαλίας, στην κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και στην δυτική Κρήτη.
Πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην δυτική Μακεδονία και στα βόρεια διαμερίσματα της κεντρικής και ανατολικής Κρήτης.
Ασθενή θα είναι η χιονόπτωση που θα πέσει περιμετρικά της Θεσσαλίας, κεντρικής και ανατολικής στερεάς Ελλάδας, Αττικής, ανατολικής Πελοποννήσου, δυτικής Μακεδονίας, στα βόρεια της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
3 – 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
3 – 7   στο νότιο αιγαίο. 3 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -14C  έως 13C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και πιθανά διαστήματα ηλιοφάνειας, πιθανή σποραδική ασθενή βροχή. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΒΑ  θα κυμανθούν από   8 έως 24 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -0C και υψηλή 5C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1024. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 62% έως και 81%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

LAUREN VOLKER

Ανίατη μορφή φυματίωσης εμφανίστηκε στη Ινδία


Νέο Δελχί
Κρούσματα «ολικά ανθεκτικής φυματίωσης», μιας μορφής της νόσου που δεν αντιμετωπίζεται με κανένα αντιβιοτικό, αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία. Είναι η τρίτη χώρα όπου καταγράφονται ανίατα περιστατικά, προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση.

«Είναι πράγματι ανησυχητικό. Κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι τέτοιο υπάρχει άμεση ανάγκη να το ελέγξουμε πριν γίνει εκτεταμένο πρόβλημα» σχολίασε ο Δρ Κένεθ Κάστρο, διευθυντής του τμήματος καταπολέμησης της φυματίωσης στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το σχόλιό του αφορά δημοσίευση στην επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases, στην οποία γιατροί του ινδικού Κέντρου Ιατρικής Έρευνας αναφέρουν 12 περιστατικά φυματίωσης που υποβλήθηκαν σε διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες για δύο με τρία χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Τρεις από τους ασθενείς έχουν αποβιώσει και οι υπόλοιποι εννέα πιστεύεται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα.

Οι γιατροί αποδίδουν την εμφάνιση της «ολικά ανθεκτικής φυματίωσης» στην κακή αρχική περίθαλψη που δέχτηκαν οι συγκεκριμένοι ασθενείς. Η φυματίωση κανονικά θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ωστόσο αν η θεραπεία διακοπεί ή η δόση μειωθεί, το βακτήριο της ασθένειας ξαναρχίζει να πολλαπλασιάζεται, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης κάποιου μεταλλαγμένου, ανθεκτικού στελέχους.

Ανάλογα περιστατικά είχαν αναφερθεί στην Ιταλία το 2003 και στο Ιράν το 2009, ωστόσο το πρόβλημα δεν πιστεύεται ότι εξαπλώθηκε.

Η φυματίωση παραμένει σήμερα η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου από μεταδοτικό νόσημα μετά το AIDS.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι υπάρχουν στελέχη του βακτηρίου της φυματίωσης (Mycobacterium tuberculosis) που δεν καταπολεμώνται με κανένα αντιβιοτικό. Υπάρχει ωστόσο μια επιστημονική διαφωνία για την επίσημη ταξινόμηση αυτών των περιστατικών:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν αναγνωρίζει τον όρο «ολικά ανθεκτική φυματίωση» (totally drug-resistant tuberculosis) και κατατάσσει αυτά τα κρούσματα στην κατηγορία της «εκτεταμένης ανθεκτικότητας (XDR-TB) που καθιερώθηκε το 2006. Το σκεπτικό αυτής της πρακτικής είναι ότι τα ανίατα στελέχη είναι απλά παραλλαγές των πολυανθεκτικών στελεχών που ήδη γνωρίζαμε.

Ωστόσο, αυτή η επιστημονική συζήτηση αφορά την ιατρική ορολογία και όχι την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανθεκτικότητας στην πράξη.

Δεδομένου ότι τον τελευταίο μισό αιώνα δεν έχουν αναπτυχθεί νέα φάρμακα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της φυματίωσης, όλα δείχνουν ότι το μείζον πρόβλημα της ανθεκτικότητας δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΒΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑ -- ΘΑ ΦΥΓΩ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

Σάββατο 28/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   28/1/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο  μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, σχεδόν πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει η δυτική Ελλάδα και το ανατολικό αιγαίο.
Βροχές από το πρωί θα πέφτουν στην Μαγνησία, στην  βόρεια Εύβοια, στην  ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, στο δυτικό και νότιο αιγαίο.
Ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει από το απόγευμα περιφερικά της Θεσσαλίας.
Ασθενή χιονόπτωση θα πέσει στην Χαλκιδική, νότια και ανατολική Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, κεντρική Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης.
Χιόνια από τις βραδινές ώρες θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
4 – 7   στο νότιο αιγαίο. 2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -15C  έως 12C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και πιθανά διαστήματα ηλιοφάνειας, πιθανή σποραδική ασθενή βροχή από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΒΑ  θα κυμανθούν από   5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -0C και υψηλή 7C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1027. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 68% έως και 82%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

LORI BUCKBY

Λέιζερ ακτίνων Χ αναπαράγει τις συνθήκες στο εσωτερικό του Ήλιου


Λονδίνο
Οι προσπάθειες δεκαετιών για την επίτευξη πυρηνικής σύντηξης στο εργαστήριο δείχνουν να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά χάρη στο ισχυρότερο λέιζερ ακτίνων Χ του κόσμου, το οποίο δημιούργησε για πρώτη φορά στερεό πλάσμα στους δύο εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου.

Στο Εθνικό Εργαστήριο Επιταχυντών SLAC, που βρίσκεται στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το λέιζερ για να θερμάνουν ακαριαία έναν μικρό στόχο από φύλλο αλουμινίου.

Ο παλμός ακτινοβολίας που χτύπησε το στόχο διήρκεσε λιγότερο από ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου. Δεδομένου όμως ότι το συγκεκριμένο λέιζερ είναι ένα  δισεκατομμύριο φορές πιο ισχυρό από οποιαδήποτε άλλη τεχνητή πηγή ακτίνων Χ, ο στόχος έφτασε σε θερμοκρασίες που απαντώνται μόνο στο εσωτερικό των άστρων.

O στόχος μετατράπηκε έτσι  σε πλάσμα (ιονισμένο αέριο), το οποίο όμως παρέμεινε σε στερεά κατάσταση λόγω της υψηλής πυκνότητάς του. Αυτή η κατάσταση της ύλης ονομάζεται συχνά «θερμή πυκνή ύλη».

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στο περιοδικό Nature.

Στο μέλλον, η τεχνολογία του βομβαρδισμού με λέιζερ ακτίνων Χ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αναπαράγει τις πιέσεις και θερμοκρασίες που απαιτούνται για πυρηνική σύντηξη υδρογόνου, την αντίδραση που τροφοδοτεί τα άστρα.

Στερεό πλάσμα

Οι επιστήμονες μπορούν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν πλάσμα σε αέρια κατάσταση αφαιρώντας τα ηλεκτρόνια από άτομα αερίων. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν καταφέρει να παράξουν στερεό πλάσμα από στέρεα υλικά, τα οποία δεν διαπερνώνται ακαριαία από την ακτινοβολία των λέιζερ όπως συμβαίνει με τα αέρια.

«Η δημιουργία εξαιρετικά θερμής, πυκνής ύλης είναι σημαντική από επιστημονική άποψη, προκειμένου να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στο εσωτερικό των άστρων» σχολίασε ο Σαμ Βίνκο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Προκειμένου να παράξουν μια ομοιόμορφη μάζα στερεού πλάσματος, με διάμετρο μόλις ένα χιλιοστό του εκατοστού, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το LCLS (Γραμμική Πηγή Σύμφωνου Φωτός), είναι ένα από τα πρώτα και σίγουρα το ισχυρότερο λέιζερ ακτίνων Χ, καθώς φτάνει σε πυκνότητα ισχύος τα 1017 Watt ανά τετραγωνικό εκατοστό.

«Το LCLS, που λειτουργεί στα μικρά μήκη κύματος των ακτίνων Χ, είναι το πρώτο που μπορεί να διεισδύσει σε ένα πυκνό στερεό προκειμένου να δημιουργήσει και ταυτόχρονα να μελετήσει μια ομοιόμορφη μάζα πλάσματος» λέει ο Μπομπ Νάγκλερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας στο εργαστήριo SLAC.

Τα αποτελέσματα του πειράματος θα χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση για να εξεταστεί η ακρίβεια των μαθηματικών μοντέλων που περιγράφουν το σχηματισμό και τη συμπεριφορά της θερμής πυκνής ύλης.

Στο απώτερο μέλλον, θα μπορούσαν να αξιοποιηθεί σε συστήματα για την παραγωγή ανεξάντλητης και φθηνής ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου σε συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας και πίεσης.
Newsroom ΔΟΛ

Χρήστος Δαναός - Ανεπανάληπτη !

Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2012

Παρασκευή 27/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   27/1/2012  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της χώρας, αραιή συννεφιά με ηλιοφάνεια θα έχει η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία,  πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην Θράκη, ανατολική στερεά Ελλάδα, Αττική, Εύβοια, στην  ανατολική Πελοπόννησο και στο μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην Εύβοια, την Αττική, στις Κυκλάδες και Κρήτη.
Επίσης χιόνια θα πέσουν στην Αττική, Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
3 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
4 – 7   στο νότιο αιγαίο. 2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -14C  έως 11C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι ΒΒΔ – ΑΒΑ  θα κυμανθούν από   5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -2C και υψηλή 6C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1024. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 42% έως και 70%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

Photo

Σταθμοί μέτρησης στην Ελλάδα παρακολουθούν ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα


Αθήνα
Το δίκτυο μαγνητόμετρων ENIGMA, μια πειραματική υποδομή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η οποία σκιαγραφεί το μαγνητικό προφίλ της Ελλάδας, παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα την ισχυρότερη γεωμαγνητική καταιγίδα της τελευταίας εξαετίας.

Το φαινόμενο ξεκίνησε την Κυριακή, όταν διαστημικά παρατηρητήρια της NASA κατέγραψαν ένα εκρηκτικό ηλιακό επεισόδιο, το οποίο εκτίναξε προς την πλευρά της Γης μια τεράστια ποσότητα πρωτονίων και ηλεκτρονίων υψηλής ενέργειας.

Όπως δείχνει και το online εργαλείο που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΔΕΤ/ΕΑΑ), πρόκειται για την ισχυρότερη ροή ηλιακών ενεργειακών πρωτονίων που έχει παρατηρηθεί από το 2005.

Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί και το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού στις ΗΠΑ, το οποίο πάντως κατέταξε την καταιγίδα στην κατηγορία S3, δύο βαθμίδες κάτω από το μέγιστο S5.

Μέχρι στιγμής, το κέντρο δεν έχει καταγράψει προβλήματα σε δίκτυα ηλεκτροδότησης και συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, ενώ η NASA διαβεβαίωσε ότι το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι επαρκώς προστατευμένο.

Ωστόσο, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να βρουν εναλλακτικές διαδρομές για κάποιες πτήσεις που θα περνούσαν κοντά στον Βόρειο Πόλο, εκεί όπου η ακτινοβολία είναι εντονότερη και μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες των αεροπλάνων.

Οι ηλιακές καταιγίδες ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν σε αριθμό και ένταση καθώς πλησιάζουμε στο μέγιστο του 11ετούς ηλιακού κύκλου, το οποίο αναμένεται στο τέλος του 2013.

Λόγω του καταιγισμού ηλιακών σωματιδίων, το βόρειο σέλας έγινε πολύ εντονότερο από ό,τι συνήθως και επεκτάθηκε νότια μέχρι την βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία, όπου σπάνια είναι ορατό.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες με το σέλας εδώ και ζωντανή ροή βίντεοεδώ.

Μετρήσεις στην Ελλάδα

Το σέλας δεν εμφανίζεται βέβαια στην Ελλάδα, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών, οι οποίοι μελετούν την εξέλιξη των φυσικών φαινομένων που δημιουργούν τα εκρηκτικά ηλιακά επεισόδια, καθώς και την εξέλιξή τους στην ηλιόσφαιρα και τη γήινη μαγνητόσφαιρα.

Οι ροές ενεργειακών πρωτονίων στο εγγύς γεωδιάστημα υπολογίζονται από αλγόριθμους που αναλύουν τις μετρήσεις του ανιχνευτή σωματιδιακής ακτινοβολίας SREM (Standard Radiation Environment Monitor), ένα όργανο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένος σε έξι ευρωπαϊκά διαστημικά σκάφη: PROBA-1, INTEGRAL, Rosetta, Herschel, Planck και Giove-Β.

Ο ίδιος ο Ήλιος παρακολουθείται επίσης σε μόνιμη βάση από τους δορυφόρους SOHO και SDO της NASA.

Η πρόσφατη καταιγίδα ανιχνεύθηκε και από επίγειους μαγνητικούς σταθμούς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα από το δίκτυο μαγνητόμετρων ENIGMA του ΙΔΕΤ/ΕΑΑ.

Τέτοιοι σταθμοί μαγνητόμετρων που βρίσκονται σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη δίνουν το μέσο όρο των μαγνητικών διαταραχών, ο οποίος είναι ενδεικτικός της έντασης του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, από τις μετρήσεις προκύπτει ο δείκτης γεωμαγνητικής δραστηριότητας (Dst), είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο μέτρο του δακτυλιοειδούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιβάλλει τη Γη και το οποίο ενισχύεται κατά τη διάρκεια των γεωδιαστημικών καταιγίδων.

Υπεύθυνη για το δίκτυο ENIGMA είναι η ομάδα Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας του ΙΔΕΤ/ΕΑΑ, η οποία όχι μόνο αναλύει της μετρήσεις, αλλά επιπλέον μοντελοποιεί τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στον Ήλιο, τον διαπλανητικό χώρο και τη γήινη μαγνητόσφαιρα.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ - ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (KAZANTZIDIS)



Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2012

Πέμπτη 26/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   26/1/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Με συννεφιά στο  μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, λίγο πιο αραιά  θα είναι τα σύννεφα στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας και κατά διαστήματα στην Αττική, την νότια Πελοπόννησο και στο δυτικό αιγαίο.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αιγαίο πέλαγος, στην κεντρική και στην δυτική Πελοπόννησο.
Χιόνια θα πέσουν στις βόρειες κυρίως  περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, πιο ασθενή θα είναι η χιονόπτωση που θα πέσει στην Ήπειρο, ανατολική Θεσσαλία, κεντρική στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
3 – 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
4 – 9   στο νότιο αιγαίο. 4 – 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -12C  έως 12C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά και με διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Β - ΒΔ  θα κυμανθούν από   5 έως 22 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  0C και υψηλή 7C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1009. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 38% έως και 65%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

SEXY LEE-ANN LEWIS

Σφοδρή γεωμαγνητική καταιγίδα φέρνει το βόρειο σέλας μέχρι την Αγγλία


Λονδίνο
Μία πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα χτυπά τη Γη τα τελευταία 24ωρα. Η καταιγίδα ξεκίνησε την Κυριακή στο μητρικό μας άστρο και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πιο ισχυρή καταιγίδα που έχει εκδηλωθεί στον Ήλιο από το 2005. Φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύονται από τον Ήλιο με ταχύτητα περίπου 170 εκατομμυρίων χλμ/ώρα.

Ο ουρανός φωτίστηκε από το βόρειο σέλας ακόμα και στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία λόγω της καταιγίδας σωματιδίων, ανακοίνωσε η Βρετανική Αστρονομική Ένωση.

Στον Καναδά, που βρίσκεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και επηρεάζεται περισσότερο από την καταιγίδα σωματιδίων, η διαστημική υπηρεσία προειδοποίησε για ενδεχόμενα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Στις ΗΠΑ, το φαινόμενο παρακολουθεί το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOOA) των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η καταιγίδα εξελίσσεται και είναι πιθανό να δημιουργηθούν ακόμη πιο ισχυρά «τσουνάμι» φορτισμένων σωματιδίων τα οποία θα φτάσουν στον πλανήτη μας.

Τα φορτισμένα σωματίδια που φτάνουν από τον Ήλιο συνήθως παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο και κινούνται προς τους πόλους, όπου συγκρούονται με σωματίδια της ανώτερης ατμόσφαιρας και γίνονται ορατά ως το σέλας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ειδικά αν η καταιγίδα είναι πολύ ισχυρή το ηλιακό «τσουνάμι» μπορεί να επηρεάσει μετασχηματιστές υψηλής τάσης, δορυφόρους και συστήματα ραδιοεπικοινωνιών.

Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

Eleni Foureira - Reggaeton | Official

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Τετάρτη 25/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   25/1/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Πυκνά θα είναι τα   σύννεφα στο  μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχει η Αττική, ανατολική Πελοπόννησο και το νοτιοδυτικό αιγαίο.
Βροχές από το πρωί θα πέφτουν στις περισσότερες περιοχές της Χώρας.
Βελτίωση του καιρού από τις βραδινές ώρες.
Πυκνά θα είναι τα χιόνια που θα πέσουν στην βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, στερεά Ελλάδα, περιφερικά της Θεσσαλίας, στις κεντρικές περιοχές της Πελοποννήσου, στην κεντρική και στην δυτική Κρήτη.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
1 – 7   στο νότιο αιγαίο. 3 – 9  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -8C  έως 16C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με συννεφιά από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας,  ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει κατά διαστήματα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΝΑ – Δ - ΒΔ  θα κυμανθούν από   5 έως 18 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  6C και υψηλή 13C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1000. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 57% έως και 99%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

KARINA WHITE

Βάση στη Σελήνη οραματίζονται από κοινού ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία


Μόσχα
Οι διαστημικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για την δημιουργία της πρώτης βάσης στη Σελήνη ή, εναλλακτικά, του πρώτου διαστημικού σταθμού που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα για το φιλόδοξο σχέδιο.

«Δεν θέλουμε απλώς να πατήσει ο άνθρωπος στη Σελήνη» δήλωσε ο Βλάντιμιρ Ποπόφκιν στον ραδιοφωνικό σταθμό Vesti FM.

«Σήμερα γνωρίζουμε πλέον αρκετά πράγματα για το φεγγάρι. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει νερό στις πολικές περιοχές. Συζητούμε τώρα το πώς θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση σε συνεργασία με τη NASA και την ESA [την ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος» είπε, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν δύο επιλογές: «είτε να δημιουργήσουμε βάση στη Σελήνη ή να εκτοξεύσουμε έναν διαστημικό σταθμό που θα τεθεί σε τροχιά γύρω της».

Οι δηλώσεις του Ποπόφκιν έρχονται πάντως σε μια άσχημη στιγμή για τη Roscosmos, έπειτα από μια σειρά από παταγώδεις αποτυχίες στις εκτοξεύσεις των πυραύλων της -την απώλεια πέντε δορυφόρων, ενός μη επανδρωμένου μεταγωγικού, αλλά και την συντριβή της αποστολής Fobos-Grunt, η οποία επρόκειτο να φέρει στη Γη δείγματα από τον Φόβο, ένα από τα δύο μικρά φεγγάρια του Άρη.

Στις ΗΠΑ, εξάλλου, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει ακυρώσει τα σχέδια για επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη την ερχόμενη δεκαετία, όπως οραματιζόταν ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους. Επόμενος στόχος για τις επανδρωμένες αποστολές των ΗΠΑ θα είναι πιθανότατα η Ζώνη των Αστεροειδών ανάμεσα στον Άρη και τον Δία.

Η αρμόδια επιτροπή της κυβέρνησης Ομπάμα έκρινε ότι η επανέναρξη των επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη δεν θα είχε πολλά να προσφέρει στη διαστημική εξερεύνηση.

Τα σχέδια ΗΠΑ, Ευρώπης και Ρωσία για τη δημιουργία μόνιμης βάσης, για τα οποία δεν έχει τεθεί χρονικός στόχος, αποτελούν μέρος του Παγκόσμιου Οδικού Χάρτη Εξερεύνησης, ενός διεθνούς σχεδίου για την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Απώτερος στόχος του οδικού χάρτη είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, η οποία δεν αναμένεται να αναχωρήσει πριν από τη δεκαετία του 2040.

Οι τελευταίοι άνθρωποι που πάτησαν στη Σελήνη ήταν ο Γιουτζίν Κέρναν και ο Χάρισον Σμιτ της αποστολής Apollo 17 το 1972. Έμειναν στο φεγγάρι για λίγο περισσότερο από τρεις ημέρες.
Newsroom ΔΟΛ

Nikos Oikonomopoulos - Dwro gia sena (New song 2010)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

Τρίτη 24/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   24/1/2012  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα. Πυκνά θα είναι τα   σύννεφα στο  μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, λίγο πιο αραιά  θα είναι τα σύννεφα στην περιοχή της Θράκης, μέρος του νοτίου, νοτιοδυτικού αιγαίου.
Βροχές από το πρωί θα πέφτουν σε αρκετές περιοχές της Χώρας καλύπτοντας σταδιακά έως το βράδυ το σύνολο σχεδόν της Ελλάδας.
Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα, Κρήτη και νοτιοανατολικό αιγαίο, έως τις νυχτερινές ώρες έντονα θα είναι επίσης τα φαινόμενα και στην βόρεια Ελλάδα.
Ασθενή θα είναι η χιονόπτωση αρχικά που θα πέσει στην δυτική και στην ανατολική Μακεδονία, επιδείνωση ωστόσο από τις βραδινές ώρες, με  έντονη χιονόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας, στην Ήπειρο, Όλυμπο και κεντρική στερεά Ελλάδα.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
2 – 5   στο νότιο αιγαίο. 2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -4C  έως 14C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με πυκνή συννεφιά από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας,  ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει σταδιακά στην διάρκεια της ημέρας, πιο έντονη θα είναι η βροχή στις μεταμεσονύκτιες ώρες.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι Α – ΒΑ - ΝΑ  θα κυμανθούν από   5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  4C και υψηλή 10C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1009. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 66% έως και 97%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 

PEPPER KESTER

Το μικρότερο αφτί του κόσμου αφουγκράζεται ιούς


Ουάσινγκτον
Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν τη μικρότερη συσκευή που μπορεί να καταγράφει ηχητικά σήματα, μια πειραματική διάταξη που αφουγκράζεται ήχους ένα εκατομμύριο φορές πιο ασθενείς από το κατώφλι της ανθρώπινης ακοής. Εφόσον βελτιωθεί, το «νανοαφτί» θα μπορούσε να καταγράφει τους θορύβους που εκπέμπουν ιοί και μικρόβια.

Η νέα συσκευή, που παρουσιάζεται στο έγκριτο Physical Review Letters, βασίζεται σε έναν μάλλον απλό σχεδιασμό, αφού αποτελείται μόνο από μια συσκευή λέιζερ και ένα μικροσκοπικό σωματίδιο χρυσού βυθισμένο σε μια σταγόνα νερού.

Το σύστημα καταγράφει τις μικροσκοπικές ταλαντώσεις των μορίων νερού που αντιστοιχούν στη διέλευση ηχητικών κυμάτων.

Η νέα τεχνική είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή της «οπτικής λαβίδας», η οποία εφευρέθηκε το 1986 και έχει γίνει ήδη στάνταρτ εργαλείο στη μοριακή βιολογία και τη νανοτεχνολογία. Η οπτική λαβίδα είναι μια δέσμη λέιζερ που εστιάζεται με ακρίβεια και μπορεί να «συλλαμβάνει» και να μετακινεί μικροσκοπικά σωματίδια.

Μπορεί επίσης να μετρά ασθενείς δυνάμεις που ασκούνται στο σωματίδιο. Στην περίπτωση αυτή, το λέιζερ συλλαμβάνει ένα σωματίδιο και στη συνέχεια παρακολουθεί τη μετατόπισή του.

Συνδέοντας τη λαβίδα σε ένα βυθισμένο σωματίδιο χρυσού, με διάμετρο μόλις 60 νανομέτρων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μονάχου μπόρεσαν να καταγράψουν και να αναλύσουν τις ταλαντώσεις που προκαλούν στο σωματίδιο τα ηχητικά κύματα.

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή κατέγραψε τα ηχητικά κύματα που εξέπεμψε μια διαφορετική ομάδα σωματιδίων χρυσού την ώρα που θερμαινόταν από μια ξεχωριστή δέσμη λέιζερ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το πειραματικό «νανοαφτί» μπορεί όχι μόνο να καταγράφει τους ήχους, αλλά και να υπολογίζει από ποια κατεύθυνση προέρχονται.

Αυτό σημαίνει ότι συστοιχίες «νανοαφτιών» απλωμένων σε τρεις διαστάσεις θα μπορούσαν να παρακολουθούν τους ασθενείς ήχους που εκπέμπουν βακτήρια καθώς κινούνται και αναπνέουν.

«Υπάρχουν σίγουρα ιατρικές ευκαιρίες», σχολιάζει ο Γιόχεν Φέλντμαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Αναγνωρίζει πάντως ότι για να αξιοποιηθεί πρακτικά η νέα τεχνολογία θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί ώστε να ξεχωρίζει τους πραγματικούς ήχους από τον θόρυβο των τυχαίων μοριακών κινήσεων.
Newsroom ΔΟΛ

ΣΕΦΕΡΛΗΣ THE BEST ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ SEFERLLY HILLS PART 2.mp4

Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2012

Δευτέρα 23/1/2012


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   23/1/2012  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές της Χώρας, συννεφιά σταδιακά από το πρωί θα έχει η δυτική Μακεδονία, δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα, αιγαίο πέλαγος.
Έως τις βραδινές ώρες συννεφιά θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, εξαίρεση θα είναι η περιοχή της Θράκης όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.
Πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στις Κυκλάδες και στο νοτιοανατολικό αιγαίο.
Ασθενή θα είναι η χιονόπτωση που θα πέσει στην Ήπειρο και στα ορεινά τις κεντρικής στερεάς Ελλάδας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν οι ορεινές περιοχές της  Μακεδονίας.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου   αιγαίου.
2 – 6   στο νότιο αιγαίο. 3 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου  πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από   -8C  έως 15C.
Ο καιρός στην Λάρισα:   Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι
ΝΝΔ  -  Α - ΝΑ  θα κυμανθούν από   5 έως 15 χιλ την ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  -0C και υψηλή 11C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1016. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 58% έως και 97%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε. 
Blogger Gadgets