Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, Απριλίου 30, 2013

Τετάρτη 1/5/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/5/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγες νεφώσεις το πρωί θα έχει η κεντρική Μακεδονία και το Ιόνιο πέλαγος, νεφώσεις μετά το μεσημέρι θα έχει και η δυτική Μακεδονία.
Πιθανή ασθενή βροχή από τις νυχτερινές ώρες θα πέσει στην δυτική Μακεδονία.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας και εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα. 
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 6C  έως 33C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, αραιή συννεφιά θα έχει από τις βραδινές ώρες.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΔΒΔ – ΒΒΔ – Α – ΑΝΑ   θα κυμανθούν από 3 έως 25 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  16C και υψηλή  30C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1015. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 22% έως και 63%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Andrea Rincón


Άγνωστη ως σήμερα ορμόνη υποψήφιο όπλο κατά του διαβήτη


Ουάσινγκτον
Βιολόγοι εντόπισαν μια ορμόνη στο ήπαρ η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη των ινσουλινοπαραγωγών κυττάρων του παγκρέατος. Η νέα ανακάλυψη ελπίζεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για νέες θεραπείες του διαβήτη.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Ντάγκλας Μέλτον, έναν από τους δύο διευθυντές του Ινστιτούτου Βλαστικών Κυττάρων του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη εντόπισε την ορμόνη β-τροφίνη (betatrophin) προκαλώντας ινσουλινοαντίσταση σε ποντίκια μέσω ενός πεπτιδίου που προσδένεται στους υποδοχείς της ινσουλίνης. Με τον τρόπο αυτό τα ινσουλινοπαραγωγά β-κύτταρα του παγκρέατος των πειραματοζώων αυξήθηκαν σε αριθμό. Στη συνέχεια οι ερευνητές αναζήτησαν γονίδια τα οποία έδειχναν αυξημένη δραστηριότητα και κατέληξαν σε ένα το οποίο ήταν σε θέση να συνδέσουν με την παραγωγή β-τροφίνης.

Περαιτέρω πειράματα έδειξαν ότι ποντίκια οκτώ εβδομάδων στα οποία εγχύθηκε η ορμόνη εμφάνισαν 17πλάσια κατά μέσο όρο αύξηση στον πολλαπλασιασμό των ινσουλινοπαραγωγών κυττάρων, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Cell». Η β-τροφίνη εντοπίζεται επίσης στο ανθρώπινο ήπαρ, λένε οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ.

«Είναι σπάνιο να ανακαλύπτεται μια ορμόνη που κάνει τόσο συγκεκριμένη δουλειά. Η β-τροφίνη δρα μόνο στα β-κύτταρα και είναι πολύ ισχυρή» ανέφερε ο δρ Μέλτον.

Τα παγκρεατικά β-κύτταρα πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής και της νεογνικής ζωής τόσο στα ποντίκια όσο και στους ανθρώπους. Η ανάπτυξή τους όμως πέφτει κατακόρυφα στην ενήλικη ζωή. Η φθίση της λειτουργίας αυτών των κυττάρων αποτελεί την κύρια αιτία για τον διαβήτη τύπου 2 ο οποίος «πλήττει» περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Κατάργηση των ενέσεων ινσουλίνης;

Ο δρ Μέλτον πιστεύει ότι ενέσεις β-τροφίνης μια φορά τον μήνα ή ακόμη και μια φορά τον χρόνο, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δραστηριότητα των β-κυττάρων τέτοια ώστε να παρέχεται το ίδιο επίπεδο ρύθμισης του σακχάρου του αίματος το οποίο επιτυγχάνεται με τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης. Σύμφωνα με τον ειδικό μάλιστα, το σημαντικότερο όλων είναι πως με τη νέα προσέγγιση θα προκαλούνται λιγότερες παρενέργειες στους ασθενείς καθώς το σώμα θα οδηγείται στο να παράγει μόνο του την ινσουλίνη. Ο ερευνητής ελπίζει ότι η ορμόνη θα μπορεί να βοηθήσει και άτομα με διαβήτη τύπου 1 στον οποίον τα β-κύτταρα του παγκρέατος καταστρέφονται από τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενούς με αποτέλεσμα να μην παράγεται ινσουλίνη.

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα ο Ματίας Χέμπροκ, διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο ανέφερε ότι αυτά αποτελούν σημαντική εξέλιξη. «Τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα» σημείωσε ο ειδικός προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήταν καλό τα πειράματα να επαναληφθούν και σε μεγαλύτερα σε ηλικία ποντίκια. «Η θεραπεία με τη β-τροφίνη θα μπορούσε να έχει οφέλη και σε ποντίκια που βρίσκονται σε διαδικασία να γίνουν διαβητικά σε προχωρημένη ηλικία; Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί με πειράματα».

Ο δρ Μέλτον αναφέρει ότι η παραγωγή αρκετής β-τροφίνης ώστε να χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα διαρκέσει περί τα δύο χρόνια. Ο ίδιος και η υπόλοιπη ερευνητική ομάδα προσπαθούν επίσης να εντοπίσουν αυτή τη στιγμή μέσα από τις μελέτες τους τον υποδοχέα της ορμόνης καθώς και τον ακριβή μηχανισμό δράσης της.

Βήμα Science
Newsroom ΔΟΛ

Μαρινέλλα - ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ (English Subtitles) 1969


Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013

Τρίτη 30/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   30/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι θα έχει η δυτική και η ανατολική Μακεδονία.
Βροχές η χιόνια δεν ενδείκνυται σε καμία περιοχή της Χώρας.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει με έντονη την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας και εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα. 
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 4C  έως 32C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΒΔ – ΑΒΑ – Α – ΑΝΑ   θα κυμανθούν από 3 έως 16 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  15C και υψηλή  30C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1018. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 26% έως και 63%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Sexy Photo


Στους αιθέρες με νέα μπαταρία το Boeing Dreamliner


Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία
Ένα Boeing 787 Dreamliner της Ethiopian Airlines ήταν το πρώτο που απογειώθηκε το Σάββατο το πρωί, κάνοντας μια νέα αρχή για το εντυπωσιακό, αλλά και αρκετά προβληματικό -όπως αποδείχθηκε- μοντέλο της εταιρείας.

Το αεροσκάφος εκτέλεσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.

Aυτή ήταν η πρώτη πτήση από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος, λόγω περιστατικών ανάφλεξης της μπαταρίας.

Η καθήλωση του μοντέλου λόγω της μπαταρίας εκτιμάται ότι κόστισε στην εταιρεία 600 εκατ. δολάρια.

Το σχέδιο αλλαγής του σχεδιασμού της μπαταρίας εγκρίθηκε προ ημερών από την FAA, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Η αντικατάσταση των μπαταριών ξεκίνησε όμως από τις ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ANA και JAL, στις οποίες ανήκουν τα περισσότερα από τα 50 Dreamliner που έχουν παραδοθεί ως σήμερα.

Το 787 Dreamliner, το οποίο σύμφωνα με τη Boeing είναι το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που αποτελείται κυρίως από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα, είναι το πρώτο αεροπλάνο που χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες είναι ελαφρύτερες, αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια και φορτίζονται ταχύτερα.

Ο Ράντι Τίνσεθ, αντιπρόεδρος της Boeing Commercial Airplanes, δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard ότι το αεροπλάνο είναι ασφαλές.

«Η μπαταρία περιβάλλεται τώρα από ανοξείδωτο ατσάλι, οπότε στην περίπτωση υπερθέρμανσης δεν υπάρχει οξυγόνο που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση φλόγας» εξήγησε.

«Ακόμα κι αν υπάρχει καπνός από φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει στην καμπίνα ή το κόκπιτ» διαβεβαίωσε.
Newsroom ΔΟΛ

ΜΕ ΞΥΠΝΑΣ ΧΑΡΑΜΑΤΑ - ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ


Κυριακή, Απριλίου 28, 2013

Δευτέρα 29/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   29/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγες νεφώσεις θα έχει το πρωί η ανατολική Μακεδονία.
Λίγες νεφώσεις από το μεσημέρι θα έχει  η δυτική Θράκη, η δυτική Μακεδονία και η Ήπειρο.
Βροχές η χιόνια δεν ενδείκνυται σε καμία περιοχή της Χώρας.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει σε πιο πυκνή μορφή την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας και εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα. 
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 4C  έως 32C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΒΑ – ΑΒΑ – Α – ΑΝΑ   θα κυμανθούν από 3 έως 24 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  15C και υψηλή  30C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1020. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 24% έως και 77%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Photo


Fiat 500X: Τhe... crossover factor


Ένα "βήμα' ακόμα σχεδιάζει η ιταλική φίρμα για το Fiat 500 το οποίο από την επόμενη χρονιά θα αποκτήσει και μια crossover εκδοχή, βασισμένη στο 500L που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το 500X όπως θα ονομάζεται το νέο crossover θα είναι η μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του αστικού μοντέλου φτάνοντας συνολικά τα 4,2 μέτρα.

Όσον αφορά τα απαιτούμενα στοιχεία που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν το χαρακτήρα του crossover, το 500Χ αναμένεται είτε να υιοθετήσει το σύστημα τετρακίνησης του Panda είτε να αντλήσει από την τεχνογνωσία τoυ ομίλου Chrysler.

Όπως και να έχει, το 500Χ έχει προγραμματιστεί να περάσει στην παραγωγή από το Δεκέμβριο του 2013 στο εργοστάσιο της Fiat, στο Mirafiori το οποίο με τη σειρά του έχει "προγραμματιστεί" να παράγει 280.000 συμπαγών διαστάσεων crossover ετησίως στο πλαίσιο του business plan του ιταλικού ομίλου που προβλέπει την επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για αυτό το σκοπό.

Στο ίδιο -οικονομικό- πλαίσιο από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 στις γραμμές του εργοστασίου Mirafiori θα φιλοξενηθεί και ένα συμπαγών διαστάσεων SUV με τα διακριτικά της Jeep, το οποίο εκτός από τις γραμμές παραγωγής του ιταλικού εργοστασίου πρόκειται να μοιράζεται με το Fiat 500X και τους ίδιους κινητήρες.

Αναλυτικά, τόσο η γκάμα κινητήρων του Fiat 500X όσο και του νέου μοντέλου της Jeep θα περιλαμβάνουν τον δικύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 0,9 λίτρου, τετρακύλινδρους χωρητικότητας 1,4 λίτρων και τον πετρελαιοκινητήρα MultiJet των 1,3 λίτρων. 
auto.in.gr

Augerinos Xristos - Pare to Miden Ksana


Σάββατο, Απριλίου 27, 2013

Κυριακή 28/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   28/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η κεντρική και η νότια Εύβοια, η Αττική και το μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Βροχές η χιόνια δεν ενδείκνυται σε καμία περιοχή της Χώρας.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας και εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία. 
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 4C  έως 30C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια σχεδόν της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΔΒΔ – Α – ΑΝΑ  θα κυμανθούν από 3 έως 16 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  14C και υψηλή  29C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1015. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 18% έως και 65%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

ALIYA WOLF


Βροχή μετεώρων διαταράσσει τους δακτύλιους του Κρόνου


Ουάσινγκτον
Ένα είδος βροχής διαττόνων καταγράφηκε για πρώτη φορά μακριά από τη Γη: η αποστολή Cassini φωτογράφισε σύννεφα υλικού που εκτινάχθηκαν από τους δακτύλιους του Κρόνου έπειτα από προσκρούσεις μικρών αντικειμένων.

Το σκάφος της ΝASA κατέγραψε πέντε συμβάντα την τριετία 2009-2012. Οι ερευνητές υποθέτουν τώρα ότι τα αντικείμενα που χτύπησαν τους δακτύλιους είναι θραύσματα μικρών κομητών ή αστεροειδών που παγιδεύτηκαν στο βαρυτικό πεδίο του Κρόνου.

Και οι προσκρούσεις που δημιούργησαν τα γραμμικά ίχνη εκτιμάται ότι είχαν συμβεί το πολύ μία ώρα πριν τη φωτογράφηση από το Cassini.

Οι γραμμές σκόνης που δημιούργησαν οι προσκρούσεις, μήκους πολλών χιλιομέτρων, έγιναν ορατές χάρη στην προσεκτική ρύθμιση της γωνίας λήψης, επισημαίνουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στο Science. To Cassini έπρεπε να βρίσκεται στη σκιά του γιγάντιου πλανήτη και να κοιτάζει προς τον Ήλιο μέσα από τους δακτύλιους.

«Αυτή είναι η ίδια γεωμετρία που κάνει τη σκόνη να διαγράφεται στον αέρα του σπιτιού σας. Αν κοιτάξει κανείς μια σκονισμένη επιφάνειας προς την κατεύθυνση της πηγής του φωτός, η σκόνη φαίνεται πολύ πιο καθαρά σε σχέση με άλλες γωνίες θέασης» εξήγησε ο Μάθιου Τισκαρένο του Πανεπιστημίου Cornell της Nέας Υόρκης, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Δεδομένου ότι οι προσκρούσεις αυτού του είδους επηρεάζουν την εξέλιξη των δακτυλίων του Κρόνου, οι ερευνητές ελπίζουν τώρα να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία σχηματισμού αυτών των ουράνιων κύκλων.

Όπως επισήμανε ο Τισκαρένο, «ακόμα δεν γνωρίζουμε αν οι δακτύλιοι είναι κατάλοιπα από την εποχή που σχηματίστηκε ο Κρόνος ή αν δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα από μια μεγάλη, καταστροφική πρόσκρουση.
Newsroom ΔΟΛ

ΚΛΕΙΩ ΔΕΝΑΡΔΟΥ `60 ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.[nick270760 ]


Παρασκευή, Απριλίου 26, 2013

Σάββατο 27/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   27/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγες αραιές νεφώσεις θα έχει το πρωί η δυτική Μακεδονία και η Ήπειρο.
Αραιές νεφώσεις επίσης από τις νυχτερινές ώρες θα έχει το Ιόνιο πέλαγος και σταδιακά όλη η δυτική Ελλάδα.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας και εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή μορφή.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία. 
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 2C  έως 32C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΑ – ΑΝΑ – Α – ΑΝΑ   θα κυμανθούν από 8 έως 24 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  14C και υψηλή  29C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1013. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 20% έως και 65%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

TIFFANY THOMPSON


Κινητά Android σε τροχιά σε ρόλο φθηνών δορυφόρων


Μόφετ Φιλντ, Καλιφόρνια
Τρία κινητά Google HTC Nexus One εκτοξεύτηκαν από τη NASA προκειμένου να δοκιμαστεί η δυνατότητα των smartphone να λειτουργούν ως κεντρικός υπολογιστής σε μελλοντικούς δορυφόρους χαμηλού κόστους.

Τα σημερινά κινητά τηλέφωνα, επισημαίνει η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος, ήδη διαθέτουν πολλά από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται σε δορυφόρους γεωσκόπησης, επιστημονικών μετρήσεων και τηλεπικοινωνιών: γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτο λογισμικό, κάμερες υψηλής ανάλυσης, GPS, γυροσκόπια και άλλους ενσωματωμένους αισθητήρες.

Οι τρεις δορυφόροι PhoneSat που δοκιμάζει το Ερευνητικό Κέντρο Ames της ΝASA στην Καλιφόρνια «θα μπορούσαν να αποδειχθούν οι φθηνότεροι δορυφόροι που έχουν πετάξει ποτέ στο Διάστημα», αναφέρει η NASA.

Εκτοξεύτηκαν την Κυριακή ως το δευτερεύον φορτίο του πυραύλου Antares που εκτόξευσε η νέα εταιρεία διαστημικών μεταφορών Orbital Sciences Corp.

Προγραμματίζεται να παραμείνουν σε τροχιά μέχρι και δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο μεταδίδουν σήματα σε επίγειους σταθμούς λήψης.

Οι ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο μπορούν μάλιστα να συμμετέχουν στην αποστολή λαμβάνοντας τα σήματα και τις εικόνες που στέλνουν οι «νανοδορυφόροι». Λεπτομέρειες προσφέρει ο ειδικός διαδικτυακό κόμβοPhoneSat που δημιούργησε η NASA.

Οι μηχανικοί της NASA κράτησαν το συνολικό κόστος για κάθε δορυφόρο κάτω από τα 7.500 δολάρια χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που πωλείται στο εμπόριο.

Τα κινητά τοποθετήθηκαν μέσα σε μεταλλικούς κύβους με πλευρά 10 εκατοστών, οι οποίοι προστατεύουν τα κυκλώματα από την ακτινοβολία του Διαστήματος και επιπλέον ενσωματώνουν μια μεγάλη μπαταρία λιθίου και έναν ραδιοπομπό.

Μην προσπαθήσετε πάντως να μάθετε τους αριθμούς των κινητών για να τα καλέσετε από τη Γη: οι λειτουργίες κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων έχουν απενεργοποιηθεί.
Newsroom ΔΟΛ

ΕΡΩΦΙΛΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ - ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΘΕΟΣ


Πέμπτη, Απριλίου 25, 2013

Παρασκευή 26/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   26/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αρκετά Υψηλή  θερμοκρασία και πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγες αραιές νεφώσεις θα έχει το πρωί η βορειοδυτική Μακεδονία, από το μεσημέρι λίγα σύννεφα θα έχει η βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρο.
Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία.
Η Αφρικάνικη σκόνη κάνει και πάλι την εμφάνιση της επάνω από την Ελλάδα, καλύπτοντας τις περισσότερες χερσαίες περιοχές της Χώρας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα. 
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 4  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 2C  έως 30C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  Δ – ΔΝΔ – ΑΝΑ  θα κυμανθούν από 3 έως 23 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  12C και υψηλή  28C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1016. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 25% έως και 69%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Sexy Photo


Θεαματική πρόσκρουση κομήτη έφερε νερό στον Δία


Παρίσι
Τα μόρια νερού που ανακαλύφθηκαν το 1995 στη στρατόσφαιρα του Δία προήλθαν από τον κομήτη Shoemaker-Levy 9, ο οποίος ενθουσίασε τους αστρονόμους σε όλο τον κόσμο όταν προσέκρουσε στον γιγάντιο πλανήτη ένα χρόνο νωρίτερα.

Δεκάδες τηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο στράφηκαν προς τον Δία τον Ιούλιο του 1994 για να παρακολουθήσουν τη δραματική πορεία του Shoemaker-Levy 9, ο οποίος είχε σπάσει σε 21 θραύσματα που κατευθύνονταν προς το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη.

Ήταν η πρώτη πρόσκρουση στο Ηλιακό Σύστημα που κατέγραψαν οι αστρονόμοι σε πραγματικό χρόνο. Οι γιγάντιες κηλίδες που άφησαν οι προσκρούσεις στην ατμόσφαιρα του Δία παρέμειναν ορατές για εβδομάδες.

Το νερό στην ατμόσφαιρα του Δία ανακαλύφθηκε ένα χρόνο αργότερα και οι πλανητολόγοι υποψιάστηκαν αμέσως ότι επρόκειτο για νερό από τον διαλυμένο κομήτη, ο οποίος πιστεύεται ότι αποτελούνταν κυρίως από πάγο νερού.

Οι υπολογισμοί των ειδικών δείξει εξάλλου ότι τα μόρια νερού δεν θα μπορούσαν να είχαν ανέβει στη στρατόσφαιρα από βαθύτερα στρώματα του Δία. Η υπόθεση της κοσμικής προέλευσης ήταν η πιο ευλογοφανής, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν αξιόπιστες απαντήσεις.
Τη λύση στο μυστήριο προσφέρουν τώρα οι υπέρυθρες παρατηρήσεις του Herschel, ενός διαστημικού τηλεσκοπίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). 

Όπως αναφέρει στην επιθεώρηση Astronomy & Astrophysics διεθνής ομάδα ερευνητών, τα υπέρυθρα μάτια του Herschel διαπίστωσαν ότι το νερό του νοτίου ημισφαιρίου είναι τρεις φορές περισσότερο από ό,τι στο βόρειο, και μάλιστα συγκεντρώνεται γύρω από τις περιοχές των προσκρούσεων.

«Σύμφωνα με τα μοντέλα μας, έως και το 95% του νερού στη στρατόσφαιρα προέρχεται από την πρόσκρουση του κομήτη» λέει ο Τιμπό Καμπαλιέ του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Μπορντώ στη Γαλλία, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Περισσότερα στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιρας τόσο του γιγάντιου πλανήτη όσο και των παγωμένων φεγγαριών του αναμένεται να προσφέρει η ευρωπαϊκή αποστολή JUICE, η οποία προγραμματίζεται να αναχωρήσει για το σύστημα του Δία το 2022.
Newsroom ΔΟΛ

ΛΕΝΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΚΛΑΨΕ ΑΠΟΨΕ ΟΥΡΑΝΕ


Τετάρτη, Απριλίου 24, 2013

Πέμπτη 25/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   25/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αρκετά μεγάλη θερμοκρασία και πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί σε ολόκληρη την Χώρα.
Λίγα σύννεφα από το μεσημέρι θα έχει η Βόρεια Ελλάδα.
Βροχές η χιόνια δεν ενδείκνυται σε καμία περιοχή της Χώρας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα.  
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 2C  έως 30C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΔΒΔ – ΑΒΑ – ΑΝΑ – ΝΑ  θα κυμανθούν από 3 έως 17 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  13C και υψηλή  27C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1023. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 29% έως και 77%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Vanessa


Τρία χρόνια από τη ζωή του Ήλιου σε βίντεο τριών λεπτών


Ουάσινγκτον
Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει από την εκτόξευσή του την άνοιξη του 2010, το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASΑ δεν έχει πάρει τα μάτια του από το καυτό μητρικό μας άστρο.

Με την ευκαιρία των τρίτων γενεθλίων του SDO, το οποίο κινείται σε τροχιά γύρω από τη Γη, η αμερικανική υπηρεσία δημοσιοποίησε ένα βίντεο που συμπυκνώνει τρία χρόνια παρατηρήσεων σε τρία λεπτά.

Το βίντεο δείχνει τον Ήλιο να πλησιάζει στο λεγόμενο ηλιακό μέγιστο, το σημείο κορύφωσης στον 11ετή κύκλο ηλιακής δραστηριότητας. Το άστρο αναμένεται να φτάσει αυτό το μέγιστο στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Οι κάμερες του SDO καταγράφουν μία εικόνα του Ήλιου κάθε 12 δευτερόλεπτα σε 10 διαφορετικά μήκη κύματος, ενώ το βίντεο παρακολουθεί τον Ήλιο με ρυθμό δύο εικόνων ανά ημέρα.

Το βίντεο ξεκινά με εικόνες που λήφθηκαν σε μήκος κύματος 171 Angstrom, λίγο πέρα από το υπεριώδες, και αντιστοιχούν σε υλικό θερμοκρασίας περίπου 600.000 βαθμών Κελσίου. Σε αυτό το μήκος κύματος είναι εύκολο να διακρίνει κανείς την περιστροφή του άστρου, με περίοδο 25 ημερών, καθώς και τη σταδιακή αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας την τελευταία τριετία.

Στη διάρκεια του βίντεο, το μέγεθος του ηλιακού δίσκου φαίνεται να αυξομειώνεται ελαφρώς καθώς η απόσταση του SDO από τον Ήλιο είναι μεταβαλλόμενη. Παρόλα αυτά η εικόνα είναι αρκετά σταθερή, και η σταθερότητα αυτή έχει κρίσιμη σημασία για τους ερευνητές που μελετούν τα δεδομένα.

To SDO έχει επιτρέψει στους αστροφυσικούς να καταγράφουν τις ηλιακές εκλάμψεις και τις εκτινάξεις στεμματικού υλικού, εκρήξεις που προκαλούνται στην επιφάνεια του Ήλιου από παραμορφώσεις του μαγνητικού πεδίου και μπορούν να στείλουν δισεκατομμύρια τόνους σωματιδίων προς την κατεύθυνση της Γης.

Η έγκαιρη αναγνώριση αυτών των εκρήξεων έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα ηλιακά σωματίδια μπορούν να καταστρέψουν δορυφόρους και δίκτυα ηλεκτροδότησης και να προκαλέσουν διακοπές στις ραδιοεπικοινωνίες.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται εικόνες σε μήκος κύματος 4.500 Angstrom, το οποίο αντιστοιχεί στο ορατό φως, και δείχνει μερικές ηλιακές κηλίδες.



Newsroom ΔΟΛ

ΕΡΩΦΙΛΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ - ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΘΕΟΣ


Τρίτη, Απριλίου 23, 2013

Τετάρτη 24/4/2014


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   24/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην ανατολική Μακεδονία.
Πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το απόγευμα θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Λίγες βροχές μετά το μεσημέρι θα πέσουν στην ανατολική Μακεδονία, πιο ασθενή θα είναι η βροχή θα πέσει στην βορειοδυτική Μακεδονία.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική στερεά Ελλάδα.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
3 – 6  στο νότιο αιγαίο. 2 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 0C  έως 28C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια θα έχει από το μεσημέρι.  Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΔ – ΒΑ – Α – ΑΝΑ  θα κυμανθούν από 3 έως 20 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  11C και υψηλή  25C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1026. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 36% έως και 83%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Sexy Photo


Εταιρεία διαστημικών μεταφορών ολοκληρώνει δοκιμαστική πτήση


Ουάσινγκτον
Η αμερικανική Orbital Sciences Corporation, μια από τις δύο εταιρείες που επέλεξε η NASA για την παράδοση φορτίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου της Antares.

O πύραυλος Antares, ύψους 40 μέτρων, πυροδοτήθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώρα Ελλάδας στο αναβαθμισμένο διαστημικό κέντρο του νησιού Ουάλοπς, έξω από τις ακτές της Ουάσινγκτον.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, είχε θέσει ένα δοκιμαστικό, αδρανές φορτίο σε τροχιά σε ύψος 254 χιλιομέτρων.

Ο Antares προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση της μη επανδρωμένης κάψουλας Cygnus, η οποία θα παραδίδει έως τρεις τόνους προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και στη συνέχεια θα αυτοκαταστρέφεται πέφτοντας στον ωκεανό.

Η αποστολή της Δευτέρας ήταν η πρόβα τζενεράλε για την πρώτη δοκιμαστική αποστολή ανεφοδιασμού το Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) αργότερα φέτος.

H Orbital Sciences έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο με τη NASA, ύψους 1,9 δισ. δολαρίων, για οκτώ μη επανδρωμένες αποστολές φορτίων στον ISS που θα ξεκινήσουν το 2016.

Παρόμοιες αποστολές πραγματοποιεί ήδη η εταιρεία SpaceX, η οποία έχει ολοκληρώσει δύο από τις 12 εκτοξεύσεις φορτίων, για τις οποίες θα λάβει συνολικά 1,6 δισ. δολάρια από τη NASA.


Newsroom ΔΟΛ

Ηλέκτρα - Σαν τρελή σ'αγαπώ


Δευτέρα, Απριλίου 22, 2013

Τρίτη 23/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   23/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην κεντρική Ελλάδα και στην Μακεδονία.
Πλήρη ηλιοφάνεια στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας θα έχει το αιγαίο πέλαγος και από το μεσημέρι η Αττική, η Εύβοια και η Χαλκιδική.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην Μακεδονία, την Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο πέλαγος.
Πιθανή ασθενή θα είναι η χιονόπτωση που θα πέσει κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6  στο νότιο αιγαίο. 2 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -3C  έως 24C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι 
ΑΒΑ – Α – ΑΝΑ    θα κυμανθούν από 3 έως 24 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  12C και υψηλή  23C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1023. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 37% έως και 75%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 

Photo


Υπερδιπλασιάστηκαν οι απόπειρες εξαπάτησης στα κοινωνικά δίκτυα


Η αξία των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή spam μειώθηκε, καθώς οι επίδοξοι spammer επιλέγουν άλλες μεθόδους διάδοσης των ανεπίκλητων μηνυμάτων τους, διαπιστώνει η Symantec στην νεότερη αναφορά της για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο. Τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν για αυτούς νέο πεδίο δραστηριοποίησης για να υποκλέπτουν στοιχεία ταυτότητας και να εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των μελών τους. Μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των σάιτ που «ψαρεύουν» σε κοινωνικά δίκτυα υπερδιπλασιάστηκε, και συγκεκριμένα αυξήθηκε κατά 125%, σημειώνει η γνωστή εταιρεία ασφάλειας.

Δύο βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στους εγκληματίες: το λεγόμενο social spoofing και η κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών. Το social spoofing αναφέρεται στην συνήθειά μας -έναν «ψυχολογικό μηχανισμό»- να κάνουμε ό,τι κάνουν οι φίλοι μας. Έτσι, εάν δείτε μια παραπομπή στον «τοίχο» σας στο Facebook από ένα φιλικό πρόσωπο, οι πιθανότητες να κάνετε κλικ αυξάνονται.
Το δεύτερο «όπλο» των απατεώνων οnline είναι η οικειοθελής δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών που συνθέτουν το προφίλ κάθε μέλους κοινωνικού δικτύου στο Διαδίκτυο. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να φανούν χρήσιμες σε επίδοξους υποκλοπείς, καθώς μπορεί να τους βοηθήσουν να μαντέψουν ακόμα και την απάντηση σε μια ερώτηση ασφαλείας για την είσοδο σε μια διαδικτυακή υπηρεσία, χωρίς να χρειαστεί να «σπάσουν» τον κωδικό εισόδου.

Οι πέντε κορυφαίες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν το 2012 σύμφωνα με την Symantec είναι οι ακόλουθες:

1. Ψεύτικες Προσφορές: Τα μέλη του δικτύου καλούνται να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση ή σε μια ομάδα για να κερδίσουν κουπόνια δώρων ή εκπτώσεων, αφού παραχωρήσουν εν αγνοία τους προσωπικά στοιχεία ή μηνύματα σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης.

2. Χειροκίνητη κοινοποίηση. Οι χρήστες κάνουν την σκληρή δουλειά να διαδώσουν την απάτη με δόλωμα βίντεο, προσφορές ή μηνύματα που εξιτάρουν τους χρήστες να τα μοιραστούν με τους φίλους τους. Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr: Στείλτε αυτό το μήνυμα στους φίλους σας και... καλά ξεμπερδέματα.

3. Likejacking: Οι χρήστες καλούνται να κάνουν Like σε ψεύτικο κουμπί Like, με αποτέλεσμα να εγκαθιστούν στο σύστημά τους malware, λογισμικό το οποίο στην συνέχεια δημοσιεύει στο προφίλ τους διασπείροντας την μόλυνση. Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr: Facebook Like με το Ζόρι;


4. Πλαστά plugin: υπόσχονται κάποια προσθήκη στις λειτουργίες του προγράμματος πλοήγησης, αντ'αυτού όμως κλέβουν ευαίσθητες πληροφορίες.

5. Απάτες Copy-Paste: οι χρήστες καλούνται να αντιγράψουν στην γραμμή διευθύνσεων του browser κώδικα Javascript, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν έτσι ένα κουπόνι έκπτωσης/προσφοράς.

Η Symantec αναφέρει χαρακτηριστικά την διάσημη φράση του ληστή Willie Sutton, ο οποίος είχε πει πως «έκλεβε τράπεζες γιατί εκεί ήταν τα λεφτά».  Σήμερα, οι ληστές στο Διαδίκτυο στοχεύουν στα social media γιατί εκεί βρίσκονται πλέον τα θύματά τους.

Η πλήρης αναφορά της Symantec δημοσιεύεται στον δικτυακό της τόπο με τον τίτλο Internet Security Threat Report 2013. Τα μέλη του Facebook μπορούν να καταγγείλουν προσπάθειες «ψαρέματος» στοιχείων με e-mail στην υπηρεσία, στην διεύθυνση phish (ατ) fb.com.

Ιωαννιδης Πανος Το Πικρο Μου Το Αντιο


Κυριακή, Απριλίου 21, 2013

Δευτέρα 22/4/2013


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   22/4/2013  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Συννεφιά τις πρωινές ώρες θα έχει το Ιόνιο πέλαγος και η περιοχή της Θράκης.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων περιοχών της Χώρας, πλήρη ηλιοφάνεια θα έχει η Αττική, η Εύβοια και το μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Λίγες βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην δυτική και στην ανατολική Μακεδονία και στην Ήπειρο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.    
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του Ιονίου πελάγους.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -2C  έως 24C.  
Ο καιρός στην Λάρισα  Με ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας. Λίγα σύννεφα θα έχει από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΔ – Α – ΑΝΑ    θα κυμανθούν από 3 έως 28 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  9C και υψηλή  22C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1016. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 27% έως και 67%. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE ο καιρός  στην  Λάρισα. 
Blogger Gadgets