Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Μαΐου 31, 2014

Κυριακή 1/6/2014



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/6/2014  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.
Με συννεφιά από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, στην κεντρική και στην δυτική Θεσσαλία, στην ανατολική στερεά Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο και στο νότιο αιγαίο πέλαγος.
Από το μεσημέρι πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στις προαναφερόμενες περιοχές, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία και στο νότιο αιγαίο όπου θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια.
Από το απόγευμα ηλιοφάνεια επίσης θα έχει η δυτική και η νότια Θεσσαλία, η Αττική, και η νότια Πελοπόννησο.
Βροχές από το πρωί θα πέσουν στις νότιες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, στο ανατολικό, βόρειο, βορειοανατολικό αιγαίο πέλαγος, πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην δυτική Μακεδονία και στην δυτική στερεά Ελλάδα.
Έως το μεσημέρι βροχές θα πέσουν στην Αττική, στην κεντρική και στην νότια Εύβοια, στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στην βόρεια, βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής   Μακεδονίας.         
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία.
2 – 6  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6 στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 1C  έως 28C
Ο καιρός στην Λάρισα  Με συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι. Πιθανή ασθενή βροχή θα πέσει μετά το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι Δ – ΒΔ –  ΝΔ – Δ     θα κυμανθούν από 3 έως 23 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  14C και υψηλή  27C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1009. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 32% έως και 71%. Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00  - 5,7   / 13:30   7,7   / 16:00 4,9   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην  Λάρισα.

Το νέο διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ «προσεδαφίζεται σαν ελικόπτερο»



Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
«Θα φαίνεται σαν εξωγήινο διαστημόπλοιο» υποσχέθηκε πέρυσι ο «πολύς» Έλον Μασκ, o δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας του Διαδικτύου που ίδρυσε τη SpaceX. Το νέο σκάφος της εταιρείας, το οποίο προορίζεται για αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κι ακόμα παραπέρα, έχει εντυπωσιακή επταθέσια καμπίνα και προσεδαφίζεται «με ακρίβεια ελικοπτέρου».

Το κωνικό σκάφος, με την ονομασία Dragon V2, είναι η αναβαθμισμένη βερσιόν του Dragon Version 1, μιας ρομποτικής, μη επανδρωμένης κάψουλας που ανεφοδιάζει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για λογαριασμό της NASA.

Το Dragon V2 είναι η υποψηφιότητα της SpaceX στον διαγωνισμό της NASA για τα σκάφη που θα μεταφέρουν τους αμερικανούς αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά -ένας διαγωνισμός στον οποίο φέρεται να βρίσκεται «στήθος με στήθος» με τη μεγάλη δύναμη της Boeing.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο με την πρώτη επανδρωμένη πτήση να προγραμματίζεται για το 2017.

Ο Έλον Μασκ, συνιδρυτής της PayPal και ιδρυτής της Tesla Motors, ποντάρει στην ικανότητα του Dragon να προσεδαφίζεται μαλακά μετά την επιστροφή του ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί -σε αντίθεση με άλλες κάψουλες που επιστρέφουν καψαλισμένες και αχρηστευμένες.

«Μπορείς απλά να το ξαναγεμίσεις με καύσιμα και να το εκτοξεύσεις ξανά» είπε ο Μασκ παρουσιάζοντας το τελευταίο του δημιούργημα στα κεντρικά της SpaceX κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

«Αν τα αεροπλάνα κατέληγαν στα σκουπίδια έπειτα από κάθε πτήση, κανείς δεν θα μπορούσε να πετάξει, ή θα μπορούσαν να το κάνουν πολύ λίγοι. Το ίδιο ισχύει με τους πυραύλους και τα διαστημικά σκάφη» επισήμανε.

Σε σχέση με την προηγούμενη βερσιόν, το νέο Dragon διαθέτει καλύτερη θερμική ασπίδα για την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα, σκέλη προσεδάφισης και προωστήρες SuperDraco που επιβραδύνουν το σκάφος για την προσεδάφιση, και επιπλέον ενεργοποιούνται για να μεταφέρουν το πλήρωμα σε ασφαλή απόσταση από τον πύραυλο στην περίπτωση προβλήματος κατά την εκτόξευση.

Το εσωτερικό της καμπίνας θα χαρακτηριζόταν ασυνήθιστα πολυτελές, με δερμάτινα καθίσματα και μια μεγάλη οθόνη αφής που ξεδιπλώνεται μπροστά στις μπροστινές θέσεις. Προσφέρει ακόμα ασυνήθιστα μεγάλα παράθυρα και μια θυρίδα διαφυγής για έκτακτες καταστάσεις.

Στο εξωτερικό του Dragon V2, η κωνική μύτη ανοίγει και αποκαλύπτει μια θυρίδα με την οποία το σκάφος μπορεί να συνδέεται αυτόματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο ISS είναι ο βασικός προορισμός για τον οποίο σχεδιάστηκε το σκάφος, αν και η SpaceX διατείνεται ότι το Dragon V2 μπορεί να ταξιδέψει και πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τρεις μη επανδρωμένες αποστολές ανεφοδιασμού στον σταθμό, από τις 12 που προβλέπει ένα συμβόλαιο των 1,6 δισ. δολαρίων με τη NASA.

Στο διαγωνισμό της NASA για ένα νέο επανδρωμένο σκάφος συμμετέχουν επίσης η αμερικανική Orbital Sciences και η Boeing. H SpaceX βρίσκεται «στήθος με στήθος με τη Boeing, σχολίασε στο Associated Press ο Τζον Λόγκστον, επίτιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών και διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο «Τζορτζ Ουάσινγκτον».

Η NASA αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες τις αποστολές από και προς τον ISS μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων το 2011.

Έκτοτε, και μέχρι να πετάξει το νέο σκάφος, η NASA εξαρτάται από τα ρωσικά Soyuz για τις πτήσεις πληρωμάτων από και προς τον ISS, και η Ρωσία τη χρεώνει σχεδόν 71 εκατομμύρια ανά θέση.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Πόλυ Πάνου - Φέρτε μια κούπα με κρασί



Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Σάββατο 31/5/2014



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   31/5/2014  Συννεφιασμένος  ο καιρός στην Ελλάδα.
Με συννεφιά από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, στην κεντρική και στην ανατολική Θεσσαλία, στην Αττική, στην Εύβοια, στην νότια και στην ανατολική Πελοπόννησο και στο μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.
Από το μεσημέρι πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στις προαναφερόμενες περιοχές, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία και στο νότιο αιγαίο όπου θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια.
Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν αρχικά στην δυτική Ελλάδα, στην Θράκη, από το μεσημέρι επίσης βροχές θα πέσουν στην Θεσσαλία, στην ανατολική στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην κεντρική Πελοπόννησο.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της δυτικής   Μακεδονίας.         
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Θεσσαλία.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 7 στο νότιο αιγαίο. 2 6  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 2C  έως 27C.    
Ο καιρός στην Λάρισα  Με συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι. Λίγες βροχές θα πέσουν κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  Δ – ΒΔ  – Β – ΝΑ – ΝΔ      θα κυμανθούν από 9 έως 23 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  16C και υψηλή  27C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 29% έως και 72%.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που  μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός  στην Λάρισα.

Τα ναρκωτικά στην Ευρώπη και οι νέες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία



Λισαβόνα
Όλο και πιο πολύπλοκο γίνεται το ζήτημα των ναρκωτικών στην Ευρώπη, καθώς εμφανίζονται νέες προκλήσεις που εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Σε αυτή τη διαπίστωση καταλήγει η ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά του 2014 που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρο Παρακολούθησης της ΕΕ (EMCDDA).
Παρότι στην έκθεση καταγράφονται ορισμένες θετικές ενδείξεις όσον αφορά τις «γνωστές» ουσίες, στο μεγαλύτερο μέρος της διαπιστώνει νέες απειλές που προέρχονται από τις συνθετικές ουσίες, περιλαμβανομένων των διεγερτικών ουσιών, των νέων ψυχοδραστικών ουσιών και των φαρμακευτικών προϊόντων, που αποκτούν όλο και πιο σημαντική θέση σε μια ευρωπαϊκή αγορά ναρκωτικών, η οποία συνεχώς μεταβάλλεται.

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε φανερά ανήσυχη: «Είμαι ιδιαίτερα θορυβημένη από το γεγονός ότι τα ναρκωτικά που καταναλώνονται σήμερα στην Ευρώπη ενδέχεται να είναι ακόμη πιο επιβλαβή για την υγεία των χρηστών σε σχέση με το παρελθόν.

» Υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκσταση και η κάνναβη που πωλούνται στους δρόμους γίνονται ισχυρότερες. Φέτος, το σύστημα έχει ήδη καταγράψει τέσσερις νέες ουσίες που συνδέονται με περιστατικά οξείας τοξίκωσης και θανάτους στα κράτη μέλη» τόνισε.

Η επίτροπος πρόσθεσε ότι οι διωκτικές Αρχές έρχονται όλο και πιο συχνά αντιμέτωπες με μικρά πακέτα φαινομενικά ακίνδυνων ουσιών σε μορφή σκόνης που μεταφέρονται εύκολα και συνήθως περιέχουν χιλιάδες ατομικές δόσεις.

Ο διευθυντής του EMCDDA, Βόλφγκανγκ Γκετζ εξήγησε ότι η συνολική εικόνα στην Ευρώπη δείχνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους σημαντικούς στόχους για την υγεία των χρηστών και την προλήψη, οι οποίοι είχαν τεθεί στο παρελθόν.

Όμως, τόνισε ότι «αν κάποιος μείνει μόνο στη συνολική εικόνα της Ευρώπης, δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί τις σημαντικές διαφορές που παρατηρούνται από χώρα σε χώρα».

Όπως διαπιστώνει η έκθεση, οι πρόσφατες επιδημικές εξάρσεις του ιού HIV σε χρήστες ναρκωτικών σε Ελλάδα και Ρουμανία, σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα σε κάποιες χώρες της Βαλτικής, ανακόπτουν την πρόοδο όσον αφορά τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης, λόγω χρήσης ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Ενώ το 2010, η Ελλάδα και η Ρουμανία αντιπροσώπευαν ελαφρώς άνω του 2% του συνολικού αριθμού των νεοδιαγνωσθέντων κρουσμάτων που συνδέονται με την ενέσιμη χρήση ναρκωτικών στην ΕΕ, το 2012 το ποσοστό αυτό ανήλθε σε περίπου 37% (με την Ελλάδα να αναφέρει ποσοστό 42,9 κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού και τη Ρουμανία 8,0 κρούσματα).

Βέβαια, τα νεότερα ελληνικά στοιχεία που αναφέρονται στο β' εξάμηνο του 2013 κάνουν λόγο για σταθεροποίηση των νέων μολύνσεων.

Τα νέα άγνωστα επικίνδυνα ναρκωτικά

Η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για την αντικατάσταση της ηρωίνης από άλλες ουσίες, όπως τα συνθετικά οπιοειδή.

Οι εν λόγω ουσίες, οι οποίες παρασκευάζονται παράνομα, περιλαμβάνουν τις υψηλής δραστικότητας φαιντανύλες και ουσίες που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία υποκατάστασης οπιοειδών (πχ μεθαδόνη, βουπρενορφίνη).

Το 2012, 17 χώρες ανέφεραν ότι ποσοστό άνω του 10% των χρηστών που εισήχθησαν σε θεραπεία για πρώτη φορά σε εξειδικευμένα κέντρα απεξάρτησης, έκανε χρήση οπιοειδών πέραν της ηρωίνης.

Η χρήση μεθαμφεταμίνης, παραδοσιακά χαμηλή στην Ευρώπη και εντοπισμένη κυρίως στην Τσεχία και στη Σλοβακία, φαίνεται τώρα να εξαπλώνεται (πχ στη Γερμανία).

Ανησυχητικές εκθέσεις από τη νοτιανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία) επισημαίνουν ότι «το κάπνισμα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης αποτελεί περιορισμένο μεν, αλλά αναδυόμενο, πρόβλημα, με πιθανότητα εξάπλωσης στους ευάλωτους πληθυσμούς.

Πέραν αυτού, εντοπίστηκαν νέες τάσεις ενέσιμης χρήσης μεθαμφεταμίνης σε μικρές ομάδες ομοφυλόφιλων ανδρών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Η αύξηση στον αριθμό, τον τύπο και τη διαθεσιμότητα των νέων ψυχοδραστικών ουσιών στην Ευρώπη δεν αφήνουν να διαφανεί καμία ένδειξη υποχώρησης, δηλώνει το EMCDDA.

Κάποια από τα νέα ναρκωτικά παράγονται στην Ευρώπη, σε παράνομα εργαστήρια. Συνήθως, εισέρχονται νόμιμα με τη μορφή σκόνης από την Κίνα και την Ινδία στην Ευρώπη, όπου υφίστανται επεξεργασία, συσκευάζονται και πωλούνται είτε ως «νόμιμα διεγερτικά» προϊόντα ή «προϊόντα χημικής έρευνας», είτε απευθείας στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Το διαδίκτυο συνεχίζει να παίζει βασικό ρόλο ως προς τη διαμόρφωση της αγοράς των νέων ψυχοδραστικών ουσιών. Το 2013, το EMCDDA εντόπισε περίπου 650 ιστοσελίδες που πωλούσαν αυτές τις ουσίες σε Ευρωπαίους. Επιπλέον, η αγορά νέων και «παλιών» ναρκωτικών μέσω ιστοσελίδων που δρουν στο λεγόμενο «κρυμμένο διαδίκτυο» -παράνομα, ηλεκτρονικά δίκτυα που διατηρούν την ανώνυμη επικοινωνία των χρηστών- συνιστά νέα πρόκληση για τις διωκτικές Αρχές.

Ο διευθυντής του EMCDDA συμπέρανε ότι πριν από μια 15αετία, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τα κράτη-μέλη επέδειξαν μεγάλη διορατικότητα επενδύοντας σε ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της ΕΕ για τις νέες ψυχοδραστικές ουσίες, το οποίο σήμερα τυγχάνει παγκόσμιου σεβασμού.

«Είμαι πεπεισμένος ότι το σύστημα μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω. Ωστόσο αισθάνομαι βαθύτατη ανησυχία για το γεγονός ότι αυτός ο μηχανισμός υπόκειται σε αυξανόμενες πιέσεις και ενδεχομένως κινδυνεύει σε περίπτωση που δεν διαθέτει επαρκείς πόρους» κατέληξε.

Όταν μιλούν οι αριθμοί

Τα «παραδοσιακά» ναρκωτικά παραμένουν δημοφιλή ανάμεσα στους χρήστες, παρά την εμφάνιση νέων πιο δραστικών ουσιών, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ευρωπαίκής έκθεσης για τα ναρκωτικά 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η χρήση κάνναβης και ηρωΐνης παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Κάνναβη
  • 73,6 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 21,7% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση κάνναβης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
  • 18,1 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 5,3% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο.
  • 14,6 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες ή ποσοστό 11,2% των νεαρών ενηλίκων (15-34 ετών) έκαναν χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο.
  • Διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα ως προς τη χρήση κάνναβης τον τελευταίο χρόνο μεταξύ νεαρών ενηλίκων: κατώτατη εθνική εκτίμηση 0,4% και ανώτατη εθνική εκτίμηση 18,5%.
Κοκαΐνη
  • 14,1 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 4,2% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση κοκαΐνης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
  • 3,1 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 0,9% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο.
  • 2,2 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες ή ποσοστό 1,7% των νεαρών ενηλίκων (15-34 ετών) έκαναν χρήση κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο.
  • Διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα ως προς τη χρήση κοκαΐνης τον τελευταίο χρόνο μεταξύ νεαρών ενηλίκων: κατώτατη εθνική εκτίμηση 0,2% και ανώτατη εθνική εκτίμηση 3,6%.
Αμφεταμίνες
  • 11,4 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 3,4% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση αμφεταμινών τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
  • 1,5 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 0,4% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση αμφεταμινών τον τελευταίο χρόνο.
  • 1,2 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες ή ποσοστό 0,9% των νεαρών ενηλίκων (15-34 ετών) έκαναν χρήση αμφεταμινών τον τελευταίο χρόνο.
  • Διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα ως προς τη χρήση αμφεταμινών τον τελευταίο χρόνο μεταξύ νεαρών ενηλίκων: κατώτατη εθνική εκτίμηση 0,0% και ανώτατη εθνική εκτίμηση 2,5%.
Έκσταση
  • 10,6 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 3,1% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση Έκστασης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
  • 1,6 εκατομμύρια ενήλικες ή ποσοστό 0,5% των ενηλίκων (15-64 ετών) έκαναν χρήση Έκστασης τον τελευταίο χρόνο.
  • 1,3 εκατομμύρια νεαροί ενήλικες ή ποσοστό 1,0% των νεαρών ενηλίκων (15-34 ετών) έκαναν χρήση Έκστασης τον τελευταίο χρόνο.
  • Διαφοροποίηση από χώρα σε χώρα ως προς τη χρήση Έκστασης τον τελευταίο χρόνο μεταξύ νεαρών ενηλίκων: κατώτατη εθνική εκτίμηση 0,1% και ανώτατη εθνική εκτίμηση 3,1%.
Οπιοειδή
  • 1,3 εκατομμύρια προβληματικοί χρήστες οπιοειδών (15-64 ετών).
  • 3,5% του συνόλου των θανάτων Ευρωπαίων ηλικίας 15-39 ετών οφείλονται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, με παρουσία οπιοειδών στα 3/4 περίπου των θανατηφόρων περιστατικών.
  • Δηλώνονται ως κύρια ουσία χρήσης σε περίπου 45% του συνόλου των αιτήσεων θεραπείας απεξάρτησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • 700.000 χρήστες οπιοειδών έλαβαν θεραπεία υποκατάστασης το 2012.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Blogger Gadgets