Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2014

Τρίτη 1/7/2014



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/7/2014  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Λίγες νεφώσεις το πρωί θα έχει η περιοχή της Θράκης, έως το μεσημέρι αραιά θα είναι τα σύννεφα που θα καλύψουν την ανατολική  στερεά Ελλάδα και την Αττική.
Από το απόγευμα λίγα σύννεφα επίσης θα αναπτυχτούνε στην Θεσσαλία, στην δυτική και στην ανατολική Μακεδονία.
Ασθενή βροχή από το απόγευμα θα πέσει στην περιοχή της Θράκης.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε αραιή όμως μορφή, εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή κυρίως μορφή, στην κεντρική και νότια Ελλάδα.    
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής και δυτικής Μακεδονίας.         
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.
2 – 5  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 6 στο νότιο αιγαίο. 2 6  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 8C  έως 35C
Ο καιρός στην Λάρισα  Με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, λίγα σύννεφα θα έχει από το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι
ΔΒΔ –  ΒΑ    Α – ΒΑ    θα κυμανθούν από 9 έως 22 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  21C και υψηλή  34C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1012. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 19% έως και 49%. Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00  - 5,7   / 13:30   9,1   / 16:00 6,0   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην  Λάρισα.

Δοκιμή ελεύθερης πτώσης για το διάδοχο του διαστημικού λεωφορείου



Φίνιξ. Αριζόνα
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε στην έρημο της Αριζόνα η δοκιμή των αλεξίπτωτων του Orion, της διαστημικής κάψουλας που θα μεταφέρει τους Αμερικανούς στους αστεροειδείς και τελικά στον Άρη.

Μεταγωγικό αεροπλάνο C-17 απελευθέρωσε το Orion σε ύψος 10,6 χιλιομέτρων πάνω από πεδίο βολής στην Αριζόνα -ήταν η πρώτη φορά που τα τρία κύρια αλεξίπτωτα του σκάφους ελέγχονται σε αυτό το ύψος, αλλά και η πρώτη φορά που δοκιμάζεται η πλήρης αλληλουχία της ανάπτυξής τους.

http://news.in.gr/files/1/2014/SciTech/Also.gif
Οι μηχανικοί της αποστολές υπέβαλαν τα αλεξίπτωτα σε αυξημένο στρες αφήνοντας την κάψουλα να πέσει ελεύθερα για δέκα δευτερόλεπτα πριν από το ξετύλιγμά τους. Βασικό τους μέλημα της NASA ήταν να ελέγξει αν θα άνοιγε χωρίς προβλήματα το προστατευτικό κάλυμμα πίσω από το οποίο ήταν τυλιγμένα τα αλεξίπτωτα.

Το Orion, το νέο σκάφος της NASA μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων το 2011, είναι το πρώτο όχημα εδώ και 40 χρόνια που σχεδιάζεται για αποστολές πέρα από την τροχιά της Σελήνης -τα διαστημικά λεωφορεία μπορούσαν να πετάξουν σε ύψος μέχρι 600 χιλιόμετρα, λίγο πιο ψηλά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή με το Orion δεν αναμένεται πριν από τα τέλη της δεκαετίας, ωστόσο η πρώτη μη επανδρωμένη εκτόξευση προγραμματίζεται για το φετινό Δεκέμβριο.

Στη διάρκεια της αποστολής θα φτάσει σε απόσταση 5.800 χιλιομέτρων και θα αναπτύξει την υψηλή ταχύτητα που απαιτείται για τον έλεγχο των συστημάτων του.

Κατά την επιστροφή του στη Γη θα κινείται με ταχύτητα έως 32.000 χιλιομέτρων την ώρα και η θερμική ασπίδα στη βάση του θα εκτεθεί σε θερμοκρασίες άνω των 2.200 βαθμών Κελσίου.

Αφού φτάσει στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, τα συνολικά πέντε αλεξίπτωτά του θα το επιβραδύνουν στα 30 χιλιόμετρα την ώρα, πριν πέσει τελικά στον Ειρηνικό.

Η επόμενη δοκιμή τoυ Orion προγραμματίζεται για τον Αύγουστο, οπότε οι μηχανικοί του προγράμματος θα ελέγξουν αν η κάψουλα μπορεί να προσεδαφιστεί με ασφάλεια σε περίπτωση αποτυχίας ακόμα και δύο αλεξίπτωτων.
Newsroom ΔΟΛ

Πάνος Καλίδης - Έχω γιορτή | Panos Kalidis - Eho giorti - Official Video Clip



Κυριακή, Ιουνίου 29, 2014

Δευτέρα 30/6/2014



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   30/6/2014  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Λίγες αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι θα αναπτυχτούνε αρχικά στο Ιόνιο πέλαγος και στην συνέχεια της ημέρας στην κεντρική Ελλάδα, στην στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Μακεδονία.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το απόγευμα στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία.
Πιθανή βροχή από το απόγευμα θα πέσει στα βόρεια διαμερίσματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Η Αφρικάνικη σκόνη συνεχίζει να καλύπτει το σύνολο σχεδόν της χώρας σε αραιή όμως μορφή, εναποθέτοντας την σκόνη σε ξηρή κυρίως μορφή.  
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της ανατολικής  Μακεδονίας.         
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία.
2 – 7  Μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.
2 – 7 στο νότιο αιγαίο. 2 6  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 7C  έως 36C
Ο καιρός στην Λάρισα  Με ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, λίγα σύννεφα θα έχει από το μεσημέρι. Άνεμοι επιφανείας θα είναι
Α –  ΝΑ    ΝΔ – Δ    θα κυμανθούν από 9 έως 16 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  20C και υψηλή  35C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1013. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 27% έως και 60%. Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00  - 5,9   / 13:30   9,4   / 16:00 6,2   ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην  Λάρισα.

Drone που ψεκάζουν δακρυγόνο, νέα τεχνολογία καταστολής



Γιοχάνεσμπουργκ
Ανατριχιάζουν τα διεθνή συνδικάτα με την κίνηση μιας μεταλλευτικής εταιρείας στη Νότιο Αφρική να παραγγείλει drone που ρίχνουν δακρυγόνο και πλαστικές σφαίρες, προκειμένου να καταστέλλει τις συχνά βίαιες διαμαρτυρίες των εργατών στα ορυχεία.

Το ιπτάμενο ρομπότ Skunk («ασβός») φέρεται να είναι το πρώτο στο είδος του. Αναπτύχθηκε από τη νοτιοαφρικανική Desert Wolf και παρουσιάστηκε το Μάιο σε έκθεση αμυντικών προϊόντων ως «αεροσκάφος καταστολής διαδηλώσεων». Η μόνη γνωστή φωτογραφία του δημοσιεύτηκε μετά την έκθεση από το δικτυακό τόπο Defence Web.

Εκπρόσωπος της Desert Wolf δήλωσε στο BBC ότι έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για 25 μονάδες από μια μεταλλευτική εταιρεία την οποία αρνήθηκε να κατονομάσει. «Επίσης είμαστε απασχολημένοι με την οριστικοποίηση των παραγγελιών από άλλους πελάτες» πρόσθεσε.

Το Skunk διαθέτει οκτώ έλικες και μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία όπλων  με ανώτατο βάρος 40 κιλών. Ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φέρει στροβοσκοπικούς προβολείς, μεγάφωνα λέιζερ σχεδιασμένα να θαμπώνουν το στόχο, ψεκαστήρες δακρυγόνων, εκτοξευτήρες σφαιρών με χρώμα ή και συμπαγών πλαστικών σφαιρών.

Η ιδέα της χρήσης ιπτάμενων ρομπότ για την καταστολή των εργατών τρομοκράτησε όπως ήταν αναμενόμενο την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ITUC): «Είναι μια βαθιά ανησυχητική και αποκρουστική εξέλιξη, είμαστε όμως πεπεισμένη ότι κάθε λογική κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να εμποδίσει την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών εναντίον εργατών ή ακόμα και του κοινού» δήλωσε ο εκπρόσωπος της συνομοσπονδίας Τιμ Νούναν.

Τόνισε ακόμα ότι η συνομοσπονδία θα ερευνήσει ποιος είναι ο αγοραστής του Skunk και θα θέσει το θέμα επειγόντως σε όλα τα συνδικάτα της μεταλλευτικής βιομηχανίας.

Η Desert Wolf από την πλευρά της υποστηρίζει ότι τα drone καταστολής μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βίαια επεισόδια στα ορυχεία χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το προσωπικό ασφάλειας. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε μάλιστα στα γεγονότα του 2012, όταν μια απεργία σε ορυχείο πλατίνας της εταιρείας Lonmin κατέληξε σε 44 θανάτους, κυρίως εργατών.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η Lonmin δεν είναι ο αγοραστής των drone.
Newsroom ΔΟΛ

Blogger Gadgets