Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2018

Πέμπτη 1/2/2018



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/2/2018  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα.
Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην διάρκεια της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας, στο ανατολικό αιγαίο πέλαγος, στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στην στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στην κεντρική και στην νότια Εύβοια, στην ανατολική Θράκη, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.
Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, στην δυτική στερεά Ελλάδα, στην βόρεια, βορειοδυτική Πελοπόννησο, στο ανατολικό αιγαίο πέλαγος, στις Κυκλάδες  και στην Κρήτη.
Ασθενή χιονόπτωση θα πέσει στα ορεινά της Ηπείρου.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.
2 – 6 μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  2 – 6  στο νότιο αιγαίο. 3 6  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -4C  έως  16C
Ο καιρός στην Λάρισα  Με συννεφιά και ηλιοφάνεια στην  μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι   ΝΔ – Δ – ΝΑ – ΝΔ          θα κυμανθούν από 3 έως 11χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  1C και υψηλή  15C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1019.  Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 55% έως και 99%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 31/1/2018


Ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης την Τρίτη - Χωρίς πανσέληνο ο Φεβρουάριος



Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου το φεγγάρι θα κάνει κάτι ασυνήθιστο, καθώς τρία ξεχωριστά ουράνια φαινόμενα σχεδόν θα συμπέσουν: η πανσέληνος, το πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη (περίγειο) ώστε να υπάρχει σούπερ-Σελήνη και ταυτόχρονα η ολική έκλειψη της Σελήνης.
Το φαινόμενο θα μπορούσε να αποκληθεί ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης.
Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος του Ιανουαρίου, καθώς είχε προηγηθεί η πανσέληνος και η σούπερ-Σελήνη της φετινής Πρωτοχρονιάς, αλλά τότε δεν υπήρχε έκλειψη του φεγγαριού.
Παρεμπιπτόντως, επειδή ο Ιανουάριος έχει δύο πανσελήνους και ακλουθεί ένας «κολοβός» μήνας με 28 μέρες, ο φετινός Φεβρουάριος δεν θα έχει καθόλου πανσέληνο και αυτό έχει να συμβεί από το 1999. Η επόμενη πανσέληνος θα είναι την 1η Μαρτίου.
Η προηγούμενη ολική έκλειψη υπερ-Σελήνης είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2015. Η προηγούμενη όμως φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο κατά τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, ήταν στις 31 Μαρτίου 1866, δηλαδή πριν σχεδόν 152 χρόνια, αλλά τότε το φεγγάρι βρισκόταν στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο απομακρυσμένο σημείο του από τη Γη.
Οι δύο επόμενες φορές που η ολική έκλειψη Σελήνης θα συμπέσει με τη δεύτερη πανσέληνο του ίδιου μήνα, θα είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπέρ-Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι δεν θα βρίσκεται στο περίγειό του) και στις 31 Ιανουαρίου 2037 (τότε θα υπάρχει υπερ-Σελήνη).
Η τροχιά της Σελήνης δεν είναι τέλειος κύκλος γύρω από τη Γη, με αποτέλεσμα η απόσταση ανάμεσα στο κέντρο του φεγγαριού και στο κέντρο της Γης να αυξομειώνεται από τα περίπου 363.400 χιλιόμετρα (περίγειο) έως τα 405.550 χιλιόμετρα (απόγειο). Έτσι σε μια πανσέληνο που θα συμβεί στο περίγειο (υπερ-Σελήνη), το φεγγάρι φαίνεται περίπου 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο από μια πανσέληνο που θα συμβεί στο απόγειο. Ο μη επιστημονικός όρος «υπερ-Σελήνη» ή «σούπερ-Σελήνη» είναι δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλαν από το 1979.
Οι ολικές εκλείψεις είναι ορατές από κάθε σημείο της Γης που έχει νύχτα και η διάρκεια της ορατής έκλειψης διαφέρει από τόπο σε τόπο. Στη διάρκεια των εκλείψεων το φεγγάρι αποκτά ένα σκούρο κοκκινωπό χρώμα σαν να είναι σκουριασμένο ή ματωμένο, καθώς ο δορυφόρος του πλανήτη μας εισέρχεται στη σκιά της Γης και η γήινη ατμόσφαιρα φιλτράρει το σεληνιακό φως.
Η έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου θα είναι ορατή κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ασία, την Ινδονησία και την Αυστραλία, που θα έχουν βράδυ στη διάρκεια της έκλειψης.
Όμως στην Αθήνα η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30, όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο να μην είναι άμεσα ορατό στη χώρα μας.
Ευτυχώς θα υπάρχει φέτος μια δεύτερη ολική έκλειψη του φεγγαριού, που θα συμβεί στις 27 Ιουλίου, η οποία θα είναι ορατή και στην Ελλάδα. Αλλά τότε δεν θα υπάρχει υπερ-Σελήνη.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Subeme La Radio (Enrique Iglesias) - Electric Violin Cover | Caitlin De Ville



Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2018

Τετάρτη 31/1/2018



ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   31/1/2018  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Συνεχίζεται και σήμερα η ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Λίγα σύννεφα στην διάρκεια της ημέρας θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, τις  νότιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης,
της Χαλκιδικής, το βόρειο αιγαίο πέλαγος, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Σύννεφα επίσης θα καλύψουν από τις βραδινές ώρες την δυτική Ελλάδα.  
Ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην νότια Χαλκιδική, στις Κυκλάδες και στην ανατολική Κρήτη.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχουν οι νότιες περιοχές της κεντρικής Κρήτης. 
2 – 5 μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  2 – 5  στο νότιο αιγαίο. 2 5  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος. 
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -5C  έως  18C
Ο καιρός στην Λάρισα  Με ηλιοφάνεια στην  μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, περιορισμένη ορατότητα λόγου ομίχλης θα έχει τις πρωινές ώρες. Άνεμοι επιφανείας θα είναι   Ν – ΝΑ – Α – ΝΔ          θα κυμανθούν από 3 έως 9χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, η χαμηλή  0C και υψηλή  15C. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1023.  Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 60% έως και 100%.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε.  ON LINE  ο καιρός στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 30/1/2018


Ερχονται τα κινητά τηλέφωνα που θα βλέπουν μέσα στους τοίχους



Τα τελευταία χρόνια διάφορες ερευνητικές ομάδες προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα που ξεπερνούν τα όποια εμπόδια παρεμβάλλονται από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης του συστήματος στο σημείο που θέλει να δει τι συμβαίνει.

Πρόκειται για συστήματα τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες τους να μπορούν να βλέπει τι υπάρχει πίσω από γωνίες, μέσα σε τοίχους κ.α.

Ο Ντανιέλε Φάτσιο, καθηγητής κβαντικών τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο Στίβεν Μακ Λάφλιν επικεφαλής της Σχολής Φυσικών Επιστημών και Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο μελέτησαν την πρόοδο που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα εξετάζοντας τα συστήματα και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται.

Οι δύο επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο τέτοιο ώστε να είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στα επόμενης γενιάς κινητά τηλέφωνα. Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων εκτός από την λήψη φωτογραφιών και βίντεο ua επιτρέπουν στον κάτοχο τους να βλέπει τι υπάρχει στην άλλη πλευρά ενός τοίχου.

Η πιο ενδιαφέρουσα έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα γίνεται από ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ. Οι ερευνητές αναπτύσσουν ένα σύστημα που αποτελείται από κάμερες που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς και λειτουργεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το σύστημα μπορεί να επεξεργάζεται τις αντανακλάσεις του φωτός από κάθε είδους άψυχα και έμψυχα αντικείμενα, να επεξεργάζεται τις σκιές αλλά και κάθε άλλη πηγή που μπορεί να του προσφέρει πληροφορίες για το τι υπάρχει σε σημεία που δεν υπάρχει άμεση οπτική πρόσβαση. Η επεξεργασία των δεδομένων αποκαλύπτει τις υπάρχει πίσω από γωνίες και τοίχους. Σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ το σύστημα αυτό μπορεί να βοηθήσει πυροσβέστες και γενικά μέλη αποστολών διάσωσης αλλά οι εφαρμογές είναι πολλές.

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ενσωματωθεί παραδείγματος χάριν στα αυτόνομα αυτοκίνητα ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχουν πεζοί σε κάποιο τυφλό σημείο.


Θεόδωρος Λαΐνας
in.gr

Blogger Gadgets