Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Δευτέρα 1/4/2019


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/4/2019  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα.
Με ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Συννεφιά από το πρωί θα έχει το νότιο Ιόνιο πέλαγος, η ανατολική στερεά Ελλάδα, η Εύβοια οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Σύννεφα από το μεσημέρι θα καλύψουν επίσης την νότια, νοτιοδυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Χαλκιδική και την δυτική Θράκη.
Λίγες βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην περιοχή της Κρήτης.
Ασθενή θα είναι η χιονόπτωση που θα πέσει στα ορεινά της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοανατολική Μακεδονία.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Μακεδονία και η δυτική στερεά Ελλάδα.
2 – 7 μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου. 
2 – 7  το νότιο αιγαίο. 2 – 5  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 3C  έως  22C
Ο καιρός στην Λάρισα.  Με πλήρη σχεδόν ηλιοφάνεια από το πρωί και με λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ –Δ – ΝΑ – ΝΔ – Δ          θα κυμανθούν από 3 έως 11χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από 6C η χαμηλή  και  21C υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1016. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 34% έως και 82% ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να επισκεφτείτε.   ON LINE  ο καιρός στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 31/3/2019


Το InSight της NASA ξεκίνησε την εξερεύνηση του εδάφους στον Άρη


Το γεωλογικό ρομποτικό εργαστήριο InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) άρχισε να εξερευνά το υπέδαφος του ‘Αρη. Το γερμανικής κατασκευής αυτόματο όργανο HP3 (γνωστό και ως «Mole», δηλαδή «τυφλοπόντικας») του InSight άνοιξε κιόλας μια τρύπα σε βάθος έως 50 εκατοστών, μετά από 4.000 «σφυριές» σε διάστημα τεσσάρων ωρών.
«Καθώς άνοιγε δρόμο προς το βάθος, το Mole φαίνεται πως χτύπησε κάποια πέτρα, πήρε μια κλίση περίπου 15 μοιρών και την έσπρωξε πέρα ή την προσπέρασε. Στη συνέχεια έκανε το ίδιο με άλλη μια πέτρα σε μεγαλύτερο βάθος», δήλωσε ο υπεύθυνος για το τρυπάνι Τίλμαν Σπον του Γερμανικού Αεροδιαστημικού κέντρου (DLR), που συνεργάζεται με τη NASA γι’ αυτή την αποστολή.
Αφού περιμένουν για να κρυώσει το όργανο, καθώς από την τριβή αναπτύσσει μεγάλη θερμοκρασία, οι επιστήμονες θα του δώσουν εντολή να αρχίσει μια νέα αυτόματη τετράωρη γεώτρηση. Ανάμεσα σε κάθε γεώτρηση θα μεσολαβούν τρεις αρειανές μέρες (λέγονται «σολ»).
Στόχος είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες το όργανο να έχει σκάψει σε βάθος τριών έως πέντε μέτρων. Μέσα από την τρύπα που θα ανοιχτεί, ο «τυφλοπόντικας» θα περάσει ένα καλώδιο μήκους πέντε μέτρων εφοδιασμένο με 14 αισθητήρες θερμοκρασίας, ώστε να αρχίσει η καταγραφή των μεταβολών της θερμότητας στο εσωτερικό του γειτονικού πλανήτη. Στην επιφάνεια του ‘Αρη η θερμοκρασία κυμαίνεται από λίγους βαθμούς Κελσίου πάνω από το μηδέν ως σχεδόν μείον 100.
Αρχαίες υπόγειες λίμνες
Εξάλλου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι ο ευρωπαϊκός επιστημονικός δορυφόρος Mars Express που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον ‘Αρη από το 2003, ανακάλυψε τις πρώτες γεωλογικές ενδείξεις για ένα σύστημα αρχαίων διασυνδεμένων λιμνών, που κάποτε βρίσκονταν βαθιά κάτω από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».
Σε πέντε από αυτές βρέθηκαν ενδείξεις για ορυκτά ζωτικά για την ανάπτυξη ζωής, κάτι που ενισχύει την πεποίθηση ότι κάποτε ο πλανήτης διέθετε συνθήκες φιλικές για τη φιλοξενία οργανισμών. Η επόμενη ευρω-ρωσική αποστολή ExoMars, που θα στείλει στην επιφάνεια το ρόβερ «Ρόζαλιντ Φράνκλιν», θα επιχειρήσει να βρει ίχνη ζωής στον ‘Αρη.
Αν και σήμερα ο ‘Αρης φαίνεται ένας άνυδρος κόσμος, κ;aποτε μεγάλες ποσότητες νερού υπήρχαν στην επιφάνεια του και κάτω από αυτήν. Πριν τρία έως τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια εκτιμάται ότι υπήρχε ένας μεγάλος αρειανός ωκεανός.
Η νέα έρευνα, με επικεφαλής τον Φρανσέσκο Σαλέζε της Σχολής Γεωεπιστημών του ολλανδικού Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικ;o γεωφυσικής «Journal of Geophysical Research», αποκαλύπτει ένα μεγάλο δίκτυο υπόγειων συγκοινωνούντων δοχείων.
«Πιστεύουμε ότι ο ωκεανός συνδεόταν με ένα σύστημα υπόγειων λιμνών που εξαπλώνονταν σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι λίμνες θα υπήρχαν περίπου πριν τρεισήμισι δισεκατομμύρια χρόνια, δηλαδή την ίδια εποχή με τον ωκεανό», δήλωσε ο ερευνητής Τζιάν Γκαμπριέλε Όρι του ιταλικού Πανεπιστημίου Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο της Πεσκάρα.
Οι ερευνητές μελέτησαν δορυφορικές εικόνες 24 βαθιών κρατήρων που τράβηξε το Mars Express στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη και οι οποίοι έφθαναν σε βάθος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από το εκτιμώμενο επίπεδο της «θάλασσας» στον ‘Αρη. Οι επιστήμονες βρήκαν γεωλογικούς σχηματισμούς στο βάθος αρκετών κρατήρων, που μπορεί να σχηματίσθηκαν μόνο αν κάποτε υπήρχε νερό μέσα σε αυτούς. Οι κρατήρες αυτοί κάποτε φιλοξενούσαν στα βάθη τους λίμνες και τρεχούμενα νερά.


Ροζ μπικίνι Πωλίνα Video 1987


Σάββατο, Μαρτίου 30, 2019

Κυριακή 31/3/2019


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   31/3/2019  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα.
Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.
Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα από το πρωί στην Θεσσαλία, στην κεντρική στερεά Ελλάδα, στο βορειοδυτικό, στο νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.
Πιο πυκνά επίσης θα είναι τα σύννεφα από το μεσημέρι στην Χαλκιδική, στην Θράκη και από τις βραδινές ώρες στο ανατολικό αιγαίο πέλαγος.  
Ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην Μαγνησία, στην κεντρική στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη.
Χιόνια θα πέσουν στην Μαγνησία στην κεντρική στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Κρήτης.
Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η Ήπειρος η κεντρική στερεά Ελλάδα και η βόρεια Πελοπόννησο.
Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Μακεδονία και οι παράκτιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.
2 – 8 μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου. 
3 – 8  το νότιο αιγαίο. 2 – 6  μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.
Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από -3C  έως  20C
Ο καιρός στην Λάρισα.  Με συννεφιά και ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα έως το μεσημέρι με περισσότερη ηλιοφάνεια στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι 
ΝΔ –Δ – ΒΔ – ΝΔ – Ν – ΝΑ – Δ          θα κυμανθούν από 3 έως 11χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από 5C η χαμηλή  και  17C υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1017. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 35% έως και 78% ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να επισκεφτείτε.   ON LINE  ο καιρός στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 30/3/2019


Το Hubble «είδε» πρώτη φορά τη γέννηση μιας Μεγάλης Σκοτεινής Κηλίδας στον Ποσειδώνα


Πρώτη φορά οι αστρονόμοι μπόρεσαν να γίνουν μάρτυρες της γέννησης στον πλανήτη Ποσειδώνα μιας Μεγάλης Σκοτεινής Κηλίδας, που προκαλείται από μια τεραστίων διαστάσεων καταιγίδα, αντίστοιχη της γνωστότερης Μεγάλης Ερυθράς Κηλίδας στον Δία.
Αυτό κατέστη δυνατό χάρη σε διαδοχικές εικόνες του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble.
Αρχικά, το 2015, είχε εντοπιστεί στον παγωμένο Ποσειδώνα μια σχετικά μικρή θύελλα, όταν παρατηρήθηκε ο σχηματισμός φωτεινών λευκών νεφών από παγωμένους κρυστάλλους μεθανίου πάνω από μια τοποθεσία. Έως το 2018 στο ίδιο εκείνο σημείο μαινόταν μια γιγάντια καταιγίδα με μέγεθος όσο όλη η Γη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την πλανητική επιστήμονα Έιμι Σάιμον του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Goddard της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικής «Geophysical Research Letters».
Μετά και τη νέα ανακάλυψη, φθάνουν πλέον τις έξι οι μεγάλες σκοτεινές κηλίδες λόγω καταιγίδων που έχουν ανιχνευτεί στον Ποσειδώνα.
Οι πρώτες δύο είχαν εντοπιστεί το 1989 από το σκάφος Voyager 2 της NASA, το πρώτο που είχε κάνει κοντινή διέλευση από τον μυστηριώδη μπλε πλανήτη.
Οι υπόλοιπες τέσσερις έγιναν αντιληπτές χάρη στο τηλεσκόπιο Hubble μετά την εκτόξευσή του, το 1990, αλλά καμία από αυτές σε αρχικό στάδιο.
Αντίθετα προς τη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα του Δία, που φαίνεται να μαίνεται επί αιώνες (είχε παρατηρηθεί πρώτη φορά το 1830 και μπορεί να έχει ηλικία 350 ετών), οι μεγάλες κηλίδες-καταιγίδες του Ποσειδώνα διαρκούν πολύ λιγότερο, ενώ μετακινούνται περισσότερο πάνω στον πλανήτη, ώσπου τελικά να διαλυθούν από τους ισχυρούς ανέμους, η ταχύτητα των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, αν και εκτιμάται ότι φθάνει τα 359 χιλιόμετρα την ώρα, περίπου όσο και στην καταιγίδα του Δία.
Οι επιστήμονες, σε μια ξεχωριστή έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό αστρονομίας «Astronomical Journal», εκτιμούν ότι τέτοιες καταιγίδες σχηματίζονται στον Ποσειδώνα κάθε τέσσερα έως έξι χρόνια, ενώ οι περισσότερες δεν ζουν πάνω από δύο χρόνια, αν και κάποιες διαρκούν μία εξαετία.
Όπως και στον Δία, οι ποσειδώνιες καταιγίδες σχηματίζονται σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική πίεση, αντίθετα προς τη Γη, όπου οι καταιγίδες δημιουργούνται γύρω από περιοχές με χαμηλή πίεση (χαμηλό βαρομετρικό).

Blogger Gadgets