Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2021

Δευτέρα 1/2/2021

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   1/2/2021
  Συννεφιασμένος ο καιρός στην Ελλάδα.

Με συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας. Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια το πρωί στην κεντρική και μέρος της δυτικής Μακεδονίας, στην Θεσσαλία, στην κεντρική στερεά Ελλάδα και στην νότια Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι και σταδιακά έως το βράδυ τα σύννεφα θα καλύψουν  την Μακεδονία και μέρος της Θεσσαλίας.

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, στην δυτική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στην στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια, στην κεντρική και στην δυτική στερεά Ελλάδα και στο ανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στον Όλυμπο, στην κεντρική στερεά Ελλάδα, και στα κεντρικά ορεινά της Πελοποννήσου.

Αραιά θα είναι τα σύννεφα της αφρικάνικης σκόνης που θα καλύψουν την Πελοπόννησο και το αιγαίο πέλαγος.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοδυτική και η βορειοανατολική Μακεδονία και η Ήπειρος.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχουν οι νότιες περιοχές της κεντρικής Κρήτης.

3 – 8  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου. 

2 – 8  το νότιο αιγαίο. 3 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από  2C  έως 

19C

Ο καιρός στην Λάρισα Με συννεφιά και ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι   ΝΔ –Ν – ΝΑ – ΒΑ                        θα κυμανθούν από 3 έως 19 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  7C  η χαμηλή  και  17C η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1004. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 52% έως και 100%.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Έρευνα: Το 75% των παρόχων τηλεπικοινωνιών επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους

 


Ποσοστό 75% των παρόχων τηλεπικοινωνιών επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους μετά την άνευ προηγουμένου ζήτηση που προκλήθηκε από την πανδημία της Covid-19, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδόν το 65% των εταιρειών τηλεπικοινωνιών έχουν αναπτύξει τον οδικό χάρτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Ωστόσο, οι πάροχοι εξακολουθούν να στηρίζονται στα παραδοσιακά κανάλια για την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, αναγνωρίζοντας, όμως, ταυτόχρονα την αξία που μπορούν να δημιουργήσουν οι ψηφιακές πωλήσεις.

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγει η νέα διεθνής έρευνα που εκπόνησε για λογαριασμό της εταιρείας τεχνολογίας Upstream, το Technology Innovation Council (TIC). Η έρευνα που έχει τίτλο «The Road to Digital» εξετάζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των παρόχων τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, αλλά και τον τρόπο που οι εταιρείες του κλάδου προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες ώστε να δημιουργήσουν αξία και να βελτιώσουν το ρυθμό ανάπτυξής τους.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο δούλεψαν ασταμάτητα ώστε να ανταποκριθούν σε μία άνευ προηγουμένου ζήτηση συνδεσιμότητας προκειμένου να παραμείνουν τομείς της οικονομίας λειτουργικοί και οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να δουλέψουν από τα σπίτια τους. Ταυτόχρονα, οι πάροχοι υποστήριξαν την πρόσβαση στην ενημέρωση -ειδικά στο κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας υγείας-, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και την online διασκέδαση», δήλωσε ο Δημήτρης Μανιάτης, διευθύνων σύμβουλος της Upstream. «Αυτό τους ώθησε να εντείνουν και να επιταχύνουν τα πλάνα για το δικό τους ψηφιακό μετασχηματισμό», προσέθεσε.

Οι ευκαιρίες και τα εμπόδια της ψηφιοποίησης

Στην έρευνα της Upstream σημειώνεται ότι οι πάροχοι σε όλες τις αγορές αναγνωρίζουν τα ακόλουθα σημεία ως τα σημαντικότερα οφέλη που προκύπτουν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό για τις επιχειρήσεις τους, με την εξής σειρά:

1. Μείωση κόστους 66%

2. Βελτιωμένη εμπειρία καταναλωτή 59%

3. Αύξηση εσόδων 46%

4. Αποτελεσματικότητα μέσω των αυτοματισμών 39%, και

5. Αποτελεσματικότερο marketing 27%.

Ταυτόχρονα, οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αναγνωρίζουν σε αυτή τη διαδικασία είναι:

1. Η ενσωμάτωση των νέων λύσεων με την υπάρχουσα τεχνολογία και πλατφόρμες 73%

2. Η ψηφιακή ασφάλεια και τα δεδομένα 54%

3. Το κόστος των νέων λύσεων 46%

4. Η απόδοση της επένδυσης (ROI) 43%

5. Η τεχνογνωσία των στελεχών τους 34%.

«Αυτές οι ανησυχίες είναι απολύτως δικαιολογημένες. Πώς μπορείς, για παράδειγμα, να βελτιώσεις την εμπειρία του καταναλωτή όταν του προσφέρεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή online, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορείς να εγγυηθείς την ασφάλεια της διαδικτυακής συναλλαγής; Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να ξεπεράσουν προβλήματα όπως την αδράνεια που χαρακτηρίζει τους μεγάλους οργανισμούς και να περάσουν στη δράση στοχεύοντας σε έξυπνες και γρήγορες λύσεις», σημειώνει ο Δημήτρης Μανιάτης.

Χαρακτηριστική είναι η εξάρτηση των παρόχων από τα παραδοσιακά κανάλια πώλησης. Μέσα σε μια χρονιά με συνεχή lockdown και κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πράγματι μετέφεραν τις πωλήσεις τους στο online περιβάλλον. Ωστόσο, πάνω από το 70% των εταιρειών διεθνώς δηλώνει ότι τα έσοδά τους προέρχονται κυρίως από τα φυσικά καταστήματα και τα τηλεφωνικά κέντρα.

«Όμως οι ψηφιακές πωλήσεις είναι λιγότερο δαπανηρές σε σχέση με τα καταστήματα και τα τηλεφωνικά κέντρα, έχουν αποδεδειγμένα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας και επιτρέπουν ακριβέστερη στόχευση σε σχέση με τα παραδοσιακά κανάλια», σημειώνει ο Κώστας Καστάνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Upstream. «Οι καταναλωτές είναι ήδη online και κάποιοι από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα φυσικά καταστήματα, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας», προσέθεσε ο Κώστας Καστάνης.

Ενισχύοντας το επιχείρημα υπέρ των ψηφιακών καναλιών, η έρευνα σημειώνει τη δυνατότητα των εταιρειών να χρησιμοποιούν πολλαπλά κανάλια ώστε να προσεγγίσουν τους πελάτες τους -SMS, RCS, e-mail, push notifications κ.τ.λ.- ως βασικό πλεονέκτημα. Οι καμπάνιες μπορούν να παραμετροποιηθούν ενώ με τη βοήθεια των analytics και των τεστ η εμπειρία του καταναλωτή μπορεί συνεχώς να βελτιώνεται.

 

Μια σου λέξη Δάκης Video 1979

Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2021

Κυριακή 31/1/2021

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  31/1/2021
  Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα.  Με αραιή συννεφιά και ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο πέλαγος στην Ήπειρο, στην Θράκη, στην κεντρική και στην δυτική στερεά Ελλάδα, στην νότια Πελοπόννησο και στο βορειοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Από το μεσημέρι και σταδιακά έως το βράδυ τα σύννεφα θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

 Έντονες θα είναι οι βροχές που θα πέσουν από το απόγευμα στο Ιόνιο πέλαγος, στην δυτική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην δυτική στερεά Ελλάδα, στην δυτική Πελοπόννησο και από τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην κεντρική στερεά Ελλάδα και στην κεντρική και δυτική Πελοπόννησο.

Χιόνια από το απόγευμα θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας, στην Ήπειρο, στον Όλυμπο και στην κεντρική στερεά Ελλάδα.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχει η βορειοανατολική Μακεδονία.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει το νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

2 – 8  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου. 

2 – 8  το νότιο αιγαίο. 4 – 8   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από  -4C  έως 

18C

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ –Δ – ΒΑ – ΝΑ – ΝΔ                        θα κυμανθούν από 3 έως 17 χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  5C  η χαμηλή  και  15C η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1006. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 67% έως και 100%. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Δορυφόροι νέας γενιάς για την ευρωπαϊκή απάντηση στο GPS

 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε εργολάβους για την ανάπτυξη 12 δορυφόρων νέας γενιάς που θα βελτιώσουν την ακρίβεια του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Galileo, το οποίο ήδη ξεπερνά σε επιδόσεις το GPS του αμερικανικού στρατού.

Η γαλλο-γερμανική Airbus και η ιταλική Thales Alenia Space, οι μεγαλύτεροι παίκτες της ευρωπαϊκής διαστημικής βιομηχανίας, αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν έξι δορυφόρους η καθεμία, σύμφωνα με τα συμβόλαια που συνήψαν με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

Τα περισσότερα σύγχρονα κινητά μπορούν να χρησιμοποιούν παράλληλα το GPS και το Galileo, τα οποία είναι συμβατά και διαλειτουργικά μεταξύ τους.

Όμως το Galileo προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στίγματος, λιγότερο ένα μέτρο, συγκριτικά με περίπου 3 μέτρα στην δωρεάν υπηρεσία του αμερικανικού συστήματος.

Ο αστερισμός του Galileo περιλαμβάνει σήμερα 24 δορυφόρους και θα συμπληρωθεί με την εκτόξευση ακόμα 12 δορυφόρων πρώτης γενιάς που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της παραγωγής. Η πρώτη εκτόξευση προγραμματίζεται για φέτος.

Ο πρώτος από τους δορυφόρους νέας γενιάς αναμένεται να εκτοξευτεί το 2024.

Η νέα γενιά δορυφόρων ενσωματώνουν βελτιώσεις όπως ψηφιακά ρυθμιζόμενες κεραίες, σύστημα επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρους, ηλεκτρικούς κινητήρες ιόντων για διορθώσεις τροχιάς, καθώς και πιο ακριβή ατομικά ρολόγια.

Οι δέκτες που χρησιμοποιούμε στο έδαφος υπολογίζουν τη θέση μετρώντας τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσει το σήμα τουλάχιστον τριών δορυφόρων. Τριγωνομετρικοί υπολογισμοί επιτρέπουν στη συνέχεια τον υπολογισμό του στίματος σύμφωνα με το διεθνές σύστημα συντεταγμένων.

Στον διαγωνισμό για τους δορυφόρους νέας γενιάς υπέβαλε αίτημα και η βρετανική Surrey Satellite technology, η οποία είχε κατασκευάσει ορισμένους από τους δορυφόρους νέας γενιάς, όμως αποκλείστηκε λόγω της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το πρόγραμμα Galileo είχε παρουσιάσει σοβαρές καθυστερήσεις και υπερβάσεις του κόστους, ωστόσο η ΕΕ έχει προβλέψει πρόσθετο κονδύλι 9,01 δισ. ευρώ για το Galileo και το συνοδευτικό πρόγραμμα Egnos την επόμενη επταετία.

 

Οι δορυφόροι του Galileo βασίζονται σε ατομικά ρολόγια (ESA)

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το Galileo;

  • Πιο ακριβής πλοήγηση: το σήμα του Galileo θα φτάνει σε σημεία που παρέμεναν χωρίς πρόσβαση μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα σε τούνελ και ανάμεσα σε ψηλά κτήρια, εκεί που δεν φτάνει το σήμα από άλλους δορυφόρους.
  • Υποστήριξη επιχειρήσεων έκακτης ανάγκης: το Galileo επιταχύνει τον εντοπισμό αγνοούμενων που εκπέμπουν σήμα κινδύνου από συμβατές συσκευές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο χρόνος εντοπισμού μειώνεται στα 10 λεπτά από αρκετές ώρες σήμερα.
  • Συγχρονισμός ώρας για κρίσιμες υποδομές: Τα ατομικά ρολόγια των δορυφόρων επιτρέπουν πιο ακριβή συγχρονισμό ώρας για τραπεζικές, οικονομικές και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, καθώς και στα λεγόμενα έξυπνα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
  • Ασφαλείς υπηρεσίες για δημόσιες αρχές:το Galileo προσφέρει κρυπτογραφημένες υπηρεσίες για κυβερνητικές υπηρεσίες σε συνθήκες κρίσης, όπως για παράδειγμα σε ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πώς θα χρησιμοποιείται το Galileo στα αυτοκίνητα;

Από το 2018, όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να περιλαμβάνουν δέκτη Galileo, μέσω του οποίου θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος το ευρωπαϊκό σύστημα eCall για κλήση βοήθειας.

Ποιος διαχειρίζεται το Galileo;

Σε αντίθεση με το αμερικανικό GPS και το ρωσικό Glonass, τα οποία ελέγχονται από τον στρατό, το Galileo είναι αμιγώς πολιτική υπηρεσία.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η υλοποίηση του έργου και η τεχνική διαχείριση έχουν ανατεθεί στην ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

Άλλα οφέλη;

Το Galileo έχει σημαντικό στρατηγικό ρόλο για την Ευρώπη, η οποία εξαρτάται σήμερα από τα GPS και Glonass που δεν προσφέρουν εγγυήσεις αδιάλειπτης λειτουργίας.

Αυτό θα είχε ιδιαίτερη σημασία σε περιπτώσεις «συγκρούσεων ή διαφωνιών», οπότε οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβαση στο GPS.

Τα οικονομικά οφέλη επίσης θα μπορούσαν να αποδειχθούν σημαντικά: γύρω στο 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ εκτιμάται ότι εξαρτάται σήμερα από τις υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης, ποσοστό που αναμένεται να έχει αυξηθεί στο 30% έως το 2030.

Μέχρι το 2020, λέει η Κομισιόν, η αγορά υπηρεσιών δορυφορικής πλοήγησης σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάνει τα 244 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας του, το Galileo αναμένεται να προσθέσει γύρω στα 90 δισ. ευρώ στην οικονομία της ΕΕ.

 

Blogger Gadgets