Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Αυγούστου 31, 2024

Κυριακή 1/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  1/9/2024
  Συννεφιασμένος  ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας, στην δυτική Ελλάδα στην κεντρική Μακεδονία, στην κεντρική και στην ανατολική Θεσσαλία, στην κεντρική και στην ανατολική στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Αττική, στην βορειανατολική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο αιγαίο πέλαγος.

Βροχές αρχικά θα πέσουν στην Εύβοια, στην βόρεια Αττική, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, βροχές επίσης στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στην Ήπειρο, στην δυτική στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. 

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της Ηπείρου.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική στερεά Ελλάδα.

2 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 4   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 10C  έως  34C  

Ο καιρός στην Λάρισα Με συννεφιά από το πρωί και με αραιή συννεφιά και με ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  Δ – ΝΔ – ΒΔ – ΝΑ – ΝΔ            θα κυμανθούν από 3 έως 16χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  20C  η χαμηλή  και 32C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1010. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 25% έως και 82%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 1/9/2024

 


Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιους εργαζόμενους στην πληροφορική «απειλεί»

 


Οι μηχανικοί λογισμικού γνωρίζουν ότι οι μέρες που απλά μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα κώδικα είναι πίσω τους, σύμφωνα με το Business Insider.

Εξάλλου, η τεχνητή νοημοσύνη που αναλαμβάνει θέσεις εργασίας δεν είναι κάτι νέο – πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες τα τελευταία δύο χρόνια ανακοίνωσαν ότι περικόπτουν θέσεις εργασίας για να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Πέρυσι, η Google περιέκοψε 12.000 θέσεις εργασίας – 6% του τότε εργατικού δυναμικού της – καθώς η εταιρεία άρχισε να μετατοπίζει τις προτεραιότητές της προς την τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Μάιο του 2023, η IBM ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προσλήψεις για ρόλους που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από AI. Οι επηρεαζόμενοι ρόλοι, οι οποίοι ανήλθαν σε 26.000 θέσεις εργασίας, περιλάμβαναν εκείνους στο ανθρώπινο δυναμικό και σε άλλα τμήματα που δεν απευθύνονται στους καταναλωτές.

Θα «φάει» θέσεις εργασίας η τεχνητή νοημοσύνη;

Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη είχε άμεσο αντίκτυπο και στους μηχανικούς λογισμικού.

Αν και η τεχνητή νοημοσύνη έχει συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, βοηθώντας στον εντοπισμό σφαλμάτων και στη δημιουργία κώδικα, οι μηχανικοί λογισμικού με τους οποίους μίλησε το Business Insider δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η βιομηχανία θα συρρικνωθεί απλώς και μόνο επειδή δεν χρειάζεται τόσους εργαζόμενους όπως σήμερα.

Αυτό, είπαν, σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούν πιο έξυπνα αν θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η Arpita Kaushik, επιστήμονας δεδομένων στο Rocket Mortgage, δήλωσε στο BI ότι εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT και το Github Copilot κάνουν μεγάλο μέρος της «βαριάς δουλειάς» για εργαζόμενους όπως αυτή.

Αυτό σήμαινε ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με πιο λιτές ομάδες χωρίς συμβιβασμούς στην παραγωγή, είπε.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένας μηχανικός λογισμικού και αντί για πέντε μηχανικούς λογισμικού μπορεί να χρειαστείτε τέσσερις στο μέλλον», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Aditya Swami, ο οποίος ηγείται των προσπαθειών ανάπτυξης προϊόντων στη Hatcher+, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων στη Σιγκαπούρη. Στην πραγματικότητα, δήλωσε ότι η συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων θα είναι ακόμη πιο εμφανής στις μεγαλύτερες εταιρείες.

«Αυτό θα συμβεί», είπε. «Ως βιομηχανία, πρόκειται να συρρικνωθεί και μόνο οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν πραγματικά τι κάνουν θα επιβιώσουν».

Ο Tejas Rajagopal,  απόφοιτος της επιστήμης των υπολογιστών από το NTU, δήλωσε ότι προσπαθεί να επεκτείνει τις δεξιότητές του για να ενισχύσει τις πιθανότητές του να βρει δουλειά.

«Δεν μπορείτε απλά να πάτε σε μαθήματα, να παρακολουθήσετε διαλέξεις, να κάνετε μαθήματα και να περιμένετε να είστε χρήσιμοι εκεί έξω», δήλωσε ο Rajagopal. «Επειδή αν δεν έχετε κάνει πραγματικά κανένα έργο, δεν έχετε χτίσει τίποτα μόνοι σας, η εκπαίδευσή σας πιθανότατα δεν θα είναι επαρκής».

Πηγή: ΟΤ

 

Προδομένες καρδιές - Στέλιος Καζαντζίδης & Μαρινέλλα (Cine Video)

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2024

Σάββατο 31/8/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  31/8/2024
  Συννεφιασμένος  ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας, στην δυτική Ελλάδα στην κεντρική Μακεδονία, μερικώς στην Θεσσαλία, στο Ιόνιο και στο αιγαίο πέλαγος.

Βροχές κυρίως από το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.  

2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 4   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 12C  έως  34C  

Ο καιρός στην Λάρισα Με συννεφιά και με διαστήματα ηλιοφάνειας στην

διάρκεια της ημέρας. Βροχές θα πέσουν κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Δ – Β – ΝΑ – ΒΑ – ΒΔ            θα κυμανθούν από 3 έως 24χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  21C  η χαμηλή  και 32C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1012. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 37% έως και 96%.   

Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00   - 1,0  / 13:30   5,9 / 16:00 1,0 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


 

Θερμοκρασίες Ημέρας 31/8/2024

 


Τεράστια κυβερνοεπίθεση στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν – Παρέλυσε το σύστημα υπολογιστών

 


Η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν (CBI) και άλλες τράπεζες βρέθηκαν στο στόχαστρο την Τετάρτη ως μέρος μιας σημαντικής κυβερνοεπίθεσης που οδήγησε σε εκτεταμένες διακοπές στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ανέφερε το Iran International.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα υπολογιστικά συστήματα των τραπεζών στη χώρα παρέλυσαν μετά την κυβερνοεπίθεση. Οι αρχικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έγιναν ποτέ κατά των κρατικών υποδομών του Ιράν.

Δυτικό μήνυμα;

Η κυβερνοεπίθεση είναι πιθανότατα ένα μήνυμα από τις δυτικές χώρες προς το Ιράν, δηλαδή μεταβίβαση ενός μηνύματος που δείχνει πώς το Ιράν μπορεί να πληγεί, αναφέρει η Jerusalem Post.

Η τελευταία κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά ιρανικών ιδρυμάτων σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν σημαντικό μέρος των πρατηρίων καυσίμων στη χώρα υπέστησαν ζημιές στο πλαίσιο κυβερνοεπίθεσης, την οποία οι Ιρανοί απέδωσαν στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα ότι ένα χαρτί είχε κολληθεί σε μηχανές ATM στο Ιράν, το οποίο έγραφε: «Αγαπητοί πελάτες, είναι αδύνατο να κάνετε ανάληψη χρημάτων από αυτό το ΑΤΜ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο εθνικός προϋπολογισμός και οι πόροι του Ιράν έχουν διατεθεί στους πολέμους και οι διεφθαρμένοι θρησκευτικοί ηγέτες του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Λυπούμαστε πολύ».

Σύμφωνα με το Iran International, κατά τη διάρκεια της επίθεσης κλάπηκαν δεδομένα.

 

Το αμαρτωλό σου σώμα - Ανδρέας Βάσιος (Video 1988)

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Παρασκευή 30/8/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  30/8/2024
  Συννεφιασμένος  ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας, στην δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο αιγαίο πέλαγος.

Βροχές κυρίως από το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία.

2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 5   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 12C  έως  34C  

Ο καιρός στην Λάρισα Με συννεφιά και με ηλιοφάνεια στην

διάρκεια της ημέρας. Βροχές θα πέσουν κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – ΒΑ – ΝΑ – ΝΔ           θα κυμανθούν από 3 έως 29χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  23C  η χαμηλή  και 32C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1011. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 21% έως και 88%.   

Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00   - 1,0  / 13:30  5,9 / 16:00 1,0 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


 

Θερμοκρασίες Ημέρας 30/8/2024

 


Ρομποτικά ταξί της Google ξυπνούν τη γειτονιά με τρελά κορναρίσματα

 


Ξενυχτισμένος από τη μεταμεσονύκτια ηχορύπανση, ένας κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο χρειάστηκε να καλέσει τους δημοσιογράφους και τις κάμερες για να λύσει το πρόβλημα με τα ρομποτικά ταξί που κορνάρουν όλο το 24ωρο.

Ο Ράντολ Ουάιτ, 57 ετών, ζει στη γειτονιά του Σάουθ οφ Μάρκετ, εκεί όπου η εταιρεία Waymo, η οποία ανήκει στον όμιλο Alphabet της Google, νοίκιασε ένα πάρκινγκ για τα αυτόνομα ταξί της.

Καθώς τα ταξί συνωστίζονται μπαίνοντας και βγαίνοντας στον χώρο στάθμευσης, ορισμένα κορνάρουν αδιαφορώντας αν είναι περασμένα μεσάνυχτα.

Στην αρχή ο Ουάιτ βρήκε αστεία τα ρομποταξί που κορνάρουν μόνα τους, σύντομα όμως απηύδησε και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Waymο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

«Δεν υπάρχει κανείς να πάω να μιλήσω αφού είναι ρομποταξί. Αυτό είναι το μόνο ενοχλητικό, απλά φωνάζεις στο κενό» είπε ο Ουάιτ στους Los Angeles Times.

Το βίντεο που ανέβασε ο Ουάιτ σύντομα έγινε είδηση όχι μόνο στο Σαν Φρανσίσκο αλλά σε όλη την Καλιφόρνια, οπότε η Waymo αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

«Αναγνωρίσαμε την αιτία και βρισκόμαστε στη διαδικασία εφαρμογής μιας λύσης» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στους LA Times.

Τα κορναρίσματα, όπως προέκυψε, είναι μια προειδοποίηση του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης σε αργές ταχύτητες, όπως για παράδειγμα όταν κάνει κανείς όπισθεν χωρίς να κοιτάξει τι βρίσκεται πίσω του.

 

Αστέρια απ' τον Ευρώτα - Λήδα Χαλκιαδάκη (Video 1978)

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2024

Πέμπτη 29/8/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ  29/8/2024
  Συννεφιασμένος  ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο αραιά θα είναι τα σύννεφα με ηλιοφάνεια στην διάρκεια της ημέρας, στην Θεσσαλία, στην δυτική Ελλάδα, στην στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια, στην Αττική, στην δυτική Πελοπόννησο και στο μεγαλύτερο μέρος του αιγαίου πελάγους.

Βροχές στην διάρκεια της ημέρας θα πέσουν στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία και η  ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 5   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 13C  έως  36C  

Ο καιρός στην Λάρισα Με συννεφιά και με ηλιοφάνεια στην

διάρκεια της ημέρας. Βροχές θα πέσουν κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Α – ΒΔ – ΝΔ           θα κυμανθούν από 3 έως 25χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  21C  η χαμηλή  και 34C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1012. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 25% έως και 72%.   

Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00   - 1,0  / 13:30   5,6 / 16:00 0,9 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


 

Θερμοκρασίες Ημέρας 29/8/2024

 


Ποια εφαρμογή θα «ανοίξει» η Apple μετά από τις πιέσεις των Αρχών

 


Την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών στο iPhone της αναμένεται να ανοίξει η Apple σε τρίτους παρόχους σε πολλές χώρες, μετά από πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών στις ΗΠΑ και την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Οι άλλες εταιρείες θα έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC της Apple, το οποίο τροφοδοτεί τις λειτουργίες tap-to-pay, στην έκδοση beta του νέου λειτουργικού της συστήματος, iOS 18.1, στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η Apple σε ανάρτηση στο blog της την Τετάρτη.

Η λειτουργία θα γίνει επίσης διαθέσιμη στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία, «ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τοποθεσίες», ανακοίνωσε η Apple.

Τι ισχύει τώρα για το NFC της Apple

Επί του παρόντος, μόνο οι εφαρμογές της ίδιας της εταιρείας έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC, την τεχνολογία πίσω από το Apple Pay και το Apple Wallet. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone λαμβάνει μερίδιο από τις αγορές με πιστωτική κάρτα που πραγματοποιούνται μέσω της λειτουργίας tap-and-pay της συσκευής.

Η Apple έχει προηγουμένως υποστηρίξει ότι ο περιορισμός της πρόσβασης στο τσιπ NFC στη δική της υπηρεσία πορτοφολιού προστατεύει την ασφάλεια των χρηστών.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογισμικό για τη χρήση του τσιπ, οι κατασκευαστές θα πρέπει να συνάψουν εμπορική συμφωνία με την Apple, να δεσμευτούν στους κανόνες ασφαλείας και προστασίας προσωπικών δεδομένων της και να καταβάλουν «σχετικές αμοιβές». Ο τεχνολογικός όμιλος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με τα τέλη.

Η απόφαση

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone να ανοίξει την πρόσβαση στο τσιπ NFC στην ΕΕ, στο πλαίσιο διακανονισμού με τη ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακών θεμάτων του μπλοκ τον Ιούνιο σχετικά με τους περιορισμούς της στην πρόσβαση στο τσιπ.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία προσέφερε περαιτέρω παραχωρήσεις στη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σε μια ξεχωριστή ρυθμιστική έρευνα σχετικά με τους κανόνες του App Store, βελτιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους πελάτες εκτός των εφαρμογών τους για να πραγματοποιούν πληρωμές.

Η αγωγή στις ΗΠΑ

Το ζήτημα σχετικά με το τσιπ NFC εμφανίστηκε επίσης σε μια ευρεία αντιμονοπωλιακή αγωγή που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Apple τον Μάρτιο, η οποία την κατηγορούσε ευρέως για παράνομη διατήρηση μονοπωλίου στα smartphones. Μεταξύ των ισχυρισμών του, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η εταιρεία εμποδίζει παράνομα άλλους παρόχους πληρωμών που θα μπορούσαν να προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο Apple Wallet. Ο όμιλος χρεώνει τους εκδότες καρτών με 0,15% σε κάθε συναλλαγή κάρτας που πραγματοποιείται μέσω του Apple Pay, ανέφερε το DoJ.

Επικαλέστηκε έκθεση του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας Καταναλωτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι το Apple Pay διευκόλυνε συναλλαγές ύψους 200 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ το 2022.

Κέρδη

Aν και η εταιρεία δεν αναλύει πόσα κερδίζει από τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, τα έσοδα στο τμήμα υπηρεσιών της – το οποίο περιλαμβάνει το Apple Pay – έχουν καταγράψει συνεχή διψήφια αύξηση και έφτασαν σε νέο ιστορικό υψηλό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου.

Η είσοδός της στον χώρο των πληρωμών δεν ήταν εντελώς ομαλή. Η Apple βρίσκεται στη διαδικασία τερματισμού της συνεργασίας της με την Goldman Sachs για πιστωτικές κάρτες και λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Νωρίτερα φέτος ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι καταργεί την υπηρεσία «αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα», μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΟΤ

 

Εσύ θα μου τα φας - Κώστας Μοναχός (Video 1987)

Τρίτη, Αυγούστου 27, 2024

Τέταρτη 28/8/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   28/8/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με αραιή συννεφιά και με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα στην διάρκεια της ημέρας, επάνω από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το νότιο αιγαίο πέλαγος. 

Βροχή θα πέσει στην δυτική και στην βορειοανατολική Μακεδονία, στην βορειοδυτική Θράκη, στην Ήπειρο και στην βορειοδυτική Θεσσαλία.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της βόρειας Πελοποννήσου.  

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική Θεσσαλία.  

2 – 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 5  το νότιο αιγαίο. 2 – 5   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 13C  έως

36C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – ΒΔ – ΒΑ – ΝΑ – ΝΔ            θα κυμανθούν από  3 έως 23χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  21C  η χαμηλή και 35C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1013. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 16% έως και 73%.   

Η Ακτινοβολία UV και η προστασία μας από τον Ήλιο σήμερα στης 11:00   - 1,1  / 13:30   6,4/ 16:00 1,0 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς


 

Θερμοκρασίες Ημέρας 28/8/2024

 


Η Κίνα θέλει να κυριαρχήσει στο δορυφορικό ίντερνετ

 


Η κρατική εταιρεία Shanghai Spacecom Satellite Technology εκτόξευσε 18 δορυφόρους από έναν πύραυλο φορέα σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο The China Securities Journal, τον οποίο διαχειρίζεται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σύμφωνα με την πηγή αυτή ο πύραυλος απογειώθηκε από το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων και πυραύλων Taiyuan στην επαρχία Shanxi.

Απώτερος σκοπός του Πεκίνου είναι πλέον να δημιουργήσει δίκτυο 15.000 τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, τους οποίους η εταιρεία τους έχει ονομάσει «Αστερισμός των Χιλιάδων Πανιών» (“Thousand Sails Constellation”).

Η Shanghai Spacecom Satellite Technology επισήμως υποστηρίζεται από την περιφερειακά κυβέρνηση της Σαγκάης, αλλά το Reuters ανέφερε επίσης πως η εταιρεία έχει επίσης συγκεντρώσει κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και κρατικές επιχειρήσεις στην προσπάθεια να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό το έργο Thousand Sails Constellation.

Ο πρώτος στόχος της Κίνας είναι να έχει αναπτύξει για το συγκεκριμένο έργο 648 δορυφόρους μέχρι το 2025 στην πρώτη φάση της δημιουργίας του αστερισμού ώστε να δημιουργήσει τελικά δίκτυο δορυφορικού διαδικτύου με παγκόσμια κάλυψη, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι μεγάλοι ανταγωνιστές

Η Κίνα φιλοδοξεί να αποκτήσει κυριαρχία στο δορυφορικό ίντερνετ ακολουθώντας τα χνάρια του Starlink του Ίλον Μασκ και του Project Kuiper του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Μεγάλος ανταγωνιστής είναι επίσης εκτός από το Starlink και το δίκτυο OneWeb το οποίο ανήκει στην ευρωπαϊκή εταιρεία Eutelsat. Το Project Kuiper του Μπέζος είναι ακόμη υπό εξέλιξη.

Η κούρσα με τις ΗΠΑ

Η εκτόξευση του «αστερισμού» δορυφόρων της Κίνας για διαδίκτυο από το διάστημα υπογραμμίζει τις μεγάλες φιλοδοξίες της Κίνας στο χώρο και την προσπάθεια του Πεκίνου να εκτοπίσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο κλάδο. Όλα αυτά καθώς διευρύνεται συνεχώς η τεχνολογική μάχη μεταξύ των δύο εθνών.

Το 2020 η Κίνα ολοκλήρωσε το δίκτυο BeiDou, ένα σύνολο δορυφόρων που σχηματίζουν αυτόνομα παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης. Αυτό είχε από την αρχή σαν στόχο να συναγωνιστεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, γνωστό και ως GPS, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα με τις άλλες προσπάθειες το Πεκίνο έχει επίσης παρουσιάσει σχέδια να πραγματοποιήσει και αποστολή στον πλανήτη Άρη έως το 2033.

Το παράδειγμα του Μασκ

Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης της Κίνας επισημαίνουν ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στην προσπάθεια επικράτησης στο δορυφορικό ίντερνετ είναι η Starlink, η οποία διαχειρίζεται σήμερα περίπου 6.000 δορυφόρους. Ο Ίλον Μασκ έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει συνολικά δίκτυο 42.000 συνολικά δορυφόρων.

Το Thousand Sails Constellation, γνωστό και ως έργο G60, είναι ένα από τα τρία μεγάλα δορυφορικά δίκτυα που σχεδιάζονται στη χώρα με το καθένα να αναμένεται να διαχειρίζεται 10.000 ή περισσότερους δορυφόρους.

Οι περισσότεροι αναμένεται να βρίσκονται σε παρόμοιες τροχιές με αυτές των δορυφόρων Starlink. Τα τρία δορυφορικά δίκτυα μαζί με δεκάδες φιλόδοξα διαστημικά έργα από διάφορες κινεζικές εταιρείες, έχουν λάβει μεγάλη ώθηση το τελευταίο διάστημα από την ίδια την κυβέρνηση στο Πεκίνο η οποία επιδιώκει να εντάξει στις κρατικές αυτές προσπάθειες και μέλη του ιδιωτικού τομέα με στόχο να επιτευχθούν οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί στόχοι.

Η Κίνα ποντάρει ότι με την ανάπτυξη δικών της τέτοιων τεχνολογιών και υποδομών αιχμής θα μπορεί να κάνει όλους τους κλάδους της χώρας ανθεκτικούς σε πιθανές ξένες επιρροές ή πιέσεις.

Πηγή: ΟΤ

 

Blogger Gadgets