Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2024

Τρίτη 17/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   17/9/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σύννεφα από το πρωί θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την βόρεια και την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο, το δυτικό και το νότιο αιγαίο πέλαγος.

Από  το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας σύννεφα επίσης θα καλύψουν την Θεσσαλία, την στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο. 

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στο βορειοδυτικό αιγαίο πέλαγος, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην δυτική και στην ανατολική στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, πιο ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στην Μακεδονία και στην Θράκη.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 5C  έως

30C

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με συννεφιά  στην διάρκεια της ημέρας. Αυξημένη είναι η πιθανότητα ασθενούς βροχής το απόγευμα. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Δ – Α – ΒΑ – ΝΑ – ΒΔ                θα κυμανθούν από 3 έως 36χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  16C  η χαμηλή  και 27C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1014. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 38% έως και 71%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 17/9/2024

 


Πού χρησιμοποιεί περισσότερο ο Μπιλ Γκέιτς την τεχνητή νοημοσύνη

 


Οι συναντήσεις, όπως τα μανιτάρια, έχουν έναν τρόπο να εμφανίζονται και να πολλαπλασιάζονται, αναφέρει το Business Insider. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κάποιον σαν τον Μπιλ Γκέιτς, τον δισεκατομμυριούχο φιλάνθρωπο, συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εργασίας του στη δημόσια υγεία και την τεχνητή νοημοσύνη, ο Γκέιτς ξοδεύει πολύ χρόνο σε συναντήσεις.

Και όταν ο Γκέιτς είναι στο δωμάτιο ή στην κλήση, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα γίνει εξαιρετικά λεπτομερής, σύμφωνα με τον Κρις Γουίλιαμς, πρώην αντιπρόεδρο ανθρώπινου δυναμικού στη Microsoft, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Γκέιτς για οκτώ χρόνια.

Ο Γκέιτς «ήταν πάντα περίεργος, πάντα ήθελε να καταλάβει, πάντα ψάχνει για περισσότερες λεπτομέρειες», έγραψε ο Γουίλιαμς πέρυσι για το Business Insider.

Για τον Γκέιτς, κάθε συνάντηση περιέχει πολύ υλικό για να αφομοιώσει μετά το γεγονός – μια εργασία που λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κατάλληλη για να βοηθήσει.

«Θα έλεγα ότι η δυνατότητα που χρησιμοποιώ περισσότερο είναι η σύνοψη συσκέψεων, η οποία είναι ενσωματωμένη στο [Microsoft] Teams, το οποίο χρησιμοποιώ πολύ», είπε σε συνέντευξή του στο The Verge. «Η ικανότητα αλληλεπίδρασης και όχι μόνο να λάβετε την περίληψη, αλλά να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη συνάντηση, είναι αρκετά φανταστική».

Το εργαλείο στο οποίο αναφέρεται ο Μπιλ Γκέιτς είναι το Copilot της Microsoft, που τροφοδοτείται από τη συνεργασία της εταιρείας με την OpenAI και διατίθεται ως πρόσθετη δυνατότητα για πολλές εφαρμογές γραφείου Microsoft 365.

Το Copilot επιτρέπει στους χρήστες να «βρίσκουν και να χρησιμοποιούν πληροφορίες που είναι θαμμένες σε έγγραφα ή χαμένες σε συνομιλίες και να κάνουν τα πράγματα με εντελώς νέους τρόπους χρησιμοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης», λέει η εταιρεία.

Φυσικά, η προσφορά της Microsoft είναι ένα από τα πολλά εργαλεία AI που εμφανίζονται για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους γραφείου να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο ασχολούμενοι με συναντήσεις.

Και ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας του: Mία έρευνα του Hubspot πέρυσι διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εργαλεία AI για να εξοικονομήσουν έως και δύο ώρες την ημέρα σε εργασίες όπως ο προγραμματισμός συναντήσεων, η λήψη σημειώσεων και η εισαγωγή δεδομένων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες του Copilot δήλωσαν ότι το εργαλείο τους επιτρέπει να παραλείψουν εντελώς συναντήσεις με την βοήθεια της AI.

Ως ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τεχνητής νοημοσύνης, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ξεκάθαρος σχετικά με τους περιορισμούς της τεχνολογίας.

«Αν είναι ένα πρόβλημα που οι άνθρωποι δεν είναι καλοί στην αντιμετώπισή του, τότε οι παρούσες τεχνικές δεν δημιουργούν κάποια νέα προσέγγιση», είπε σε μια άλλη συνέντευξη νωρίτερα φέτος.

Εν ολίγοις, τα τρέχοντα μοντέλα AI είναι πολύ πιο γρήγορα στην εκτέλεση σαφώς καθορισμένων εργασιών που κάνουν σήμερα οι άνθρωποι, αν και πιο αργά, όπως η μεταγραφή και η σύνοψη σημειώσεων συσκέψεων.

Και ενώ οι πιο έξυπνες συσκέψεις μπορεί να μην είναι η πιο συναρπαστική περίπτωση χρήσης που μπορεί να φανταστεί κανείς για την τεχνητή νοημοσύνη, η πιθανή εξοικονόμηση είναι σημαντική. Μια έρευνα από την Reclaim.ai διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι ξοδεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των ωρών εργασίας τους σε συναντήσεις, οι οποίες με βάση τη μέση αμοιβή στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν περίπου 29.000 δολάρια ανά εργαζόμενο κάθε χρόνο.

Αυτά είναι χρήματα (και χρόνος) που, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσαν πιθανώς να δαπανηθούν πολύ καλύτερα.

Πηγή: ΟΤ

 

Θα πάθεις - Ρίτα Σακελλαρίου (Cine Video)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2024

Δευτέρα 16/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   16/9/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σύννεφα από το πρωί θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, την βορειοδυτική και την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την δυτική στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο και το νότιο αιγαίο πέλαγος.

Από  το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας σύννεφα επίσης θα καλύψουν την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Αττική, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. 

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Θράκη και στην Ήπειρο.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της Ηπείρου.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 – 5  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 4   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 5C  έως

31C

Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και με ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα μετά το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – ΒΔ – Α – ΝΑ – ΒΑ               θα κυμανθούν από 3 έως 19χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  14C  η χαμηλή  και 28C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 30% έως και 75%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 16/9/2024

 


Νέα μπλεξίματα για την Google – Γιατί μπαίνει στο μικροσκόπιο των αγγλικών αρχών

 


Η Google της Alphabet κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη διαφημιστική τεχνολογία, προειδοποίησε η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών δήλωσε ότι η Google χρησιμοποιεί την κυριαρχία της στην τεχνολογική διαφήμιση για να δώσει προτεραιότητα στις δικές της υπηρεσίες και ενδεχομένως βλάπτει χιλιάδες εκδότες και διαφημιστές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Google κατέχει εδώ και καιρό μια βασική θέση μέσω της οποίας μπορεί να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τους χρήστες, επιτρέποντας στους διαφημιζόμενους να στοχεύουν διαφημίσεις σε αυτούς. Πουλά επίσης διαφημιστικό χώρο και παρέχει την τεχνολογία που επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να βρουν εκδότες για να πουλήσουν τον χώρο τους.

Χρησιμοποιώντας τους δικούς της αλγόριθμους, υπολογίζει αυτόματα και προσφέρει διαφημιστικό χώρο και τιμές σε διαφημιζόμενους και εκδότες, καθώς ένας χρήστης κάνει κλικ σε μια ιστοσελίδα. Η διαδικτυακή διαφήμιση είναι η πιο προσοδοφόρα επιχείρηση της Alphabet, δημιουργώντας περίπου 225 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου το 80% των συνολικών εσόδων το 2022.

«Είναι τόσο σημαντικό οι εκδότες και οι διαφημιστές που επιτρέπουν αυτό το δωρεάν περιεχόμενο να μπορούν να επωφεληθούν από τον αποτελεσματικό ανταγωνισμό και να έχουν μια δίκαιη συμφωνία κατά την αγορά ή την πώληση ψηφιακού διαφημιστικού χώρου», δήλωσε η Juliette Enser, προσωρινή εκτελεστική διευθύντρια επιβολής της CMA.

ανοίξει το δρόμο για βαριά πρόστιμα και εντολή αλλαγής μιας από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρήσεις του τεχνολογικού γίγαντα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Η Google απάντησε στα ευρήματα της CMA λέγοντας ότι βασίστηκαν σε «λανθασμένες ερμηνείες του τομέα της τεχνολογίας διαφημίσεων». Ο Dan Taylor, VP of Global Ads της Google, δήλωσε ότι διαφωνεί με τα ευρήματα και θα απαντήσει αναλόγως.

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ έχουν επίσης επικρίνει την κυριαρχία της Google στην τεχνολογική διαφήμιση. Πέρυσι απήγγειλε κατηγορίες κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας εναντίον της εταιρείας επειδή ευνοεί το δικό της πρόγραμμα ανταλλαγής διαφημίσεων έναντι των αντιπάλων της και ενισχύει τον κεντρικό ρόλο της Google στην αλυσίδα εφοδιασμού τεχνολογίας διαφημίσεων.

Κομισιόν και υπουργείο δικαιοσύνης ΗΠΑ παίρνουν τα όπλα τους

Βασικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε στην εντολή του Ιουλίου 2023 ότι μια πιθανή εντολή για την Google να εφαρμόσει διορθωτικά μέτρα συμπεριφοράς μπορεί να μην είναι επαρκής για να διορθώσει την καταχρηστική συμπεριφορά, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μια εντολή κατά της Google να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στον τομέα της τεχνολογίας διαφημίσεων από τις βασικές υπηρεσίες της.

Ξεχωριστά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει την Google σε δίκη τον Σεπτέμβριο, ζητώντας τη διάλυση της επιχείρησης τεχνολογίας διαφημίσεων του γίγαντα αναζήτησης για φερόμενη παράνομη μονοπώληση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η κυριαρχία της Google στη διαφημιστική τεχνολογία της επιτρέπει να κρατήσει τουλάχιστον 0,30 δολάρια από κάθε δολάριο που ξοδεύουν οι διαφημιστές μέσω των διαδικτυακών διαφημιστικών εργαλείων της.

Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση από την CMA, έχει την εξουσία να επιβάλει πρόστιμο ύψους 10% των παγκόσμιων εσόδων μιας επιχείρησης. Η CMA λέει ότι θα λάβει υπόψη οποιαδήποτε ανατροφοδότηση από την Google πριν ληφθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση και ότι η απόφαση θα ληφθεί από ξεχωριστή επιτροπή από την ομάδα που έκανε την προκαταρκτική έρευνα.

Πηγή: ΟΤ

 

Σπασμένο καράβι - Κώστας Καράλης (Video 1978)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 14, 2024

Κυριακή 15/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   15/9/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σύννεφα από το πρωί θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, την βορειοδυτική Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την δυτική στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο, το βόρειο και  το νότιο αιγαίο πέλαγος.

Από  το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας σύννεφα επίσης θα καλύψουν την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και το βορειοδυτικό αιγαίο πέλαγος.  

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην δυτική Μακεδονία, στην βορειοανατολική Θράκη, στην Ήπειρο και πιθανώς στην βόρεια Θεσσαλία.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 3 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 5C  έως

30C

Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και με ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα μετά το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Δ – ΝΔ              θα κυμανθούν από 3 έως 39χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  14C  η χαμηλή  και 27C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1007. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 26% έως και 60%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 15/9/2024

 


Λειψυδρία: Κυβερνήσεις αδρανούν, νέοι επιστήμονες καινοτομούν – Λύσεις που προκρίνουν

 


Η κλιματική αλλαγή έχει διογκώσει τη λειψυδρία, με μεγάλο μέρος του κόσμου να στερείται πρόσβασης σε ασφαλές, καθαρό νερό, ενώ το πρόβλημα προβλέπεται να επιδεινωθεί: έως το 2030, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε περιοχές που πλήττονται από την έλλειψη νερού.

Η πρόσβαση σε ασφαλές νερό, αποχέτευση και υγιεινή είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα, την ισότητα και την ευημερία των κοινωνιών. Αποτελεί επίσης θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, σιγά-σιγά -και αναγκαστικά- ενσωματώνεται στις παγκόσμιες αναπτυξιακές ατζέντες, ιδίως στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Χρονικά περιθώρια έχουν πάψει προ πολλού να υφίστανται.

«Αν πέσει πολύ η στάθμη, είναι αδύνατον να αντλήσουμε νερό και οι Αθηναίοι θα πρέπει να μετακομίσουν»

Οι περισσότερες από τις χώρες όπου ήδη παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα, δεν είχαν λάβει προληπτικά μέτρα και πλέον αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της αδράνειας των κυβερνήσεων που όφειλαν να λάβουν εγκαίρως μέτρα.

Στην Ελλάδα, δε, ο κίνδυνος της λειψυδρίας αρχίζει να απειλεί ακόμη και την Αττική, με τη στάθμη του νερού στη λίμνη του Μόρνου να έχει υποχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που αποκάλυψε ένα βυθισμένο χωριό. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 18 Αυγούστου από τον μηχανολόγο-μηχανικό Γιώργο Χάλκο, είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. «Αν πέσει πολύ η στάθμη, είναι αδύνατον να αντλήσουμε νερό και οι Αθηναίοι θα πρέπει να μετακομίσουν», τονίζει ο ειδικός.

Νέοι άνθρωποι σχεδιάζουν λύσεις για τη λειψυδρία

Αλλά υπάρχουν λύσεις – και μερικές προέρχονται από τους νέους που πλήττονται και οι ίδιοι από τη λειψυδρία. Παρουσίασαν τις ιδέες τους στο διεθνές συνέδριο του καλοκαιριού για το Νερό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Δουσάμβη του Τατζικιστάν.

Cycleau: Μετατροπή του «γκρίζου» νερού σε πόσιμο

Σε όλο τον κόσμο, εκατοντάδες εκατομμύρια κάτοικοι των πόλεων αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της λειψυδρίας και της μόλυνσης. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.

Ταυτόχρονα, το 80% της ρύπανσης στα ωκεάνια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο προέρχεται από τα απόβλητα και τα λύματα. Τα μη επεξεργασμένα λύματα από τους τοπικούς δήμους είναι ο βασικός «ένοχος», ιδιαίτερα στις χώρες υψηλού εισοδήματος. Διαφορετικά βακτήρια που μπορούν να βρεθούν σε αυτά τα μη επεξεργασμένα λύματα, επιταχύνουν το σχηματισμό «νεκρών ζωνών» στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο και βλάπτουν την υγεία μας.

Η Noemi Florea, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του LÆRO Design Studio, το οποίο ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που επισημαίνονται από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ,  είναι μόλις 23 ετών.

Το Cycleau καταπολεμά αυτά τα προβλήματα μετατρέποντας το «γκρίζο» (ημιακάθαρτο) νερό σε πόσιμο. Ως συμπαγές σύστημα επεξεργασίας νερού, αυτή η νέα καινοτομία μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων κάτω από νεροχύτες, ντους και μονάδες πλυντηρίου. Λειτουργεί επεξεργάζοντας το γκρίζο νερό, χρησιμοποιώντας τέσσερα στάδια φιλτραρίσματος, απολύμανσης και ανάκτησης θερμότητας για την επεξεργασία περισσότερων από 200 ρύπων. Το Cycleau μπορεί να αναπτυχθεί για πολλά περιβάλλοντα: από έργα αστικής στέγασης έως καταυλισμούς εκτός δικτύου, και μπορεί να συλλάβει έως και 80% του γκρίζου νερού για επαναχρησιμοποίηση πόσιμου νερού.

«Η δουλειά μου στο Cycleau δείχνει τον τρόπο με τον οποίον κατόρθωσα να μετατρέψω την προσωπική μου εμπειρία απέναντι στη λειψυδρία και τη μόλυνση, στην ανάπτυξη μιας εναλλακτικής λύσης για την επεξεργασία του νερού που παραβιάζει τους ρυθμιστικούς και πολιτισμικούς κανόνες σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση του νερού», λέει η 23χρονη Noemi Florea, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του LÆRO Design Studio.

«Προσωπικά, έχω δει τις επιπτώσεις της εκποίησης στην ποιότητα του νερού σε αστικές περιοχές χαμηλού εισοδήματος, και η Cycleau αναπτύχθηκε από το όραμά μου να δημιουργήσει μια προσβάσιμη εναλλακτική λύση επεξεργασίας νερού σε επίπεδο βάσης. Το Cycleau σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια ενδιάμεση λύση μεταξύ της ανακούφισης έκτακτης ανάγκης και της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης υποδομών, έναν σύνδεσμο που συχνά παραμελείται από τις περισσότερες εμπορικές και δημόσιες επιχειρήσεις», προσθέτει.

Όταν εγκαθίσταται σε κτίρια, το Cycleau μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα νερού ενός κτιρίου έως και 80%, ενώ μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα των επιχειρήσεων ύδρευσης κατά 40%.

«Έχουμε λάβει αιτήματα για πιλοτική εφαρμογή του σύστημά μας σε μια ποικιλία πεδίων, συμπεριλαμβανομένων των τροχόσπιτων, των θερμοκηπίων και των επιχειρήσεων αντιμετώπισης καταστροφών», λέει η Noemi Florea. «Πλέον οραματίζομαι το Cycleau να εμπνέει ένα νέο παράδειγμα διαχείρισης υδάτινων πόρων που δημιουργεί πρόσβαση σε καθαρό νερό μέσω στρατηγικών επαναχρησιμοποίησης», προσθέτει.

Πρόσφατα, αυτή η καινοτομία επιλέχθηκε να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Τατζικιστάν, τόσο απευθείας μέσω της UNICEF όσο και μέσω ιδιωτών.

HurRain: Συλλογή νερού από ξηρούς ουρανούς

Η εύρεση λύσεων για μεγάλες επιπτώσεις της λειψυδρίας και η ανακάλυψη νέων τρόπων καθαρισμού των πηγών νερού αποτελούν μεγάλη προτεραιότητα στην Κεντρική Ασία. Το HurRain, μια νέα καινοτομία, εξέτασε τα πλάσματα της ερήμου για να δει πώς συλλέγουν αποτελεσματικά και χρησιμοποιούν περιορισμένες πηγές νερού. Συγκεκριμένα, η ομάδα εμπνεύστηκε από τις μικρο-νανοδομές στην επιφάνεια των σκαθαριών και των κάκτων της ερήμου.

Από αυτό προήλθε η τεχνολογία που μπορεί να συλλέξει αποτελεσματικά καθαρό, υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό από τον αέρα, ακόμη και υπό συνθήκες χαμηλής υγρασίας. Επί πέντε χρόνια, η ομάδα εργάστηκε στην έρευνα και την ανάπτυξη αυτού του έργου στο Πανεπιστήμιο Tsinghua, όπου η ομάδα ανέπτυξε ένα προσροφητικό λειτουργικό νανοσύνθετο υλικό που δύναται να απορροφά γρήγορα και διαρκώς την υγρασία σε περιβάλλοντα όπου το επίπεδο υγρασία είναι πολύ χαμηλό.

Η Tina Tan (Tiange Tan), η διευθύντρια του μάρκετινγκ της HurRain NanoTech, η υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτομιών προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κλάδου και της αγοράς, την ανάπτυξη ικανοτήτων νέων επαγγελματιών και τη διεθνή συνεργασία με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, είναι 35 ετών.

Η ομάδα έχει ήδη μιλήσει με μερικούς ανθρώπους που λένε ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την εν λόγω τεχνολογία.

«Έχουμε επισκεφθεί πολλές περιοχές με λειψυδρία στην Κίνα. Σε ορισμένες ορεινές περιοχές του Γιουνάν, υπάρχουν χωριά όπου οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο νερό μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών», λέει η 35χρονη Tina Tan (Tiange Tan), η διευθύντρια του μάρκετινγκ της HurRain NanoTech, η υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτομιών προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κλάδου και της αγοράς, την ανάπτυξη ικανοτήτων νέων επαγγελματιών και τη διεθνή συνεργασία με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

«Συλλέγουν το νερό της βροχής στα κελάρια τους και ζουν με αυτό το νερό για τους υπόλοιπους έξι μήνες. Μόλις εξαντληθούν τα αποθέματα νερού, πρέπει να πάνε μια ντουζίνα χιλιόμετρα μακριά για να φέρουν νερό από τις ορεινές πηγές. Με την τεχνολογία και τον εξοπλισμό παραγωγής ατμοσφαιρικού νερού που διαθέτουμε, φέρνουμε ελπίδα στους ντόπιους. Η τοπική κυβέρνηση, βλέποντας τα εμπειρικά στοιχεία μας, έχει επίσης αρχίσει να δίνει προσοχή σε αυτό το έργο και να σχεδιάζει προϋπολογισμούς για επενδύσεις στη διαχείριση του νερού». προσθέτει.

Πρωτοβουλίες, πάντως, λαμβάνονται και στη χώρα μας, όχι τόσο από το κεντρικό κράτος όσο από την τοπική αυτοδιοίκηση. Παράδειγμα αποτελεί η πρωτοβουλία που ελήφθη στο νησί της Λέσβου, όπου μειώνεται η πίεση του νερού προκειμένου να προστατευτούν τα διαθέσιμα κυβικά.

Ειδικότερα, η ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου), με σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, των υψηλών αναλογικά θερμοκρασιών, των υψηλών καταναλώσεων αλλά κυρίως λόγω της μείωσης του νερού των πηγών που υδροδοτούν την Μυτιλήνη και στα πλαίσια της διαχείρισης που κάνει θα μειώνει την μεταφερόμενη ποσότητα νερού προς Μυτιλήνη. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση της πίεσης σε κάθε παροχή.

«Η βέλτιστη “λύση”»

«Σημειώνουμε ότι είναι η βέλτιστη αναγκαία “λύση” που θα εφαρμοστεί προς το παρόν για να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διακοπής της υδροδότησης για συγκεκριμένες ώρες. Κάνουμε έκκληση στους καταναλωτές να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος της λειψυδρίας και να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο την κατανάλωση τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ.

 

Χασαποσέρβικο με σαντούρι - Τάκης Σούκας (Ορχηστρικό) (Video 1983)

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2024

Σάββατο 14/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   14/9/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σύννεφα από το πρωί θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, την δυτική Μακεδονία, την βόρεια Θράκη, την Ήπειρο, την δυτική και την κεντρική στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Έως το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας σποραδικές νεφώσεις θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην βορειοδυτική Μακεδονία, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην κεντρική και στην δυτική στερεά Ελλάδα, στην κεντρική και στην Πελοπόννησο.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοδυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 7  το νότιο αιγαίο. 3 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 9C  έως

32C

Ο καιρός στην Λάρισα Με αραιή συννεφιά και με ηλιοφάνεια από το πρωί, πιο πυκνά θα είναι τα σύννεφα έως το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Δ – ΝΔ              θα κυμανθούν από 3 έως 37χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  17C  η χαμηλή  και 27C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1006. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 20% έως και 72%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 14/9/2024

 


Instagram: Τι αλλάζει στα stories του – Πότε θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα

 


Σε μια πρωτοποριακή αναβάθμιση στα stories στο Instagram προχωράει η Meta, μετατρέποντας πλέον τα σχόλια σε δημοσία, ενώ μέχρι στιγμής τα σχόλια ήταν ιδιωτικό μήνυμα προς τον χρήστη της ανάρτησης.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερη συζήτηση και αλληλεπίδραση γύρω από το περιεχόμενο των Stories

Η αναβάθμιση αυτή στοχεύει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης και της εμπλοκής των χρηστών μέσα από τη μορφή των stories και γίνεται σταδιακά, καθώς δοκιμάζονται οι αντιδράσεις του κοινού. Η αλλαγή δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα.

Τα βασικά σημεία της αναβάθμισης στο Instagram

  • Δημόσια σχόλια: Οι χρήστες μπορούν πλέον να αφήνουν σχόλια στα Stories, τα οποία είναι ορατά σε οποιονδήποτε βλέπει το περιεχόμενο.
  • Μη παρεμβατική εμφάνιση: Τα σχόλια εμφανίζονται στο κάτω μέρος του καρέ του Story, πάνω από τα χειριστήρια λειτουργιών και τις λεπτομέρειες των θεατών.
  • Δυνατότητα αυξημένης αλληλεπίδρασης: Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερη συζήτηση και αλληλεπίδραση γύρω από το περιεχόμενο των Stories.
  • Προβολή σχολίων: Τα ορατά σχόλια μπορούν να λειτουργήσουν ως αφορμές για συζήτηση ή να αναδείξουν δημοφιλείς αντιδράσεις στο Story.
  • Σταδιακή εφαρμογή: Ορισμένοι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για αυτήν τη νέα λειτουργία, υποδηλώνοντας μια φάση σταδιακής εφαρμογής.

 

Μες της πόλης το χαμάμ - Γιώργος Μαργαρίτης (Video Live)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

Παρασκευή 13/9/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   13/9/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σύννεφα από το πρωί θα καλύψουν το Ιόνιο πέλαγος, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την δυτική στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελοπόννησο το βόρειο, το νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Από το μεσημέρι και στην διάρκεια της ημέρας σύννεφα επίσης θα καλύψουν την Μακεδονία, την κεντρική στερεά Ελλάδα, την κεντρική και την δυτική Πελοπόννησο και την βόρεια Θεσσαλία.

Βροχές θα πέσουν στο Ιόνιο πέλαγος, στην Μακεδονία, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην βόρεια Θεσσαλία, στην δυτική στερεά Ελλάδα, στην κεντρική και στην δυτική Πελοπόννησο.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής και της βορειοδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της βόρειας Πελοποννήσου.    

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η ανατολική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 3 – 7   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 12C  έως

32C

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΔ – Δ – ΝΔ             θα κυμανθούν από 3 έως 45χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  18C  η χαμηλή και 30C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1007. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 37% έως και 95%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 13/9/2024

 


Google: Μια μικρή αλλαγή στο Android με σημαντικά οφέλη για τους χρήστες

 


Εδώ και πολλά χρόνια οι χρήστες των Android συσκευών έπρεπε να περιμένουν να εγκατασταθεί μία εφαρμογή πριν ενημερώσουν ή εγκαταστήσουν μια άλλη. Τον περασμένο Απρίλιο αυτό άλλαξε και η Google έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να εγκαθιστούν ταυτόχρονα δύο εφαρμογές.

Το καλοκαίρι του 2024 ο κολοσσός της τεχνολογία προχωρά σε ακόμη μια αλλαγή.

Σταδιακά θα φτάνει στους χρήστες η αλλαγή

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GSMarena, οι χρήστες Android μπορούν να εγκαταστήσουν ή να ενημερώσουν τρεις εφαρμογές ή παιχνίδια ταυτόχρονα μέσα από το Play Store.

Σύντομα όλοι οι χρήστες Android θα μπορούν να εγκαταστήσουν ή να ενημερώσουν τρεις εφαρμογές ή παιχνίδια ταυτόχρονα μέσα από το Play Store

Ταυτόχρονα τρεις εφαρμογές στο Android

Εάν έχετε περισσότερες από τρεις εφαρμογές που θέλουν ενημέρωση και επιλέξετε την επιλογή «ενημέρωση όλων/update all» η συσκευή σας θα κατεβάζει/ενημερώνει τρείς εφαρμογές ταυτόχρονα. Και αν έχετε περισσότερες, θα μένουν σε εκκρεμότητα έως ότου τελειώσει κάποια από τις τρεις.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα εξοικονομεί χρόνο σε όλους.

Η Google δεν έχει βγάλει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτή την αλλαγή, αλλά όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πολλοί χρήστες την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει.

Σε όσους/ες δεν εμφανίζεται ακόμη η αλλαγή ο καλύτερος σύμβουλος είναι η υπομονή καθώς διατίθεται σταδιακά.

 

Blogger Gadgets