Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

Το Microsoft Office απογειώνεται στα σύννεφα

Ρέντμοντ
Παρουσιάστηκε και επίσημα την Τρίτη το Office 365, μια νέα έκδοση της σουίτας της Microsoft που τρέχει στο λεγόμενο υπολογιστικό σύννεφο (cloud) και καθιστά τα δημοφιλή προγράμματα γραφείου προσβάσιμα και από το Διαδίκτυο. Η online σουίτα θα επιχειρήσει τώρα να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Google Apps στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με το
Office 365, το Word, το Excel και οι υπόλοιπες εφαρμογές του Office μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε σταθερό ή φορητό υπολογιστή, από υπολογιστές-ταμπλέτες και από smartphone με λογισμικό της Microsoft, της Apple ή της RIM.

Πληρώνοντας από 6 έως 27 δολάρια για κάθε χρήστη ανά μήνα, οι εταιρικοί πελάτες θα μπορούν να τρέχουν τα προγράμματα μέσω του
browser αλλά και να τα εγκαθιστούν, εφόσον το επιθυμούν, στα δικά τους PC.

Το λογισμικό του
Office που προορίζεται να τρέχει σε κεντρικούς διακομιστές (Exchange, SharePoint, Lync) θα τρέχει στα κέντρα δεδομένων της Microsoft, απαλλάσσοντας τις εταιρείες από την ανάγκη να αγοράζουν και να συντηρούν δικούς τους διακομιστές.

Το λανσάρισμα του
Office 365 δεν άφησε αδιάφορη τη Google, η οποία έσπευσε να τονίσει τα πλεονεκτήματα της δικής της πρότασης. Ο Σαν Σίνα, υπεύθυνος μάρκετινγκ online εφαρμογών, επισημαίνει στο εταιρικό του ιστολόγιο ότι το Office 365 είναι ακριβότερο από το Google Apps, το οποίο κοστίζει γύρω στα 5 δολάρια ανά χρήστη ανά μήνα και σημειώνει επιτυχία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τονίζει ακόμα ότι το
Office είναι ένα προϊόν με μεγάλη ιστορία που γίνεται «πιο περίπλοκο» και «δύσκολο στη διαχείριση» καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του Διαδικτύου.

«Το
Google Apps γεννήθηκε για τον Παγκόσμιο Ιστό και εμείς εξυπηρετούμε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες εδώ και χρόνια» γράφει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets