Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Απριλίου 30, 2012

Η Samsung ξεπερνά τη Nokia και την Apple ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών


Λονδίνο
Το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Samsung κυριαρχεί στην αγορά smartphone αλλά και την ευρύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων, δείχνουν τα στοιχεία δύο εταιρειών έρευνας.

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, η Samsung πούλησε τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς 93,5 εκατομμύρια κινητά, αυξάνοντας το μερίδιό της στην αγορά στο 25,4%. Από το σύνολο των συσκευών που διέθεσε, τα 44,5 εκατομμύρια ήταν smartphone, δίνοντας στην εταιρεία μερίδιο 30,6%.

Συγκριτικά,  η Nokia πούλησε στο ίδιο διάστημα 82,7 εκατομμύρια κομμάτια (μερίδιο 22,5%), εκ των οποίων τα 11,9 εκατομμύρια ήταν smartphone (μερίδιο στην αγορά μόλις 8,2).

To πρώτο τρίμηνο του 2012 η Apple πούλησε 35,1 εκατομμύρια iPhone, με μερίδιο 24,1% στην αγορά των smartphone και 9,5% στην αγορά κινητών γενικά.

Παρόμοια είναι και τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS iSuppli, σύμφωνα με την οποία η Samsung είναι πλέον ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών με 92 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι 83 εκατ. για τη Nokia και 35 εκατ. για την Apple.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις δύο μετρήσεις είναι ότι η iSuppli ανεβάζει την Apple στην πρώτη θέση στα smartphone, με 35 εκατομμύρια πωλήσεις έναντι 32 εκατ. για τη Samsung.

Η νοτιοκορεατική Samsung κατάφερε να ξεπεράσει την Apple κυρίως χάρη στα «έξυπνα» κινητά της σειράς Galaxy.

«Η αγορά των smartphone έχει μόνο δύο παίκτες, τη Samsung και την Apple» σχολίασε στο BBC ο Λι Σέι-Τσέολ της Meritz Securities.

«Δεδομένου ότι το κινητό Galaxy3 παρουσιάζεται το Μάιο, η Samsung θα συνεχίσει να απολαμβάνει αύξηση των πωλήσεων στο τμήμα κινητών τηλεφώνων».

Τα οικονομικά 
αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Samsung για το πρώτο τρίμηνο του 2012 δείχνουν ρεκόρ τετραετίας για τα κέρδη, τα οποία έφτασαν στα 5,05 τρισεκατομμύρια γουόν, ή 4,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 81% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η Samsung είναι επίσης ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οθονών και τηλεοράσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets