Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Μαΐου 25, 2013

Η NASA ζητά ενοικιαστές για ιστορική εξέδρα εκτόξευσης


Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα
Σχεδόν δύο χρόνια μετά τον παροπλισμό των διαστημικών λεωφορείων, η NASA δημοσίευσε αγγελία με την οποία προσφέρει για μίσθωση μία από τις δύο εξέδρες εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, τις οποίες χρησιμοποιούσε από την εποχή των αποστολών Apollo στο φεγγάρι.

Όπως αναφέρει το Reuters, μία από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να νοικιάσουν το Συγκρότημα Εκτόξευσης 39Α είναι η ιδιωτική εταιρεία SpaceX, η οποία έχει συνάψει συμβόλαιο με τη NASA για τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η εταιρεία ήδη νοικιάζει μια εξέδρα σε γειτονική βάση της αεροπορίας, διατηρεί μια δεύτερη εγκατάσταση εκτοξεύσεων στην Καλιφόρνια και αναζητεί τώρα ακόμα μια τοποθεσία.

Διαβάστε επίσης:


Στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, η NASA έχει ήδη κατεδαφίσει ή μεταφέρει σε ιδιώτες περισσότερες από 150 κτήρια που χρησιμοποιούνταν για τα διαστημικά λεωφορεία, συνολικού εμβαδού 93.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η δεύτερη εξέδρα του κέντρου, το Συγκρότημα Εκτόξευσης 39Β, θα αναβαθμιστεί προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τις μελλοντικές αποστολές της κάψουλας Orion, σχεδιασμένης για επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη χαμηλή γήινη τροχιά.

Από εκεί προγραμματίζεται να αναχωρήσει η πρώτη επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή το 2021.

Σύμφωνα με την αγγελία που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο της ΝASA, η μίσθωση της εξέδρας 39A πρέπει να είναι τουλάχιστον πενταετής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι την 1η Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets