Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, Νοεμβρίου 23, 2014

Μολυσμένα κινητά Android προσφέρονται για ενοικίαση σε κακοποιούς

Σαν Φρανσίσκο
Χιλιάδες κινητά τηλέφωνα Android έχουν μολυνθεί με ιό που τα μετατρέπει σε υποχείρια των χάκερ, προειδοποιεί αμερικανική εταιρεία ασφάλειας φορητών συσκευών. Οι μολυσμένες συσκευές προσφέρονται μάλιστα προς ενοικίαση για μια ποικιλία παράνομων δραστηριοτήτων.

Η προειδοποίηση της εταιρείας Lookout Mobile Security αφορά τον «δούρειο ίππο» NotCompatible, έναν προηγμένο ιό που έχει αναβαθμιστεί τρεις φορές από την πρώτη εμφάνισή του το 2012.

«Η ομάδα που κρύβεται πίσω από το NotCompatible λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο από τον τυπικό δημιουργό κακόβολου λογισμικού» λέει ο Τζέρεμι Λίντεν, αναλυτής της Lookout.

Ο ιός μεταφέρεται στη συσκευή όταν ο χρήστης επισκεφθεί μολυσμένη ιστοσελίδα. Το κινητό αρχίζει τότε να κατεβάζει αυτόματα μια εφαρμογή, της οποίας την εγκατάσταση καλείται να επιτρέψει ο χρήστης. Αν κάνει το λάθος και πει «ναι» στην εγκατάσταση, το κινητό μολύνεται και εντάσσεται σε δίκτυο «συσκευών ζόμπι».

Τα δίκτυα αυτού του είδους, γνωστά ως botnet, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια πληθώρα παράνομων ενεργειών. Στην περίπτωση του NotCompatible, οι μολυσμένες συσκευές αναμεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα, επιτίθενται σε ιστολόγια του Wordpress και αγοράζουν εισιτήρια για εκδηλώσεις σε χονδρική, προκειμένου να μεταπωληθούν αργότερα με μεγάλο κέρδος.

Η Lookout επισημαίνει ότι ο ιός δεν μπορεί να προσβάλλει κινητά Android στα οποία είναι απενεργοποιημένη τη λειτουργία κατεβάσματος δεδομένων από «άγνωστες πηγές».
Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets