Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Ιουνίου 30, 2018

Κάντε το πληκτρολόγιο… μπαλάκι


Τα φορητά πληκτρολόγια που μας δίνουν τη δυνατότητα να γράφουμε με μεγαλύτερη άνεση στις έξυπνες συσκευές μας ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε γίνονται όλο και περισσότερο απαραίτητα στον ολοένα και περισσότερο «μετακινούμενο» τρόπο ζωής μας.
Προς το παρόν οι πιο ευέλικτες εκδοχές τους είναι πτυσσόμενες ή μπορούν να τυλιχθούν σε ρολό. Παρ’ όλα αυτά οι δυνατότητές τους είναι περιορισμένες: δεν διπλώνουν τόσο όσο θα θέλαμε και, ακόμη και τυλιγμένα σε ρολό, εξακολουθούν να έχουν αρκετό όγκο. Συνδυάζοντας νανοϋλικά και τεχνητή νοημοσύνη, ερευνητές από τη Νότια Κορέα έρχονται να προσφέρουν μια επαναστατική λύση. Το πληκτρολόγιο που ανέπτυξαν είναι τόσο ανθεκτικό και εύκαμπτο ώστε μπορείτε χωρίς πρόβλημα να το… κάνετε μπαλάκι και να το βάλετε στην τσέπη σας!
Τα υπάρχοντα πληκτρολόγια είναι εξοπλισμένα είτε με άκαμπτα πλήκτρα είτε με μια διάταξη αισθητήρων αφής που έχουν ενσωματωθεί σε ένα μαλακό φύλλο το οποίο μπορεί να διπλώσει και να τυλιχτεί. Η κατασκευή τους είναι πολύπλοκη με αποτέλεσμα να έχουν υψηλό κόστος ενώ τα συστατικά τους είναι ευαίσθητα με αποτέλεσμα να μην αντέχουν πολλά διπλώματα και τυλίγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets