Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Ιουνίου 25, 2018

Στο Διάστημα ιταλικοί δορυφόροι με ρωσικό πύραυλο φορέα «Soyouz-2.1»


Η μεγαλύτερη ιταλική ιδιωτική εταιρεία στον τομέα της διαστημικής βιομηχανίας SITAEL εξετάζει το ενδεχόμενο να εκτοξεύσει στο Διάστημα μίνι δορυφόρους τους οποίους κατασκευάζει, χρησιμοποιώντας τον ρωσικό πύραυλο φορέα Soyouz-2.1.
Το εν λόγω ζήτημα συζητήθηκε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos), κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρείας Glavkosmos (θυγατρικής εταιρείας της Roskosmos) με τον σύμβουλο για θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής της SITAEL, Μάσιμο ντι Λάτζαρο.
Οι εκπρόσωποι της Glavkosmos και της SITAEL δήλωσαν, επίσης, ότι προτίθενται να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της εμπορικής προώθησης μίνι διαστημικών συσκευών που σχετίζονται με τις δορυφορικές πλατφόρμες της εταιρείας SITAEL με εξαρτήματα ρωσικής προέλευσης.
Η SITAEL είναι η μεγαλύτερη ιταλική ιδιωτική εταιρεία (ανήκει στον όμιλο Angel) της διαστημικής βιομηχανίας. Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην πόλη Μόλα ντι Μπάρι και έχει προσωπικό 350 άτομα. Η εταιρεία έχει τέσσερις μονάδες παραγωγής στην Ιταλία, μια στην Ελλάδα και μία στην Αυστραλία.
Η Glavkosmos προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες των ρωσικών επιχειρήσεων της πυραυλικής και διαστημικής βιομηχανίας στην διεθνή αγορά, συμμετέχοντας στην διαχείριση πολύπλοκων διεθνών έργων. Στην 30ετή ιστορία της έχει συνάψει περισσότερα από 120 διεθνή συμβόλαια συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets