Στην τελετή θεμελίωσης του κτηρίου της «Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου» του ΓΕΕΘΑ, η οποία έχει ήδη γίνει γνωστή ως «Μονάδα 1864» παρέστη την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα αποκτά «νέες δυνατότητες στο κρίσιμο επιχειρησιακό θέατρο του κυβερνοπολέμου και των πληροφοριών των επιχειρήσεων».
Η Μονάδα 1864, με έδρα το στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου», έρχεται να προστεθεί στις νεοσύστατες Μονάδες Ηλεκτρονικών Πληροφοριών («Μονάδα 1821») και Διαστημικών Εφαρμογών («Μονάδα 1912»).
Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι σκοπός «δεν είναι απλώς η υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, αλλά συνολικά του ευρύτερου ελληνικού δημόσιου τομέα, αν θέλετε της ελληνικής κοινωνίας, από τις απειλές της εποχής που ζούμε».
Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε ότι «η ευρύτερη κατάσταση της ασφάλειας, υποχρεώνει την Ελλάδα να επανεξετάσει τα μέχρι τώρα δεδομένα δόγματά της επί δεκαετίες».
Ο Νίκος Δένδιας προσέρχερται για την τελετή στο στρατόπεδο «Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου» (InTime)
Ατζέντα 2030
«Πριν από λίγες ημέρες», συνέχισε ο υπουργός Άμυνας, «παρουσίασα στη Βουλή των Ελλήνων τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων για τα επόμενα 12 χρόνια (2024 -2035), που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της μεγάλης μας μεταρρύθμισης, της »Ατζέντας 2030″. Της μεγαλύτερης, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μεταρρύθμισης στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».
Σημείωσε ακόμα ότι 260 βουλευτές ψήφισαν τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, «όχι ως ψήφο εμπιστοσύνης στη δική μας κυβέρνηση, αλλά ως στήριξη στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, στήριξη στην άμυνα της χώρας μας».
Το κτήριο της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου κατασκευάζεται με με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.
Στην τελετή, στην οποία παρέστη ο αμερικανός πρέσβης Γεώργιος Τσούνης, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και ακολούθησε τοποθέτηση θεμέλιας πλάκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου