Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Ιουνίου 22, 2024

Κυριακή 23/6/2024


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   23/6/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σποραδικές  νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι θα καλύψουν τα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της ανατολικής Θεσσαλίας, της δυικής στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελοποννήσου.

Βροχές μετά το μεσημέρι θα πέσουν στην δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στην βορειοανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στην δυτική στερεά Ελλάδα. Σύννεφα αφρικάνικης σκόνης θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει κεντρική και η δυτική Θεσσαλία και η δυτική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 14C  έως  40C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  Α – ΝΑ – Δ – ΝΔ                θα κυμανθούν από 9 έως 35χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  25C  η χαμηλή  και 39C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1008. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 21% έως και 44%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 23/6/2024

 


Αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov.gr – Δεν θα απαιτούνται δικαιολογητικά


Προ των πυλών βρίσκεται η νέα δυνατότητα για την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος μέσω gov.gr. Με μόλις μερικά κλικ οι ενδιαφερόμενοι, σύντομα, θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε νέο προμηθευτή χωρίς την παραμικρή ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν θα απαιτούνται δικαιολογητικά μιας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Η υπηρεσία του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστεί σύντομα

Οι χρήστες που θα θελήσουν να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση στο ψηφιακό πορτοφόλι (gov.gr wallet) με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά και κατόπιν θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την άντληση των απαραίτητων στοιχείων.

Η νέα υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινό.

Πώς αλλάζω πάροχο ρεύματος

Μέχρι να δοθεί η δυνατότητα η υπηρεσία να περάσει gov.gr για να αλλάξει ένας καταναλωτής πάροχο ηλεκτρονικά χρειάζεται πρώτα να συγκεντρώσει κάποια απαραίτητα έγγραφα.

  • Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής/άδειας διαμονής
  • Επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί το ΑΦΜ
  • Τελευταίο λογαριασμό ρεύματος από τον προηγούμενο προμηθευτή και αποδεικτικό της πληρωμής ή της ρύθμισής το
  • Ένδειξη του μετρητή (π.χ. φωτογραφία)

Αν θέλετε η νέα σύμβαση να γίνει από άλλο πρόσωπο: 

  • Επικυρωμένη εξουσιοδότηση (πρωτότυπη ή απλή φωτοτυπία) από ΚΕΠ ή μέσω gov.gr
  • Αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια παραμονής/διαμονής του εξουσιοδοτούμενου

Για το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, αν η νέα σύμβαση παραμείνει στο ίδιο όνομα με αυτό που υπάρχει καταχωρημένο στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα ισχύοντα από τη ΡΑΕ, δεν απαιτείται ο έλεγχος Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ).

 

Ερωτιάρα μου καρδιά Λίτσα Διαμάντη Video

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024

Σάββατο 22/6/2024


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   22/6/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σποραδικές  νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας θα καλύψουν τις βόρειες περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Αυξημένη η πιθανότητα  βροχής θα πέσει από το απόγευμα στην βορειοανατολική και στην βορειοδυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Σύννεφα αφρικάνικης σκόνης θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική στερεά Ελλάδα.

2 – 6  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 6  το νότιο αιγαίο. 2 – 5   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 14C  έως  40C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΑ – Α – ΒΑ – ΝΑ                θα κυμανθούν από 3 έως 36χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  24C  η χαμηλή  και 38C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1009. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 15% έως και 62%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 22/6/2024

 


Nokia: Σαράντα χρόνια μετά τα πρώτα κινητά τηλέφωνα, η πρώτη κλήση με στερεοφωνικό, 3D ήχο


Σε μια επίδειξη των τεχνολογιών που φέρνουν τα δίκτυα 5G, ο επικεφαλής της Nokia πραγματοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο την πρώτη κλήση με στερεοφωνικό, τρισδιάστατο ήχο.

«Παρουσιάσαμε το μέλλον των κλήσεων φωνής» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Πέκα Λούντμαρκ, μετά την κλήση που πραγματοποίησε στον φινλανδό πρεσβευτή Ψηφιοποίησης και Νέων Τεχνολογιών.

Ήταν ακόμα μια τεχνολογική εξέλιξη που έζησε από κοντά ο Λούντμαρκ, ο οποίος βρισκόταν στο δωμάτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλήση 2G.

Οι σημερινές κλήσεις φωνής είναι μονοφωνικές και βασίζονται σε αλγορίθμους που συμπιέζουν τον ήχο και τον κάνουν επίπεδο και λιγότερο λεπτομερή. Με τη νέα τεχνολογία «immersive audio and video», αντίθετα ο χρήστης θα ακούει τον συνομιλητή του «σαν να ήταν δίπλα του».

 «Είναι το μεγαλύτερο άλμα που έχει γίνει στην εμπειρία των ζωντανών κλήσεων φωνής από την εισαγωγή του μονοφωνικού ήχου που χρησιμοποιούν σήμερα τα smartphone και τα PC» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η Τζένι Λούκαντερ, πρόεδρος της Nokia Technologies.

H κλήση πραγματοποιήθηκε με ένα απλό smartphone στο δημόσιο δίκτυο 5G. Εκτός από κλήσεις μεταξύ χρηστών, η νέα τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί σε τηλεδιασκέψεις όπου οι φωνές των ομιλητών θα ξεχωρίζουν ανάλογα με τη θέση τους στον χώρο, είπε ο Γίρι Χουοπανέμι, επικεφαλής έρευνας ήχου στη Nokia Technologies.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα σημερινά κινητά διαθέτουν τουλάχιστον δύο μικρόφωνα και μπορούν έτσι να καταγράφουν στερεοφωνικό ήχο, η νέα τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα με τη ζωντανή μετάδοση των χωρικών παραμέτρων, ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας.

Το «immersive audio and video» αποτελεί μέρος του προτύπου 5G Advanced και πιθανώς θα χρειαστούν κάποια χρόνια μέχρι να γίνει ευρέως διαθέσιμο.

 

Βρέχει πάλι απόψε Αλέκα Μαβίλη Cine Video

Πέμπτη, Ιουνίου 20, 2024

Παρασκευή 21/6/2024


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   21/6/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σποραδικές  νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας θα καλύψουν την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, το νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Σύννεφα αφρικάνικης σκόνης θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Λίγες βροχές θα πέσουν στα νότια διαμερίσματα της ανατολικής Κρήτης.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας.

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική στερεά Ελλάδα.

2 – 7  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 7  το νότιο αιγαίο. 2 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 14C  έως  40C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΒΑ – Α – ΝΑ – Α                θα κυμανθούν από 9 έως 35χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  24C  η χαμηλή  και 38C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1016. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 21% έως και 47%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην   Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 21/6/2024

 


mAiGreece: Ψηφιακός βοηθός ΑΙ θα υποδέχεται τους τουρίστες στην Ελλάδα


Οι ξένοι τουρίστες που φτάνουν στην Ελλάδα μπορούν από την Δευτέρα να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις διακοπές τους στο mAiGreece, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που προέκυψε από συνεργασία των υπουργείων Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βασίστηκε σε τεχνολογίες της Microsoft.

Το «mAiGreece», σχεδιασμένο να απαντά ερωτήσεις σε 31 γλώσσες (τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ, καθώς και αλβανικά, κινέζικα, ιαπωνικά, τουρκικά, εβραϊκά, αραβικά και kορεάτικα), προσφέρει πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες με γαλάζια σημαία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, καθώς και το περιεχόμενο του visitgreece.gr.

Επιπλέον, προσφέρει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, το οποίο θα στέλνει μήνυμα (SMS) στο κέντρο επιχειρήσεων του yπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα.

H υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου στην παρουσίαση της εφαρμογής (Eurokinissi)

Με τη χρήση τεχνολογίας γεωεντοπισμού, ο ψηφιακός βοηθός παρέχει επίσης πληροφορίες με βάση την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χρήστης.

Για την υλοποίηση του έργου αξιοποιήθηκαν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Αφορούν σε σύμβαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για Cloud Services, την οποία παρακολουθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ) .

Το «mAiGreece» υλοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft (Microsoft Responsible AI Standard) για θέματα ιδιωτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων,

Η ανάπτυξη της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από τον ΟΤΕ, την Accenture και τη UBITECH, ενώ τεχνολογικός πάροχος είναι η Microsoft με την τεχνολογία Azure Open AI.

 

Αργά είναι πια αργά Στράτος Διονυσίου Video 1985Ver 2

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

Πέμπτη 20/6/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   20/6/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας θα καλύψουν την δυτική Μακεδονία, το νότιο, νοτιοανατολικό αιγαίο πέλαγος.

Σύννεφα αφρικάνικης σκόνης θα καλύψουν κυρίως την κεντρική και την βόρεια Ελλάδα.

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της βόρειας Πελοποννήσου. 

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η κεντρική Μακεδονία, η δυτική στερεά Ελλάδα και η βορειοδυτική Πελοπόννησο.  

2 – 7  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 7  το νότιο αιγαίο. 2 – 7   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 13C  έως  40C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με πλήρη ηλιοφάνεια από το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  Ν – ΒΔ – ΒΑ – Α – ΝΑ – ΒΑ               θα κυμανθούν από 9 έως 27χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  23C  η χαμηλή  και 38C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1015. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 17% έως και 55%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 20/6/2024

 


iPhone: Η νέα λειτουργία του smartphone θα αυξήσει τις ληστείες στους δρόμους

 


Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού στα iPhone προσθέτει μία νέα λειτουργία στα δημοφιλή και αγαπημένα smartphone, η οποία όμως έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς χρήστες λένε ότι θα αυξήσει τις ληστείες στον δρόμο.

Το νέο χαρακτηριστικό επικεντρώνεται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε για τις αγορές μας και προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα για τους κατόχους iPhone.

Ο καθένας από εμάς έχει βρεθεί να πληρώνει ολόκληρο τον λογαριασμό της παρέας στο τέλος της εξόδου και έπειτα ο καθένας ξεχωριστά να στέλνει το ποσό που του αναλογεί. Συνήθως —ανάλογα την ημέρα και την ώρα— η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει αρκετές ώρες.

Η μεταφορά χρημάτων θα γίνεται πλέον με ένα απλό χτύπημα μεταξύ των συσκευών

Αυτό ακριβώς το ζήτημα θέλει να λύσει η Apple με την τελευταία ενημέρωση του iOS, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone να στέλνουν χρήματα μεταξύ τους, απλά… τσουγκρίζοντας τις συσκευές τους.

«Νέα μέθοδος κλοπής κυκλοφόρησε»

Η περιγραφή στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: «Οι χρήστες αποκτούν νέους τρόπους πληρωμής με το Apple Pay, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εξαργύρωσης ανταμοιβών και πρόσβασης σε δόσεις από τις επιλέξιμες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους».

Υπήρχε όμως ένα πράγμα που ανησύχησε τους ανθρώπους, οι οποίοι βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Ένας έγραψε: «Η απάτη θα είναι τόσο εύκολη σε λίγα χρόνια», ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Από εδώ και πέρα θα πέφτουμε επάνω στον καθένα έξω στους δρόμους».

Εν τω μεταξύ, ένας τρίτος σχολίασε: «Νέα μέθοδος κλοπής πορτοφολιών μόλις κυκλοφόρησε».

 

Γαρύφαλλα σκορπώ Γιοβάννα Cine Video

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Τετάρτη 19/6/2024

 


ΓΕΝΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ   19/6/2024
   Αίθριος ο καιρός στην Ελλάδα. Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας.

Σποραδικές θα είναι οι νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι επάνω από την Μακεδονία, την Ήπειρο, την βορειοδυτική Θεσσαλία  και την Κρήτη.

Ασθενή θα είναι η βροχή που θα πέσει στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και στις νότιες περιοχές της ανατολικής Κρήτης.  

Σύννεφα αφρικάνικης σκόνης θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της Χώρας,

Την χαμηλότερη θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά της βορειοανατολικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και της βόρειας Πελοποννήσου.  

Την μεγαλύτερη θερμοκρασία θα την έχει η δυτική στερεά Ελλάδα και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.  

2 – 7  μποφόρ θα έχει η περιοχή του κεντρικού και βορείου αιγαίου.  

2 – 7  το νότιο αιγαίο. 2 – 6   μποφόρ θα έχει το Ιόνιο πέλαγος.  

Γενικά η  θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα θα κυμανθεί από 13C  έως  40C 

Ο καιρός στην Λάρισα Με ηλιοφάνεια και με λίγες αραιές νεφώσεις στην διάρκεια της ημέρας. Άνεμοι επιφανείας θα είναι  ΝΑ – Β – ΒΑ – ΝΑ              θα κυμανθούν από 3 έως 34χιλ την ώρα. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί, από  23C  η χαμηλή  και 37C  η υψηλή. Η ατμοσφαιρική  πίεση σε (mbars) στους 1015. Η υγρασία θα  κυμαίνεται από 23% έως και 61%.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην σελίδα υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα. 

LINKS που μπορείτε να τα επισκεφτείτε……  ON LINE  ο καιρός  στην    Λάρισα.

Θερμοκρασίες Ημέρας 19/6/2024

 


Ex-Robots: Η κινεζική εταιρεία που μαθαίνει στα ρομπότ να εκφράζουν συναισθήματα

 


Στο εργοστάσιο της εταιρείας  Ex-Robots στην παράκτια κινεζική πόλη του Νταλιάν, οι μηχανικοί αναπτύσσουν ανθρωποειδή ρομπότ δίνοντας έμφαση στις εκφράσεις του προσώπου.

Μάσκες σιλικόνης που φτάνουν μέχρι τον λαιμό περιμένουν σε ένα τραπέζι δίπλα σε πλαστικά χέρια και πόδια, ενώ ασώματα κεφάλια βρίσκονται στο ράφι και ρομπότ σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης στέκονται πιο δίπλα. Σχέδια για ρομπότ κοσμούν τους τοίχους.

«Έχουμε τις δικές μας ομάδες λογισμικού και αλγορίθμων» λέει στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Λι Μποϊάνγκ. Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι η πιο περίπλοκη εφαρμογή της ρομποτικής, επισημαίνε.

Πηγή: Reuters

«Υπάρχουν πολλά βασικά μοντέλα και αλγόριθμοι που διατίθενται ως ανοιχτός κώδικας και χρησιμοποιούνται από όλους. Εμείς όμως επικεντρωνόμαστε στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση εκφράσεων και την έκφραση συναισθημάτων».

Πηγή: Reuters

Τα ρομπότ της  Ex-Robots, με τιμές που ξεκινούν από τα 200.000 ευρώ, δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα πρακτική χρήση και εκτίθενται κυρίως σε μουσεία, όπως αυτό που φιλοξενεί η εταιρεία στο εργοστάσιό της. Αν μη τι άλλο όμως τα πειραματικά ρομπότ δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η τεχνολογία, καθώς η ρομποτική σπεύδει να αξιοποιήσει την πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: Reuters

Καθώς ένας υπάλληλος της  Ex-Robots κουνά το κεφάλι, χαμογελά και βγάζει τη γλώσσα, ένα ανθρωποειδές ρομπότ μιμείται τις κινήσεις της χάρη σε μικρούς κινητήρες που κρύβονται στο κεφάλι του.

«Το μοντέλο ΑΙ που αναπτύσσουμε κατανοεί φωνές και εικόνες και μπορεί να εκφράζει συναισθήματα. Μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και παράγει κατάλληλες αντιδράσεις του προσώπου» είπε ο Λι.

 

Πηγή: Reuters

Στο μέλλον, προέβλεψε, τα ανθρωποειδή ρομπότ θα έχουν ρόλο να παίξουν στις υπηρεσίες υγείας και την εκπαίδευση,.

«Η συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και η υγεία είναι δυο σενάρια μελλοντικών εφαρμογών» δήλωσε.

«Επιπλέον, πιστεύω ότι η συναισθηματική αλληλεπίδραση έχει ευρύτερες εφαρμογές στους κλάδους της φροντίδας, όπως αυτούς που απευθύνονται σε παιδιά».

 

Blogger Gadgets