Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Αυγούστου 23, 2010

Μικρή διόρθωση στην τροχιά του ISS, σε λειτουργία το σύστημα ψύξης


Μόσχα, Ρωσία
Η τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανυψώθηκε κατά 2,2 χιλιόμετρα ενόψει της άφιξης ενός σκάφους ανεφοδιασμού το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου έξω από τη Μόσχα. Στο μεταξύ, οι ένοικοι του τροχιακού συγκροτήματος κατάφεραν τελικά να διορθώσουν τη σοβαρή βλάβη στο σύστημα ψύξης.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, o ISS κινείται τώρα σε ύψος 355,5 χιλιομέτρων. Η τροχιά του ανυψώθηκε χρησιμοποιώντας τους κινητήρες του ρωσικού, μη επανδρωμένου σκάφους ανεφοδιασμού Progress M-06M, το οποίο παραμένει συνδεδεμένο στο σταθμό.

Η αλλαγή ήταν απαραίτητη για την πρόσδεση του σκάφους Progress M-07M που αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς και για την αποσύνδεση ενός άλλου ρωσικού σκάφους, του Soyuz TMA-18.

To Soyuz θα μεταφέρει πίσω στη Γη δύο Ρώσους κοσμοναύτες και μια Αμερικανίδα αστροναύτη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ τέθηκε σε λειτουργία στον ISS η νέα αντλία υγρής αμμωνίας, τμήμα του συστήματος ψύξης του σταθμού, έπειτα από τη σοβαρή βλάβη που εμφανίστηκε στην παλιά αντλία στις 31 Ιουλίου.

Για την επιδιόρθωση χρειάστηκαν συνολικά τρεις διαστημικοί περίπατοι, από τους δυσκολότερους που έχουν πραγματοποιηθεί στον ISS στα δέκα χρόνια ζωής του.

Όπως εκτίμησε τη Δευτέρα η Roscosmos, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας, ο ISS μπορεί να παραμείνει σε τροχιά για ακόμα μια δεκαετία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets