Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

Δορυφορική AIM και μοντέλα της NASA είναι Απελευθέρωση τα μυστικά των μυστήριων "Night - Shining " Σύννεφα

Greenbelt , MD - Aeronomy της NASA του πάγου στην Μεσόσφαιρα (AIM ), μέσω δορυφόρου έχει συλλάβει πέντε πλήρεις πολική εποχές του noctilucent ( NLC ) ή "νύχτα - λάμπει " σύννεφα με μια πρωτοφανή οριζόντια ανάλυση των 3 μιλίων από 3 μίλια . Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η εποχή σύννεφο Ανοίγει και κλείνει σαν μια " γεωφυσική λάμπα » και αποκαλύπτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μεγάλο υψόμετρο mesospheric "καιρός "μπορεί να ακολουθεί παρόμοια πορεία με συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες μας, κοντά στην επιφάνεια της Γης. Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την πτώση Συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι μετρήσεις AIM έχουν δώσει την πρώτη ολοκληρωμένη παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της περίπλοκης κύκλου ζωής αυτών των νεφών , που ονομάζεται επίσης Polar Mesospheric Νεφέλες ( ΕΠΕΠ ) , πάνω από τρία ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο και δύο Νοτίου εποχές Ημισφαιρίου που αποκαλύπτουν περισσότερα για το σχηματισμό , τη συχνότητα και την φωτεινότητά τους και γιατί φαίνεται να εμφανίζονται σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη από ποτέ.

« Τα ευρήματα AIM έχουν αλλάξει τα προηγούμενα κατανόησή μας γιατί ΕΠΕΠ μορφής και ποικίλουν , " δήλωσε AIM κύριος ερευνητής δρ James Russell ΙΙΙ του Hampton Πανεπιστήμιο Hampton , Va "Έχουμε συλλάβει το φωτεινότερο σύννεφα που έχουν παρατηρηθεί και εμφανίζουν μεγάλες διακυμάνσεις σε μέγεθος και η δομή που σηματοδοτεί μια μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον στο οποίο σχηματίζουν νέφη . Η εποχή σύννεφο γυρίζει απότομα και κλείνει τη μετάβαση από μη σύννεφα για τη σχεδόν πλήρη κάλυψη σε λίγες ημέρες με την αντίστροφη μοτίβο που συμβαίνουν στο τέλος σεζόν ".

Αυτά τα φωτεινά "νύχτα - λάμπει " σύννεφα , τα οποία αποτελούν 50 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης, θεωρείται από τα μέσα του διαστημικού σκάφους , αρχίζοντας στα τέλη Μαΐου και διαρκεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου στα βόρεια και από τα τέλη Νοεμβρίου έως τέλη Φεβρουαρίου στο νότο. Ο δορυφόρος AIM εκθέσεις καθημερινές παρατηρήσεις των νεφών σε όλα τα μήκη και πάνω από ένα ευρύ φάσμα γεωγραφικού πλάτους εκτείνεται 60 - 85 βαθμούς και στα δύο ημισφαίρια .

Τα σύννεφα συνήθως μορφή στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του κάθε ημισφαίριο . Είναι κατασκευασμένα από κρυστάλλους σχηματίζονται πάγου κατά υδρατμών συμπυκνώνεται πάνω σε σωματίδια σκόνης στο βάναυσο κρύο αυτής της περιοχής , σε θερμοκρασίες μείον περίπου 210 έως μείον 235 βαθμούς Fahrenheit. Καλούνται "νύχτα λάμπει " σύννεφα από παρατηρητές επί τόπου , λόγω μεγάλου υψομέτρου τους, τους επιτρέπει να συνεχίσουν αντανακλά το φως του ήλιου μετά τον ήλιο έχει θέσει κάτω από τον ορίζοντα . Αποτελούν ένα εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα οθόνη ορατή και στη διάρκεια της νύχτας.

Διαθέτουμε εξελιγμένες πολυδιάστατα μοντέλα , επίσης, προχωρήσει σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια και μαζί με το AIM και άλλων διαστημικών και επίγειων δεδομένων οδήγησαν σε σημαντικές προόδους στην κατανόηση αυτών των ασυνήθιστων και προκλητική σύννεφα . Τα δορυφορικά δεδομένα έχει δείξει ότι :

1. Θερμοκρασία εμφανίζεται να ελέγχει σεζόν εκδήλωση , η μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της σεζόν , και το τέλος της σεζόν . Οι υδρατμοί είναι σίγουρα σημαντικό , αλλά ο ρόλος που διαδραματίζει στη μεταβλητότητα NLC μόλις τώρα γίνεται πιο κατανοητή ,

2. Μεγάλης κλίμακας πλανητικά κύματα στο ανώτερο NLCS προκαλούν στην ατμόσφαιρα της Γης να ποικίλλουν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μικρότερης κλίμακας κύματα βαρύτητας προκαλούν τα σύννεφα για να εξαφανιστούν σε περιφερειακό επίπεδο ?

3. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ημισφαιρίων του καλοκαιριού και του χειμώνα : όταν η θερμοκρασία αλλαγές στο ημισφαίριο χειμώνα , NLCS αλλαγή αντίστοιχα προς την αντίθετη ημισφαίριο .

Τα μοντέλα των υπολογιστών που περιλαμβάνει λεπτομερή φυσική των σύννεφων και ηλικίας άνω περιβάλλον ατμόσφαιρα, όπου λαμβάνουν χώρα με τις χαμηλότερες περιοχές της ατμόσφαιρας που χρησιμοποιούνται για να μελετηθούν οι λόγοι τη μορφή NLCS και τις αιτίες για τις διακυμάνσεις τους . Αυτά τα μοντέλα είναι σε θέση να αναπαράγουν πολλά από τα χαρακτηριστικά που βρέθηκαν με AIM . Επικύρωση των αποτελεσμάτων χρησιμοποιώντας AIM και άλλα δεδομένα , θα βοηθήσει στον καθορισμό των βαθύτερων αιτίων της παρατηρούνται αλλαγές στο NLCS .

Τα αποτελέσματα AIM παρήχθησαν από τον κ. Larry Gordley και ο Δρ Μαρκ Hervig και το Ηλιακό απόκρυψη για Ice Experiment ( Sofie ) ομάδα, GATS, Inc, Newport News , Va και ο Δρ Cora Randall και το Cloud Imaging και μεγέθους σωματιδίων ( CIPS ) ομάδα του πειράματος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο , Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής στο Boulder και ο Δρ Σκοτ Bailey , Va Tech , Blacksburg , Va ? Μοντελοποίηση αποτελέσματα που αναπτύχθηκε από τον Δρ Ντάνιελ Marsh του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας στο Boulder , Κολοράντο και ο καθηγητής Lübken Franz-Josef του Leibniz -Ινστιτούτο Φυσικής της Ατμόσφαιρας , Kühlungsborn , Γερμανία.

ΑΙΜ είναι της NASA που χρηματοδοτούνται από τις μικρές εξερευνητές ( SMEX ) αποστολή . Goddard της NASA Space Flight Center διαχειρίζεται το πρόγραμμα για την Επιστήμη αποστολής του οργανισμού Διεύθυνση στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον . Η αποστολή με επικεφαλής τον κύριο ερευνητή από το Κέντρο για την Ατμοσφαιρική Επιστημών στο Hampton Πανεπιστήμιο του VA . Μέσα χτίστηκαν από το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής και Διαστημικής Φυσικής ( LASP ) , University of Colorado, Boulder , και ο χώρος Dynamics Laboratory , Utah State University. LASP διαχειρίζεται επίσης την αποστολή ΑΙΜ και ελέγχου του δορυφόρου . Orbital Sciences Corporation, Dulles , Va , που σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και δοκιμάζονται το διαστημικό σκάφος ΑΙΜ , και εφόσον το όχημα εκτόξευσης Πήγασος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets