Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2024

Κίνα: Εγκαινιάστηκε το πρώτο νοσοκομείο Τεχνητής Νοημοσύνης

 


Η Κίνα παρουσίασε το πρώτο νοσοκομείο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο το οποίο επιδιώκει να φέρει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη και να ανοίξει την πόρτα για ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο ώστε να σωθούν εκατομμύρια ζωές.

Το νοσοκομείο με την ονομασία «Agent Hospital» είναι ψηφιακό, διαθέτει 14 γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές (AI) και δημιουργήθηκε από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Tsinghua.

Θα μπορεί να φροντίσει περίπου 3.000 ασθενείς την ημέρα και έως και 10.000 ε λίγες ημέρες

Αν και το «προσωπικό» αυτού του νοσοκομείου είναι ελάχιστο οι ερευνητές λένε μπορεί να φροντίσει περίπου 3.000 ασθενείς την ημέρα και έως και 10.000 σε λίγα 24ωρα. Για ένα κανονικό νοσοκομείο θα χρειαζόταν έως και δύο χρόνια για να φροντίσει, το προσωπικό, τόσους πολλούς ασθενείς.

Oι θεράποντες «εικονικοί» γιατροί έχουν περάσει εξετάσεις ανάλογες με τη χορήγηση ιατρικής άδειας στις ΗΠΑ και όλοι τους σημείωσαν ένα εκπληκτικό ποσοστό ακρίβειας διάγνωσης και θεραπείας σε ποσοστό 93,06%.

Υψηλές προσδοκίες

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το μοντέλο θα βοηθήσει στην περαιτέρω προώθηση των διαγνωστικών δυνατοτήτων των γιατρών τεχνητής νοημοσύνης από την εικονική πραγματικότητα σε εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο και στη δυνατότητα παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας για το κοινό.

«Η ιδέα ενός νοσοκομείου με τεχνητή νοημοσύνη, όπου οι ασθενείς αντιμετωπίζονται από ψηφιακούς γιατρούς, έχει τεράστια σημασία τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για το ευρύ κοινό. Το νοσοκομείο AI στοχεύει να εκπαιδεύσει τους ψηφιακούς γιατρούς, ώστε να μπορούν αυτόνομα να εξελίσσονται και να βελτιώνουν την ικανότητά τους να θεραπεύουν ασθένειες», γράφει η κινεζική εφημερίδα.

Η πανεπιστημιακή ομάδα επισημαίνει ότι μέσω των προηγμένων τεχνολογιών θα είναι δυνατή η προσομοίωση και η πρόβλεψη ιατρικών καταστάσεων,  συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης, της εξάπλωσης και του περιορισμού μολυσματικών ασθενειών σε μια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets