Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, Ιουνίου 15, 2024

SpaceX: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα δοκιμαστική πτήση του Starship


Η SpaceX, του Έλον Μάσκ, θα επιχειρήσει την τέταρτη δοκιμαστική πτήση του τεράστιου φουτουριστικό διαστημικού σκάφος Starship, στις 6 Ιουνίου. Το ατσάλινο «Αστρόπλοιο» έλαβε άδεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και θα επιχειρήσει εκ νέου στις 3:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και σε ζωντανή μετάδοση αποκλειστικά μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της SpaceX στην πλατφόρμα X.


Η πτήση «νούμερο 4» θα ακολουθήσει παρόμοια τροχιά με
την προηγούμενη δοκιμαστική και τελικό προορισμό την προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

Σχολαστικές δοκιμές πριν την εκτόξευση

Πριν όμως ξεκινήσει το ταξίδι στο Διάστημα έχει υποβληθεί σε μια σειρά από σχολαστικές δοκιμές για να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα του πυραύλου για την πτήση. Οι δοκιμές αυτές αφορούν κάθε υποσύστημα, από την πίεση των δεξαμενών του πυραύλου μέχρι τη διεξαγωγή στατικών ενεργοποιήσεων των κινητήρων στην εξέδρα της εκτόξευσης.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις και αρκετές αναβαθμίσεις λογισμικού για την αύξηση της συνολικής αξιοπιστίας του σκάφους.

Με συνολικό ύψος 122 μέτρα, ο συνδυασμός Starship-Super Heavy είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ το σκάφος είναι «το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει πετάξει ποτέ στο Διάστημα», σύμφωνα με τη SpaceX.

Το Starship είναι επίσης το όχημα στο οποίο θα βασιστεί η NASA για την επιστροφή των αμερικανών αστροναυτών στη Σελήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis.

Όμως, φιλοδοξία του Musk είναι το Starship να χρησιμοποιηθεί και για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στον Άρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blogger Gadgets